Nokia Lumia 520

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Peetii 6. 8. 2014 12:43

Zdravim vsetkych,

pekne od zaciatku vyrozpravam, aky mam problem. Bol by som velmi, velmi rad, ak by mi niekto dokazal aspon trochu pomoct, som uz tak jemne zufaly :-| .
Moja milovana Lumia 520 mi jedneho krasneho dna vypadla pri behu po schodoch z vrecka na zem. :-D Teda, na schody. Vysledkom bolo rozbite sklo, ktore kryje displej a tak trochu zblazneny telefon . . . ked som ho zapol, tak mi stale "prisli" SMS, ktore som neotvoril (neprecital) a cas sa tak isto zasekol na istom bode. Ale displej ukazoval presne to, co pred nehodou, takze som usudil, ze mi bude stacit digitizer. Objednal som ho z ebay, cakal asi 3 tyzdne, konecne vcera dosiel. Vecer som k tomu sadol, vsetko podla navodu na YT som urobil, akurat sa mi zlomil ten ramcek, ktory digitizer drzi . . . ja si vsak myslim, ze to by nemalo mat na funkciu dotykovej plochy ziadny vplyv. Alebo sa mylim?! Poskladal som vsetko tak, ako to bolo. Zapojil som tie dva kabliky, ktore tam su, zosruboval dokopy, dal som bateriu a zapol telefon.
Problem nastal az tu. Po zapnuti bez SIMky samozrejme telefon vypisoval, ze je bud poskodena, alebo chyba, to je normalne. Ale displej na dotyky nereaguje ! ! Co je vsak zaujimave, ked podrzim tlacitko pre vypnutie a naskoci obrazovka "Slide down to power off", tak displej posunutie urobi, na tento pohyb zareaguje. Tak isto ak vyvolam listu s hlasitostou a chcem posuvat posuvniky, tak to ide, horny bez problemov, dolny trosku skace. . . celkovo displej jednoducho nereaguje na jednoduche dotyky, ale na pohyby (scrollovanie, rolovanie?) ako-tak, aj to nie stale.
Skusal som to este raz rozobrat, odpojit kabel digitizeru, zapojit spat, poskladat, ci to nie je nejaky kontakt, bez vysledku. Tak isto som urobil aj hard reset cez tlacitka, nepomohlo to.
Na zariadeni je vyvojarsky WP8.1, nie uplne najnovsi, ale ten, ktory bol dostupny v maji :D .
Co myslite, co s tym je? Co mam robit? Ako dalej postupovat? Je mozne, ze mi zo Singapuru poslali chybny diel? Je mozne, ze mi poslali diel, ktory nie je kompatibilny s WP8.1? (Take cosi som cital o inej Lumii, ze po aktualizacii im prestala reagovat . . )
Za kazdy tip, radu, napad som vdacny, naozaj mi je z toho blbo, lebo ten mobil mam velmi rad a nepouzival som ho dlho, ked sa to stalo, asi tak pol roka. . .
Odniest ho do servisu? V servise mi pred tym povedali, ze oni to spravia, ale ze vymenia cely displej+digitizer a ze to vyjde na 80 eur, co je cena noveho, preto som sa do toho pustil sam . :)

Este chcem dodat, ze stary rozbity digitizer nereagoval na dotyky vobec... Tento ma aspon snahu pri potiahnuti prstom trosku pohnut s tou obrazovkou (pri odomykani), alebo pri vypinani telefonu a pod. . . Tak isto tlacidla pod displejom nereaguju.
Peetii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod inkvizition 6. 8. 2014 14:27

Měl bych dotaz, potýká se někdo z vás s tím, že by mu občas na tomto telefonu nešlo zavolat? Zpravidla tak jednou za 14 dní se mi stane, že při pokusu o telefonický hovor se ihned ukončí jako neúspěšný. Signál v tu chvíli mám a pomůže až restart.

Už mě to štve dost dlouho, ale telefon je celkem omlácený, takže je mi blbé s tím jít do servisu, tam by se mnou vyběhli...

Běží mi na vývojářské 8.1, ale dělával to pokud vím i na standardní 8.
Je možné, že jsem ho nějak uvnitř porušil? FW už se od té doby změnil tolikrát, že se mi nezdá, že by to bylo tím.

