Nokia Lumia 520

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Peddy13 2. 10. 2014 00:12

Ahoj, jsem novým držitelem L520ky a chci se zeptat, jak dousáhnout toho abych se na telefonu mohl dívat třeba na hokej z tipsportu. Chce to stáhnout Flash player a ten jsem na store nikde nenašel. Není nějaká náhrada?
Díky
Peddy13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NiceOne 2. 10. 2014 07:00

Neni.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Junior

Odeslat příspěvekod PavelO 2. 10. 2014 08:13

Zdar jsem nový uživatel 520 a chci se zeptat jak docílit toho aby klávesnice při zadáváná hesel psala velká písmena. Není tam klávesa na přepnutí. Přitom v jiných aplikacích tam je. Poraďte co dělám blbě.
Pavel
PavelO
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NiceOne 2. 10. 2014 08:25

Nazdar. Jakych hesel? V jake aplikaci?

Zkousel jsem prohlizec, prihlaseni na seznam. Dale jsem zkousel prihlaseni do aplikace Password Manager a Mobilni Banka KB. Vsude je klavesa na prepnuti pismen.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Junior

Odeslat příspěvekod Sentry 2. 10. 2014 08:41

PavelO

Pro prepnuti na velka pismena a zpet slouzi tlacitko se sipkou vzhuru na klavesnici vlevo.

Obrázek
Naposledy upravil Sentry dne 2. 10. 2014 09:30, celkově upraveno 2
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod PavelO 2. 10. 2014 08:41

Třeba k přihlášení na účet Nokia, nebo co je důležitější tak při zapnutí nového wifi bodu napsat heslo velkými písmeny prostě nejde.

-- 2. 10. 2014 07:44 --

to Sentry: jasně že tam je, díky prostě zase chyba mezi židlí a klávesnicí. Hoši sory ale jsem asi lama takže ještě jednou díky

Pavel
PavelO
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Peddy13 2. 10. 2014 19:53

A co prohlížeč VLC ten tu taky nikde není zdarma a hlavně funkční?
Peddy13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mimonaut 2. 10. 2014 21:07

VLC je zatím (už dlouho) ve vývoji. Pokud chceš kvalitní přhrávač na videa co umí .mkv aj., doporučím moliplayer pro.
Vestavěná app na přehrávání videa už taky není úplně marná.

PavelO: ještě trik: když stiskneš shift (klávesu se šipkou) dvakrát za sebou, přepneš se do režimu velkých písmen bez nutnosti pokaždé přepínat (např. na psaní zkratek apod) a pokud chceš napsat čísla, nemusíš se přepínat do číselné klávesnice, stačí stisknout, podržet a přetáhnout klávesu přepínače do čísel na patřičné číslo a pustit, klávesnice se automaticky přepne zpět na písmena.
Už třetím rokem lumia 920 a jako pracovní průběžně různé androidy i lumie.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod PavelO 2. 10. 2014 21:58

mimonaut: díky za typ už jsem to zkoušel a paráda. Mám ho chvilku tak s ním trochu bojuji, ale postupně si na sebe zvykáme :mrgreen:
PavelO
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Peddy13 4. 10. 2014 20:33

Ahoj, jak se dají sledovat filmy a seriály třeba na nova plus???

http://novaplus.nova.cz/porad/kriminalk ... v-a-benzin

http://www.tvtipsport.cz/elh/

Jak to tak vypadá tak to co bych rád sledoval, na tomto telefonu asi neshlédnu co?
Peddy13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PavelO 6. 10. 2014 08:28

Ahoj ještě jeden dotaz. Jaká sluchátka používáte na poslech hudby? Jde mi především o to posouvat si skladby tlačítkem na mikrofonu. U telefonu je handsfree, ale nedá se sním ani přijmout hovor.
Pavel
PavelO
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod inkvizition 6. 10. 2014 10:48

No já například používám sluchátka, co mi zbyly po SAMSUNGU Galaxy Note II a fungují všechna tlačítka správně, tj posunutí hudby, přijetí hovoru volume atd... takže by ti teoreticky mohly fungovat jakékoliv HF od androidu.

EDIT: Paradoxně na telefonu AVUS A84 (android 4.4) mi ty sluchátka nefungují skoro vubec :-D
inkvizition
Junior

Odeslat příspěvekod PavelO 6. 10. 2014 21:47

Díky za odpověď tak mě asi nezbývá jít do obchodu a přímo tam sluchátka otestovat jestli fungují jak mají
PavelO
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Peddy13 9. 10. 2014 16:09

Ahoj,chci se zeptat, kde mám v telefonu uložené kontakty? Měl jsem je na SD kartě a načetli se do telefonu automaticky, ale pak jsem ji synchronizoval a tak se chci zeptat jak kopírovat kontakty z karty do telefonu a opačně. Nebo i ze SIM karty.Na C5 to bylo jasný tady trošku tápu. Telefon mám krátce. Děkuji za odpověď.
Peddy13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mimonaut 9. 10. 2014 16:52

Kontakty ze SIM karty do telefonu načíst jdou. Všechny kontakty v telefonu se automaticky synchronizují s tvým MS účtem, takže je budeš mít k dispozici na každém dalším telefonu s WP (nebo novjším androidu či iPhonu), nebo ve Windows 8/8.1 na PC, popř. kdekoliv kde je internet přes webové rozhraní outlook.com

Z telefonu na SIM kartu kopírovat kontakty nejdou.
Už třetím rokem lumia 920 a jako pracovní průběžně různé androidy i lumie.
mimonaut
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka