Nokia Lumia 520

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod drnoha 21. 2. 2014 10:12

Musím říct, že telefon má opravdu mizernou výdrž. Když si ho nevšímám a leží mi jen tak na stole, tak mám asi 2%/hodinu batery, pokud ho používám jako telefon (tzn. pár SMS denně a max 5 minut hovorů, bez prohlížení internetu nebo poslechu hudby), tak baterka letí tak 5-6%/hodinu a telefon vydrží sotva 1 den.
drnoha
drnoha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drnoha 23. 2. 2014 18:07

Ještě mám prosím dotaz. Mám nainstalovanou aplikaci Baterie a z ničeho nic mi v pátek začala tato aplikace hlásit chybu, že se nepodařilo vytvořit službu na pozadí a ať ukončim nějaké úlohy, pokud byl dosažen limit.

To je sice pěkné, ale jak to mám udělat?

Zkoušel jsem na multitasking nabídce ukončit všechny aplikace, bez efektu. Zkoušel jsem restartovat telefon, bez úspěchu. Jediné další aplikace, které mám nainstalované, tak je Deezer a WMM Jízdí řády. Nevím tedy, zda mi už došla RAM a mám prostě smůlu, nebo se jedná o BUG v dané aplikaci.
drnoha
drnoha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod atajbaj 23. 2. 2014 18:29

Dobrý den mam lumiu 520 a když jí připojím k pc tak zavibruje a začne se nabijet ale nenaskočí mi složka phone jako dřív takže si do ní nemůžu nic dát zkoušel jsem všechna usb nevíte co s tím?
atajbaj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomas fuk 1 23. 2. 2014 18:38

drnoha:
Vyhod tu aplikaci a uz ji neinstaluj. A neinstaluj uz zadnou jinou battery app. To jsou jedni z nejvetsich zroutu baterie a naprosto zbytecne aplikace. Stav baterie vidim v horni notifikacni liste.
Alcatel One Touch Club, Mitsubishi Trium Aria, Nokia 3320, Samsung SGH-V200, Sony Ericsson K800i, Sony Xperia X1, Samsung Wave, Sony Ion, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 825, Microsoft Lumia 950 XL, Samsung Galaxy S10+ Snapdragon.
tomas fuk 1
Junior

Odeslat příspěvekod honjir 23. 2. 2014 20:56

Dcera dostala k vánocům od přítele Lumii 520 a nefunguje jí přijímání a odesílání MMS.
Konfigurační SMS od operátora nepřijde a v menu telefonu NASTAVENÍ - MOBILNÍ SÍŤ chybí položka "přídat apn pro mms" pro ruční zadání přístupového bodu.

mms2.jpg
mms2.jpg (32.23 ) Zobrazeno 6350 krát

A chybí tam i položka "přidat apn pro připojení k internetu", to jen tak mimochodem.

mms.jpg
mms.jpg (27.86 ) Zobrazeno 6492 krát

Tovární nastavení - nepomohlo
Aktualizace telefonu - provedena
Systémové aplikace - aktualizovány
Datové připojení - zapnuto

Už fakt nevím co s tím mám dělat a tak prosím o radu. Předem díky všem za rady.
honjir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 23. 2. 2014 21:02

Pridani apn pro internet ci mms se davno dela přes Nastaveni-pristupovy bod a znamenko "plus"
Vetsinou je to třeba jen pro uzivatele u T-Mobile,je tu jiz presny postup zadani parametru.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod honjir 23. 2. 2014 21:12

Tak jsem projel celý fórum a nastavení přístupového bodu pro MMS jsem bohužel nezjistil.
Nenašel by se nějaký dobrák, který by pro mě opsal z telefonu nastavení přístupového bodu pro MMS? Operátor VODAFONE, TARIF - předpokládám, že pro předplacenou kartu je to jiný.

Prosím rozlišovat malý a velký písmena.