Děkuju

edit: někde na netu jsem našel, že to dělají i jiné Lumie a začalo to při updatu Black... telefon jen zapípá a napíše hovor ukončen. Servis to neuznává, protože po resetu je zas vše ok, nelze dokázat závadu. Smůla no...
inkvizition
Junior

Odeslat příspěvekod xondrax 7. 8. 2014 09:59

Ahojte,resim praskly digitizer u kamaradove Lumii 520 - koukal jsem na ebay ,je tam spousta neorigo/fake sklicek za par korun, akorat mi dela vrasky ruzny oznaceni /FHRP,CSUG,STGG,GBNG,HIYG,SWTS,EVHG,SHPG atd./ je to jedno,nebo jak poznam co potrebuju?Foun je origo cz distribuce a nikde jsem takovyhle pismena nenasel ...
xondrax
Junior

Odeslat příspěvekod mimonaut 7. 8. 2014 11:58

inkvizition píše:Měl bych dotaz, potýká se někdo z vás s tím, že by mu občas na tomto telefonu nešlo zavolat? Zpravidla tak jednou za 14 dní se mi stane, že při pokusu o telefonický hovor se ihned ukončí jako neúspěšný. Signál v tu chvíli mám a pomůže až restart.

Už mě to štve dost dlouho, ale telefon je celkem omlácený, takže je mi blbé s tím jít do servisu, tam by se mnou vyběhli...

Běží mi na vývojářské 8.1, ale dělával to pokud vím i na standardní 8.
Je možné, že jsem ho nějak uvnitř porušil? FW už se od té doby změnil tolikrát, že se mi nezdá, že by to bylo tím.

Děkuju

edit: někde na netu jsem našel, že to dělají i jiné Lumie a začalo to při updatu Black... telefon jen zapípá a napíše hovor ukončen. Servis to neuznává, protože po resetu je zas vše ok, nelze dokázat závadu. Smůla no...

nezačalo to s black, ale s LTE. Na vině je nekompatibilita některých hujahej síťových prvků, LTE SIM (i když tel. LTE nepodporuje) a firmware lumií. Jsou místa, kde se ti to nestane a naopak jsou místa, kde se to děje často (v závislosti k jaké BTS jsi připojen).
Třeba Vodafone o problému ví a údajně ho (už několik měsíců) řeší.

Prozatím poradím, že není nutné restartovat telefon, stačí buď zapnout a vypnout režim letadlo, nebo zapnout a vypnout data. Po té půjde normálně volat.
Už třetím rokem lumia 920 a jako pracovní průběžně různé androidy i lumie.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod inkvizition 7. 8. 2014 14:12

Mimonaut: Děkuju za reakci. jen je mi divné, že se to děje u O2 a v Brně, kde LTE vůbec není (alespoň o tom nevím). A jestli mam LTE sim netuším, ale nežádal jsme o ní...
inkvizition
Junior

Odeslat příspěvekod mimonaut 7. 8. 2014 15:00

Pokud máš novější SIM, je automaticky LTE.
Už třetím rokem lumia 920 a jako pracovní průběžně různé androidy i lumie.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod Žulda 13. 8. 2014 09:29

Ahoj. Přítelkyni se na L520 stávají 2 podivnosti: neukazuje se jméno volajícího, spraví to restart mobilu a pak se jí zobrazují fotky v galerii vícekrát a když jednu smaže, zmizí všechny. Zo se restartem neopraví. Nevíte někdo, co s tím?
Žulda
Junior

Odeslat příspěvekod Žulda 16. 8. 2014 12:23

Odpovím si sám, zdá se, že aktualizace na 8.1 toto vyřešila :)
Žulda
Junior

Odeslat příspěvekod bukacek7 16. 8. 2014 13:04

čau dneska mi došla aktualizace na wp 8.1 všechno proběhlo v pohodě měla bych udělat tovarni nastaveni nebo ne ?
bukacek7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 16. 8. 2014 15:44

Je lepší udělat tovární reset, ale nutné to není.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bukacek7 17. 8. 2014 00:39

diky za odpověd
bukacek7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cucy 24. 8. 2014 00:29

Zdravím. Nikdy mě to nenapadlo a nevím jestli je to nastavením telefonu nebo třeba nastavení u operátora/sim, ale nezobrazují se mi žádné upozornění když mi někdo nedovolá (mám obsazeno/nemám signál/mám vypnuto). Ne že by mi to moc vadilo, ale asi by se to občas hodilo.
Dík
cucy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petison 24. 8. 2014 09:38

To by mělo zajistit nastavení u operátora.Například v samoobsluze po registraci.
petison
Junior

Odeslat příspěvekod Karel01 1. 9. 2014 10:33

Manželka má Lumii 520 a když nastaví melodii na SMS, tak se nepřehraje celá, ale hraje jenom asi 5 vteřin. Je to tak OK nebo je někde chyba. Díky za radu.
Karel01
Junior

Odeslat příspěvekod jirka7711 2. 9. 2014 13:46

včera jsem si stáhnul CYAN (verze fw:3058.50000.0003),mám winphone 8.1.Chci se zeptat.Dneska jsem si všimnul,že se mi občas nad ikonou wifi,ale mobil.dat objeví taková malá šipečka,neví někdo co znamená?Děkuji
jirka7711
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka