Nokia Lumia 520

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mimonaut 2. 7. 2014 16:16

KeyLuke píše:ale přesto když se poté podívám do menu na Úlohy spuštěné na pozadí, tak tam stále mám otevřenou apl. Endomondo. Jak je to možné?

V tomto menu jsou uvedené aplikace, které MOHOU běžet na pozadí, i když aplikaci nepoužíváš.
Už třetím rokem lumia 920 a jako pracovní průběžně různé androidy i lumie.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod xxLubosZxx 2. 7. 2014 20:35

myšpulín píše:Během krátké doby přijde aktualizace WP8.1 kde je stahovací roletka s přepínači WiFi, BT, GPS jako u Androidu.

Já bych hlavně uvítal nastavení na pevno 3G síť ať se mi to nepřepíná při slabším signálu automaticky na EDGE
Samsung Galaxy S7 Edge
Xiaomi Mi Max
xxLubosZxx
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 2. 7. 2014 20:39

Jasně, takže v okamžiku kdy se dostaneš mimo 3G pokrytí, tak budeš ve finále, to by byla zajímavá vychytávka :-D Něco jako když kdysi začínal Oskar a třeba s 5110 se nedalo dovolat ve městěch, protože tam bylo jen 1800Mhz :-D
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 5. 7. 2014 13:01

Měl někdo možnost přímého srovnání s 630? původně jsem přemýšlel o té, ale přijde mi, že ambient light nebo proximity senzor a HW spoušť užiju víc než čtyřjádro, které asi stejně bude dusit 512MB paměti, tak proč platit víc?
Jak jsou na tom v porovnání třeba displej, výdrž, foťáky atd.? Je nějaký jiný důvod, proč vzít 630 proti 520?
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod mimonaut 5. 7. 2014 13:40

Je. Displej a rychlost. Displej na l520 je třeba venku téměř nepoužitelný kvůli odrazům a ve tmě má naopak nepříjemný halo efekt kolem bílých pixelů na černém pozadí. Když k tomu připočítám "vyblité" barvy, velmi jasně vítězí 630. A displej je něco, s čim pracuješ stále, máš ho stále na očích.

Rychlost spouštění aplikací je taky na l630 většinou o poznání lepší.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod xxLubosZxx 5. 7. 2014 20:40

dejvidek píše:Jasně, takže v okamžiku kdy se dostaneš mimo 3G pokrytí, tak budeš ve finále, to by byla zajímavá vychytávka :-D Něco jako když kdysi začínal Oskar a třeba s 5110 se nedalo dovolat ve městěch, protože tam bylo jen 1800Mhz :-D
dejv

Když budu mimo město,tak si dám zpět automatický výběr.To je logické.Většinu dobu jsem ve městě,takže bych tuto možnost uvítal.Na androidu jsem tu možnost měl.A nikdy jsem problém neměl s 3G signálem,že by mi padal ;-)
Samsung Galaxy S7 Edge
Xiaomi Mi Max
xxLubosZxx
Junior

Odeslat příspěvekod blackjet 7. 7. 2014 11:24

Hledal jsem, ale nenašel. Mám na L520 WP8.0. Při zjišťování dostupné aktualizace mi to WP 8.1 nenabídne. Co je špatně? Dík za radu.
blackjet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zivan 7. 7. 2014 12:01

WP8.1 se teprve začíná uvolňovat, pro 520 ještě není (proto nic nenajdes). Maximálně můžeš nainstalovat "testovací" developer verzi.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blackjet 7. 7. 2014 13:12

Aha, tak to mě zmátl tenhle příspěvek
inkvizition píše:Tak právě dorazila jakási aktualizace, v popisu je "usnadní přechod na 8.1, která je plná nových funkcí" ... žeby dorazila i 8.1?

edit: hned po nainstalování se stahuje další, takže už asi 8.1 :)

-- 7. 7. 2014 13:14 --

A následná reakce na něj
dejvidek píše:Ano, prvně se stahuje asi 2MB soubor, pak už 8.1. dejv
blackjet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kolousek001 21. 7. 2014 11:45

Zdravím, chci se zeptat majitelů telefonu. Kamarádka chce novej telefon a doporučil sem jí tento, protože by jí dobře vyhovoval jen se zeptám na její největší požadavky.

Bude telefon umět dobře používat Skype? Hádám že asi jo když je od MS :D

A potom prej potřebuje aby telefon uměl místo klasickýho zamykání i tzn zamykání na kód. Moje C5-03 to umí v základu ale někde sem četl že Lumia 520 to neumí, je to pravda a pokud ano, dá se stáhnout nějaká aplikace? Je to celkem zásadní věc.

A dál sem taky četl, že tyhle telefony nemaj žádnou "notifikaci" myslím to že když zmeškáte hovor atd, tak u mýho telefonu mi blikala dioda, tady prej nic takovýho není, řeší to taky aplikace?

Díky
Kolousek001
Junior

Odeslat příspěvekod inkvizition 21. 7. 2014 12:12

Ahoj, tak od začátku...
Skype jede, musí se stáhnout aplikace skype, jako na jakémkoliv systému, ale jinak jede úsplně stejně, časem se plánuje prý nějaká lepší integrace, ale zatím to funguje jako všude jinde.

Zamykání na heslo funguje, je to v nastavení, položka zamykací obrazovka úplně dole... nastaví si heslo a jede. Ještě se tam dá udělat dětský koutek, kam se dostane i bez hesla někdo, to jsem ale pořádně nikdy nezkoušel...

A do třetice... notifikace jsou a díky poslední aktualizaci dvojího typu...
Jedna je tam od nepaměti přímo na ploše, kdy živé dlaždice (liveTile) ukazují počet zpráv, počet hovorů, počet facebook zpráv apod... takze stačí si dát ikonu SMS nebo Hovorů na plochu (dlaždici) a ta už se o notifikaci postará. Druhá možnost přibyla s poslední aktualizací a to notifikační lišta, která funguje úplně stejně jako u androidu...

Oprava: Nepřečetl jsem si to do konce, pokud myslíš notifikační diodu, tak ta u L520 opravdu není a displej je ve vypnutém stavu úplně černý, vyšší modely můžou mít notifikaci například na displeji zamčeného telefonu, ale s tím zkušenost nemám.

doufám, že pomohlo a kamarádka bude spokojená.
inkvizition
Junior

Odeslat příspěvekod Kolousek001 21. 7. 2014 12:49

Díky za rychlou odpověď ....

Jo s tou diodou sem to věděl, on je problém že tam není nic co by blikat mohlo. Takže teoreticky at si tam dám dokoliv, pokud na samotnej displej nekliknu, či ho nějak neuvedu do chodu tak nemám šanci zjistit že někdo volal, či napsal, že? ... No je to blbý ale dá se to přežít.

Já o tomto telefonu právě taky přemejšlel ale jelikož C5-03 ještě slouží dobře na ty roky ještě si počkám s čím se Nokia vytasí. On je tu totiž velkej problém , že já nechci pádlo ale chci něco kvalitnějšího s více funkcemi kolem 5-6000 , ale Lumia 520 je teď jedinej 4" telefon na trhu, což mi příde dost na hlavu. Jedině ta 630 by se dalo přežít možná 4,5" ale zase když mě nezajímá Dual Sim tak je to zbytečný

Edit ještě: Mrknul sem na windows store na ten Skype a je to tam zajímavý počtení po poslední aktualizaci zřejmě vůbec nefunguje :D MS se dobře snaží no
Kolousek001
Junior

Odeslat příspěvekod inkvizition 21. 7. 2014 16:28

možná bych spíše doporučil se podívat po nějaké, třeba i použité, L920 či 820, mají lepší výbavu, lepší konstrukci a více funkcí... a nepodlední řadě mají tuěím vyřešenou tu notifikaci na vyplém displeji...
inkvizition
Junior

Odeslat příspěvekod Kolousek001 28. 7. 2014 16:33

Tak kamarádce už sem dneska vyzvedl Lumiu 520 , rozdělali sme to spolu a hned na první pohled byla super spokojená a já taky :D chtěl sem jí ho sebrat jak je to hezkej telefon a ten WP tak hezky sviští a i vypadá.

Ale mám ještě jedne poslední dotaz za ní, ještě tejden doslouží na starým telefonu, protože samozřejmě Lumia chce Micro simku a tak mě zajímá, když teď má starej SE ještě, jestli jdou nějak zachránit kontakty když se tam SIMKa ořeže ještě u novýho stač zálohovat v PC ale u starýho nvm. Nebo ty kontakty zůstanou na SIM? neresetuje se to nějak?
Kolousek001
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 28. 7. 2014 16:35

Ořízne se jen kus plastu z té SIM karty :roll: Tak jak by se to mělo resetovat? :roll: Proboha..
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka