Zdravim vsetkych,
pekne od zaciatku vyrozpravam, aky mam problem. Bol by som velmi, velmi rad, ak by mi niekto dokazal aspon trochu pomoct, som uz tak jemne zufaly .
Moja milovana Lumia 520 mi jedneho krasneho dna vypadla pri behu po schodoch z vrecka na zem. Teda, na schody. Vysledkom bolo rozbite sklo, ktore kryje displej a tak trochu zblazneny telefon . . . ked som ho zapol, tak mi stale "prisli" SMS, ktore som neotvoril (neprecital) a cas sa tak isto zasekol na istom bode. Ale displej ukazoval presne to, co pred nehodou, takze som usudil, ze mi bude stacit digitizer. Objednal som ho z ebay, cakal asi 3 tyzdne, konecne vcera dosiel. Vecer som k tomu sadol, vsetko podla navodu na YT som urobil, akurat sa mi zlomil ten ramcek, ktory digitizer drzi . . . ja si vsak myslim, ze to by nemalo mat na funkciu dotykovej plochy ziadny vplyv. Alebo sa mylim?! Poskladal som vsetko tak, ako to bolo. Zapojil som tie dva kabliky, ktore tam su, zosruboval dokopy, dal som bateriu a zapol telefon.
Problem nastal az tu. Po zapnuti bez SIMky samozrejme telefon vypisoval, ze je bud poskodena, alebo chyba, to je normalne. Ale displej na dotyky nereaguje ! ! Co je vsak zaujimave, ked podrzim tlacitko pre vypnutie a naskoci obrazovka "Slide down to power off", tak displej posunutie urobi, na tento pohyb zareaguje. Tak isto ak vyvolam listu s hlasitostou a chcem posuvat posuvniky, tak to ide, horny bez problemov, dolny trosku skace. . . celkovo displej jednoducho nereaguje na jednoduche dotyky, ale na pohyby (scrollovanie, rolovanie?) ako-tak, aj to nie stale.
Skusal som to este raz rozobrat, odpojit kabel digitizeru, zapojit spat, poskladat, ci to nie je nejaky kontakt, bez vysledku. Tak isto som urobil aj hard reset cez tlacitka, nepomohlo to.
Na zariadeni je vyvojarsky WP8.1, nie uplne najnovsi, ale ten, ktory bol dostupny v maji .
Co myslite, co s tym je? Co mam robit? Ako dalej postupovat? Je mozne, ze mi zo Singapuru poslali chybny diel? Je mozne, ze mi poslali diel, ktory nie je kompatibilny s WP8.1? (Take cosi som cital o inej Lumii, ze po aktualizacii im prestala reagovat . . )
Za kazdy tip, radu, napad som vdacny, naozaj mi je z toho blbo, lebo ten mobil mam velmi rad a nepouzival som ho dlho, ked sa to stalo, asi tak pol roka. . .
Odniest ho do servisu? V servise mi pred tym povedali, ze oni to spravia, ale ze vymenia cely displej+digitizer a ze to vyjde na 80 eur, co je cena noveho, preto som sa do toho pustil sam .
Este chcem dodat, ze stary rozbity digitizer nereagoval na dotyky vobec... Tento ma aspon snahu pri potiahnuti prstom trosku pohnut s tou obrazovkou (pri odomykani), alebo pri vypinani telefonu a pod. . . Tak isto tlacidla pod displejom nereaguju.