Nokia Lumia 925 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod TheJacob 5. 7. 2015 21:53

A jak se reportujou chyby?
TheJacob
Junior

Odeslat příspěvekod hotovyrado 6. 7. 2015 02:00

Tohleto žádná chyba není, je to vlastnost systému
Мы не оставим города свои! Cвоя история, Cвоя легенда, Cвой путь...
hotovyrado
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod garioncz 6. 7. 2015 07:05

Jestli jsi ho měl označenýho jako pracovní, pravděpodobně to bere systém jako pevnou linku. Abys měl možnost smskovat někomu na pracovní mobil, označ si ho jako mobil 2.
garioncz
Junior

Odeslat příspěvekod TheJacob 6. 7. 2015 09:53

Pretahoval sem si cisla ze symbianu a pokud sem tam mel pod jednim kontaktem ulozenych vice cisel a jedno z nich jako pracovni, tak pak je to vyreseny hloupe. Jestli mam projizdet vsechny kontakty a kontrolovat typ telefoniho cisla, tak pak je to na facku
TheJacob
Junior

Odeslat příspěvekod hotovyrado 6. 7. 2015 09:58

Přes kontakty v PC to máš za 5 minut.
Мы не оставим города свои! Cвоя история, Cвоя легенда, Cвой путь...
hotovyrado
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod 1fly 24. 7. 2015 14:27

Tak po dnesni aktualizaci Lumia Camera to ma konecne pruhlednu ikonku a řekl bych, ze se tak o cca sekundu zrychlilo to jeji priserne dlouhe spousteni :D Skoda, ze stále chybi moznost manuálního preostrovani v prubehu nataceni, jako to ma třeba L640 :-l
1fly
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 790511 19. 8. 2015 18:46

Podařilo se mi rozbít si sklíčko na L925. Nemá tady někdo zkušenost s výměnou v nějakém servisu? Vypadá to, že na tomto typu to asi není úplně jednoduché a většina servisů to mění jen komplet s LCD, což stojí přes 4 tisíce, takže víc než polovina pořizovací ceny telefonu. Našel jsem jen jedinou firmu - BMA z Blanska a ti by prý zvládli vyměnit samotné sklíčko za 1600,- což by bylo perfektní. http://dilynamobily.cz/OpravyLCD/ Ale našel jsem o nich na netu zatím jen takové rozporuplné zmínky. Některé příspěvky v různých fórech vypadají, že si to psali sami, někdo zase píše o ne moc dobré zkušenosti. Tak nevím, je opravdu reálné, že na tomto typu telefonu někdo zvládne samotné sklíčko odborně vyměnit? Rád bych jim to svěřil, ale nechci, abych se pak dalšího půl roku s někým handrkoval, že mi zničil telefon.
790511
Junior

Odeslat příspěvekod lubosxl 19. 8. 2015 19:12

co je na tom perfektniho, kdyz lumia 640 stoji necele 4, to se nevyplati ani delat a prodat na ND
lubosxl
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 20. 8. 2015 16:18

většina servisů to mění jen komplet s LCD, což stojí přes 4 tisíce

Originalne se to meni pouze jako celek, pro spolehlivost, funkcnost, záruku i vizualni stranku. Samostane ne, protoze pak mohou byt potize, ze se to odlepuje ci nove sklo nesedi, většinou samotne cele displeje jsou neoriginalni (ac jsou na webech prodejcu vydavany za original atd).Stejné je to u Lumie 930, 830, take pouze jako celek.
Za 5500kc uz sezenes novou 925 ci uplne jiny, novejsi model, lepe do budoucna podporovany model.Starou 925 muzes prodat na nahradni dily za rozumnou cenu, třeba nekomu odejde deska, fotak atd.
Ani ja jakožto tyto věci delam/opravuji nikdy nemenim samostatne sklo.Na to záruku dat nemohu a takove prasarny opravdu nedelam.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod wings123 20. 8. 2015 17:08

790511 píše:Podařilo se mi rozbít si sklíčko na L925. Nemá tady někdo zkušenost s výměnou v nějakém servisu? Vypadá to, že na tomto typu to asi není úplně jednoduché a většina servisů to mění jen komplet s LCD, což stojí přes 4 tisíce, takže víc než polovina pořizovací ceny telefonu. Našel jsem jen jedinou firmu - BMA z Blanska a ti by prý zvládli vyměnit samotné sklíčko za 1600,- což by bylo perfektní. http://dilynamobily.cz/OpravyLCD/ Ale našel jsem o nich na netu zatím jen takové rozporuplné zmínky. Některé příspěvky v různých fórech vypadají, že si to psali sami, někdo zase píše o ne moc dobré zkušenosti. Tak nevím, je opravdu reálné, že na tomto typu telefonu někdo zvládne samotné sklíčko odborně vyměnit? Rád bych jim to svěřil, ale nechci, abych se pak dalšího půl roku s někým handrkoval, že mi zničil telefon.

Za cca 60€ si objednaj z Aliexpressu kompletne LCD a vymen si sam. Navody na youtube. Je to jednoduchsie, nez menit sklicko a za taku cenu sa ta oprava oplati.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 20. 8. 2015 17:14

Za 60 ecek to samozrejme není original displej, opravu zvaz.Zase takova pohoda to není + mit kvalitni lepeni.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bari007 21. 8. 2015 08:17

Už jsem to tu psal nejednou, bratr takhle chtěl vyměnit jen sklíčko u L920, postupně objednal tři z různých zdrojů a všechny nakonec vyhodil a mobil šel na sběrný dvůr. Zbytečná snaha a vyhozené peníze se snažit si to opravit sám s nějakými čínskými sklíčky...
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod wings123 21. 8. 2015 19:53

Sklicko je za 10€, za 60 je cela LCD zostava (LCD, dotykova vrstva, krycie slko), netreba nic lepit. Robil som to 2x (ale nie na Lumii), v pohode, plne funkcne.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod 790511 21. 8. 2015 21:25

Sám si to určitě opravovat nechci. Za opravu v servisu bych těch 1600 i dal. Ten telefon ještě nemám ani rok a nejsem z těch, co si kupují každých pár měsíců nový. Jen mě zaráží, že samotnou výměnu sklíčka je ochotný udělat jen jeden servis a ostatní to buď odmítají, nebo varují, že to možná nevyjde a bude potřeba vyměnit celé LCD. Nakonec to asi dopadne tak, že budu nějakou dobu žít s popraskaným sklíčkem a pak si třeba koupím třeba L930.
790511
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 22. 8. 2015 08:21

wings123 píše:Sklicko je za 10€, za 60 je cela LCD zostava (LCD, dotykova vrstva, krycie slko), netreba nic lepit. Robil som to 2x (ale nie na Lumii), v pohode, plne funkcne.

Je potřeba prave lepit do hliníkového ramu, kde to často spatne drzi, uz ne jako original.Predtim samozrejme vylepit ven stary displej, opatrne, aby nedoslo ke zniceni ramu.
Proto to výrobce v originalu dodava pouze jako celek a neoriginal se to prodava po castech a je to prasarna.
U 930 uz by jsi bubec nepochodil, tam je ve vyrobe kazde sklo zabrusovano na kazdy ram zvlast, aby to prave sedelo.
uiqjirka
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka