Nokia asha 202 - obecna diskusia

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xjirikk 10. 12. 2012 00:53

V recenzi tohoto telefonu J. Láska píše, že je možno nahrávat z vestavěnéno rádia a nahrávka že se uloží jako mp3. Nemohu přijít na to, jak. V návodu o této možnosti není ani slovo. Nemáte s tím někdo zkušenost? Umí to vůbec tento telefon?
Naposledy upravil Kniter dne 25. 2. 2013 19:13, celkově upraveno 1
Důvod: upraveny nazov temy
xjirikk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Naecken 10. 12. 2012 15:30

Telefon to umí, ale vlivem zákonných omezení v některých zemích je to zakázané.

Tato funkce je určena pouze pro země:
Bahrain, Bangladesh, Brazil, Brunei, Cambodia, Chile, China (Mainland), Colombia, Dominican Republic, Ecuador, Egypt, Guatemala, Honduras, India, Indonesia, Iran, Iraq, Jamaica, Kuwait, Laos, Lebanon, Malaysia, Mexico, Morocco, Nepal, Pakistan, Palestine, Panama, Paraguay, Philippines, Singapore, Syria, Tanzania, Thailand, Tunisia, Turkey, Uganda, Uruguay, Venezuela, Vietnam and Yemen.

ČR v nich není, tudíž tato funkce u nás není podporována (na tento fakt upozorňují i oficiální stránky). To, že většina "redaktorů" ten telefon pořádně ani nevyzkouší je smutné. Ale u minimálně posledních deset "recenzí" Mobilmanie na levné Nokie jsou uváděny poměrně velké bludy a Týden Mobilně tomu dává korunu, viz. ukázka Nokie Asha 308.
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 23. 12. 2012 04:13

Ahoj prosím pěkně poradíte mi? Googlim zkouším hledat svůj problém, nenacházím na něj řešení. Měl jsem jak n6700 classic a nyní mám n asha 202. Mám O2 Chytrá pohoda, kde mám internet 150MB. Internet v telefonu mi prostě funguje.

Ale když po něm chci aby se mi nainstalovala opera, tak se sice stáhne, ale pak po spuštění samotné aplikace je to zaseklé na jednom místě a pak to napíše, že aplikace nemá připojení na net. Přitom jsem jí to ve volbách povoloval a když se to instaluje vlevo nahoře se objeví Gčko v rámečku, to tedy znamená, že se to připojuje, ne?

To samé facebook aplikace, běží mi tam ten loading nebo co to je a prostě to pak napíše, že to nemá internet.

Přičemž, když stisknu nulu, na internet se dostanu, na wapový facebook také, googlím na telefonu v klidu, na mail jsem se také podíval. Ale prostě Opera Mini a Facebook aplikace mi nejedou - nejede žádná externí aplikace. Co mám dělat? :(
Naposledy upravil Fíla dne 23. 12. 2012 12:12, celkově upraveno 1
Důvod: upraven název tématu, přesunuto
ig: martincapal
Cappi_206A
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 23. 12. 2012 12:55

Moc děkuji za odezvu.

Já mohu jen Nastavení > Připojení > ( Bluetooth/Paketová data/Datový kabel USB ) > Paketová data >

- Spojení paket. dat > ( Podle potřeby/Vždy online )
- Nastavení paket. dat > ( Aktivní přistup. bod/Uprav. akt. příst. bod ) ..
... tam mám jen Přístup bod 1-10 a mohu měnit jejich názvy

nebo Nastavení > Konfigurace přenosů > ( Aktivovat konf./Odstranit konfig./Osobní konfig. )

- Aktivovat konfig. > SIM 1 > ( Web/Posílání MMS/Přístupový bod )

... tady jsem v osobním konfigu udělal jakoby novej profil, tedy název jsem dal Internet a šlo jen zadat, aby to mělo přístup k přistupovému bodu a v WEBu jsem jej zaškrtl. V PŘISTUPOVÉM BODu je nastaveno pouze O2 WAP, nešlo mi to změnit :(

Nefrčí stále, telefon je nový a tarif mám taky nový asi zajdu a hodím jim to na hlavu :(

PS - ikonka aplikace má přes sebe takovej zámeček, není to nějak zamklé?
Cappi_206A
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Naecken 23. 12. 2012 15:29

Problém není v telefonu, ale u O2. Kyslík totiž má nějaký problém s telefony bez OS a určitá část (většina) telefonů napříć výrobci se na internet přes O2 jednoduše nepřipojí. Ten problém tu je minimálně rok a operátor ho neřeší.
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Naecken 23. 12. 2012 15:42

Tento problém se tu řešil už xkrát a nikdy se nepodařilo najít řešení. Pokud je řešení tak jednoduché, jak píšeš, tak jenom dobře.
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 23. 12. 2012 15:45

Tak to jim to mám hodit na hlavu? Ten návod jsem zkoušel a stále nic a to jsem i odstranil všechny konfigurace a udělal to znovu.

Když jsem předtím měl tu 6700 ta kjsem se jednou na Operu připojil, pak jsem stáhl novější verzi a tu už jsem nenainstaloval. Teďka s tou Ashou 202 prostě vůbec nemůžu na fb aplikaci ani nainstalit operu.

Jsou to pěkný s*ině z jeskyně potom. Nevím jestli tam uspěju, protože oni mi jistě řeknou, jde vám internet? Tak co řešíte. Ale já to nechci přes ten vadnej Nokia prohlížeč :( Jediná právě opera nabízí trochu útěchu na těchto obyčejných telefonech.
Cappi_206A
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Naecken 23. 12. 2012 18:33

Cappi_206A píše:...jde vám internet? Tak co řešíte. Ale já to nechci přes ten vadnej Nokia prohlížeč...

A tobě teda Nokia Browser funguje nebo jak? (omlouvám se za citování)
Cappi_206A píše:PS - ikonka aplikace má přes sebe takovej zámeček, není to nějak zamklé?

To je info o tom, že se jedná o chráněnou aplikaci, tj. i v nenainstalovaném stavu nelze poslat do jiného telefonu.
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 23. 12. 2012 23:42

Ano internet v Nokia browseru mi frčí, akorát jak jsem te´dka smazal veškeré configy a udělal ty podle návodu, tak mám takový pocit, že mi jede jen EDGE. Což jistě není nenapravitelné.

Jinak JO net frčí ale jen přes Nokia browser. Tam na seznam, google, m.facebook mohu.
Cappi_206A
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Naecken 24. 12. 2012 10:34

Však 202 má pouze GSM a EDGE.
Jolla is a movement.

Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Naecken 24. 12. 2012 13:04

Problém není Nokia Browser, protože to je pouze aplikace a nikterak neblokuje jiné aplikace (a ani nemůže). Jinak všechny S40 obsahují původní integrovaný Nokia OSS Browser, protože ten má na starosti instalování aplikací přes Nokia Obchod. To, že ho nevidíš na první pohled není známka jeho nepřítomnosti.

-- 24. 12. 2012 12:06 --

K problému: Taky bych zkusil ještě flash.
Jolla is a movement.

Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 24. 12. 2012 17:09

Ten flash zkusím teda, jistě to bude jednodušší než JB na iP :)

Jinak Gčko v rámečku jsem měl, teďka ho tam nemám, když se připojím. Nevím, je to možné, tolik mi o to nejde, povětšinou půjdu jen na fora a jízdní řády. Každopádně bych to rád vyřešil tenhle problém. A náhodou do O2 prodejny jít nemám?

Dám vědět zítra, díky za rady.
Cappi_206A
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xjirikk 7. 3. 2013 11:37

to Naecken Ještě dotaz k nahrávání z rádia u Asha 200, 202
Je možné nějak aktivovat to nahrávání, např. vložením firmwaru pro Indii nebo nějak jinak?
xjirikk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Naecken 7. 3. 2013 15:31

Pravděpodobně pouze přehrátím firmware.
Jolla is a movement.

Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod DiskoMacik 19. 5. 2013 12:42

Ahoj, mám problém s Galerií v Nokii Asha 202. Mám 2 paměťovky Genius - 2 GB, 4 GB. 2 GB je plná na 90 %, 4 GB na 50 %. Když aktualizuji hudbu po přidání nových alb, zobrazí se mi, že není dostatek volného místa a že musím smazat nějakou položku z galerie, obvykle o velikosti 1 MB a méně. Nejde mi to do hlavy, protože paměťovka není zaplněna a tak mi to nedává smysl. Myslela jsem, že se tento problém vyřeší výměnou paměťovky s větší kapacitou, ale nestalo se tak. Nevím, kde je problém.
DiskoMacik
Kolemjdoucí

Další stránka