Název připojení:
Název přístupového bodu (APN):
Uživatelské jméno:
Heslo:
Adresa proxy serveru:
Port proxy serveru:
Typ sítě:
Typ ověření:

Děkuji moc.
honjir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 25. 2. 2014 17:12

2atajbaj: Nemáš telefon zamčený číselným kódem? Pak se v systému telefon objeví, ale do složek se dostat nedá, telefon musí být odemčený.
2honjir: Pokud není možné nastavit apn na net, tak bude stačit vložit sim jiného operátora. dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod honjir 25. 2. 2014 21:21

dejvidek píše:2atajbaj: Nemáš telefon zamčený číselným kódem? Pak se v systému telefon objeví, ale do složek se dostat nedá, telefon musí být odemčený.
2honjir: Pokud není možné nastavit apn na net, tak bude stačit vložit sim jiného operátora. dejv

Ad1. Telefon je v normalním stavu,
Ad2. Vložení SIM jiného operátora mě neřeší nastavení Vodafonu

Fakt bych byl vděčnej, kdyby mě někdo opsal údaje z Nastavení přístup. bodu pro MMS, viz. výše

Dík
honjir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 25. 2. 2014 21:28

ad2) A divil by si se a v některých případech řeší, když sem na podzim 2012 kupoval Lumii 820, tak s vloženou SIMkou od Vodoucha nebylo možné nastavit apn pro net, pokud sem vložil SIM od O2 tato možnost tam následně byla i po přehození zpět na Vodoucha. Neříkám že to musí být tvůj případ, ale jinak než vyzkoušením to asi neověříš.
ad1) Předpotopní MMS nepoužívám, neposloužím.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cobot 27. 2. 2014 13:50

to honjir

koukal jsem do nastavení mobilní sitě a žádné nastavení apn tam taky nemám.

Navíc nic jsem nenastavoval a MMS mi normálně fungují (operátor T-MOBILE).

Telefon je plně aktualizovaný koupený v Datartu

anpadá mě jen jestli nemáte MMS blokované u operátora.
cobot
Junior

Odeslat příspěvekod Raďasator 11. 3. 2014 20:14

Zdar,
mam celkem neprijemnej problem: obcas (kdyz nejmin potrebuju) si vubec nezavolam - pise me to: hovor ukoncen a pak zkontrolujte kvalitu signalu apod.., za nejakou dobu to zase de normalne. Zkousel jsem vyndat sim, aktualizaci softu, tovarni nastaveni a dela to porad. Setkal se tady s tim shitem uz nekdo? Je to na reklamaci? Dik.
Raďasator
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 11. 3. 2014 20:24

Je to spatnym nastavenim site,zlobi to ted na vice modelech,nejsi jediny.Netyka se to jen L520.Zalezi, kde se pohybuješ, nekdo o tom problemu vůbec nevi, někdo kdo se pohybuje u danych BTS naopak ano.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Raďasator 11. 3. 2014 21:46

uiqjirka píše:Je to spatnym nastavenim site,zlobi to ted na vice modelech,nejsi jediny.Netyka se to jen L520.Zalezi, kde se pohybuješ, nekdo o tom problemu vůbec nevi, někdo kdo se pohybuje u danych BTS naopak ano.

No dobre, ale co s tim? Mam nekde neco nastavit jinak? Nebo to mam zkusit reklamovat? Ja jsem si naivne koupil Nokii (v minulosti bez problemu) abych mel klid a ted si napr. v nouzi ani nezavolam? Baterka je taky celkem k nicemu - celkove tenhle model nedoporucuju.
Raďasator
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cobot 12. 3. 2014 10:16

1) občas se mi děje, že když chci spustit nějakou aplikaci, tak kliknu na dlždici aplikace se jakoby otvírá ale pak to problikne a vrátím se na plochu. Občas pomůže restart telefonu. Když ani to ne tak reinstal aplikace. Děje se vám to taky. Co s tím?

2) Udělal jsem poznatek, že telefonu nedělá dobře nabíjení nabíječkou od tabletu, která dává 2A. Myslel jsem, že si to telefon umí regulovat, ale zřejmě ne. Baterka je pak horká. Rychlost nabíjení je víceméně stejná, ale zásadní problém je že se pak baterka brutálně rychle vybíjí. To rychlé vybíjení jsem tu už řešil, tak konečně vím proč se tak dělo.
cobot
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka