Nokia Lumia 1520 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mimonaut 14. 5. 2014 10:02

Výrazně rychlejší reakce, více informací na displeji, mnohem příjemnější editace Office aj. dokumentů, delší podpora.

-- 14. 5. 2014 10:04 --

xxLubosZxx píše:Jo super tohle jsem chtěl slyšet :)

A nesynchronizují se fotky v plném rozlišení přes wifi na onedrive (pokud je to nastaveno)
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 14. 5. 2014 10:18

mposvar píše:Tlumočím zde zajímavou otázku od našeho IT technika při mé prosbě o pořízení jednoho kusu L1520...takže:
k čemu potřebuji (pro koho by byl určen) tento model oproti těm ostatním L modelům od 520 po 1020 ?
Máme nějakou smysluplnou odpověď :-) dík

Efektivnější práce na větším displeji, říct mu, že na menším displeji se ti hůř pracuje s emaily, dokumenty apod. A pokud si k tomu zdůvodníš i kvalitní foťák.

Mým posledním fasovaným telefonem byla Nokia E51, kdybych teď chtěl za ni náhradu, tak možná dostanu E52 nebo taky 6230i kterých mají dost. :D
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xxLubosZxx 17. 5. 2014 09:18

Majitele 1520 jakou používáte ochrannou fólii na displej. Už jsem pokoukaval co je na trhu a nějak si nemůžu vybrat, každopádně by se měla dat strhnout bez toho aniž by zanechala lepicí hmotu na dotykové ploše a nechci nic co se musí lepit pomoci te lepicí kapaliny,protože mi nepřijde jako jednoduchá instalace.
Samsung Galaxy S7 Edge
Xiaomi Mi Max
xxLubosZxx
Junior

Odeslat příspěvekod Physeter 17. 5. 2014 10:07

Nepoužívám žádnou a po půl roce používání je display jako nový.
Physeter
Junior

Odeslat příspěvekod xxLubosZxx 17. 5. 2014 11:58

To je dobrá zpráva :) Telefon mám sice v ochranném obalu,ale nevím jak moc je odolná dotyková plocha proti škrábáncům.Předchozí telefon Sony Xperia Ion co jsem používal rok má na ploše menší známky opotřebení a u něj bylo taky psáno gorilla glass
Samsung Galaxy S7 Edge
Xiaomi Mi Max
xxLubosZxx
Junior

Odeslat příspěvekod Denny09 17. 5. 2014 13:25

Používám tuto a maximální spokojenost.
http://www.dx.com/p/protective-clear-sc ... 3dGxHJIu9s
Denny09
Junior

Odeslat příspěvekod xxLubosZxx 31. 5. 2014 00:53

Zdar da se nějak napevno nastavit data tak aby se mi automaticky ,když mám slabší H+ signál neprepinalo na E ?U android zařízeni mi to jde. Umi to i Lumia?
Samsung Galaxy S7 Edge
Xiaomi Mi Max
xxLubosZxx
Junior

Odeslat příspěvekod Carllos VoIP 31. 5. 2014 09:01

Já požívám na Nexus 5 Tempered Glass Screen Protector od Nillkin , musím konstatovat,že jsem nikdy neměl nic lepšího. Nalepení je hračka , je to úplně jiná liga , než běžně prodávané folie.

http://www.aliexpress.com/item/NILLKIN- ... 43226.html
iPhone 12 Pro Max, AW 5
Carllos VoIP
Junior

Odeslat příspěvekod Yowda 1. 6. 2014 17:35

Zdravím lidi.Mám jeden takový problém.Pořídil jsem si do své Lumie 1520 microSDHC 64GB od Samsungu.Když si tam chci zkopírovat hudbu,tak se mi tam každá píseň zkopíruje 2x,3x jednou dokonce i 4x.Když pak nějakou z nich vymažu,tak ty zbylé najednou přehrát nelze.Když natáčím video,tak se mi vůbec neuloží a nelze ho přehrát...naproti tomu fotky v maximálním rozlišení se ukládají na kartu v pohodě.Zkoušel jsem kartu formátovat,ale nic to nevyřešilo.Neměl byste někdo nějaký tip či radu prosím?Předem díky za Vaše postřehy.
Yowda
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 1. 6. 2014 19:16

Nekupoval jsi tu microSD náhodou od nějakého kšeftmena na aukru?

-- 1. 6. 2014 18:16 --

Mohla by to pak být falešná kapacita a problémy s tím souviset.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Yowda 1. 6. 2014 21:45

No koupil jsem to na Sbazar.A jak falešná kapacita?Ukazuje mi to po formátování dostupných cca 62GB.Takže jaký konkrétní problém je z tou kartou?Díky.
Yowda
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 1. 6. 2014 22:11

Taky jsem koupil cca před půl rokem s falešnou kapacitou - Samsung - vypadala jako originál! !!
Koupil jsem 32GB a hlásila se jako 32GB.
Udělal jsem pokus - nakopíroval jsem tam cca 30GB.
Vypadalo to OK. Ale skutečně to funguje tak, že až se "16"GB zaplní, tak se premazávají dříve nakopírovaná data, ale adresář se tváří OK :-( - prostě Číňani jsou mazání a mají to dobře ošetřené .....
A pak uděláš jednoduchý test - zkusíš vše zkopírovat z microSD někam na HDD - no a tím by jsi to poznal, jak určitá část bude fyzicky chybět, i když je v adresáři vše OK. Nebo pokud nakopíruješ na kartu třeba filmy, tak je zkus všechny postupně pustit....
Snažil jsem se to popsat jednoduše laicky.... Tak snad je to jasné .... Hned jsem napsal borcovi - tvrdě - vrátil peníze ...
Naposledy upravil Reku dne 1. 6. 2014 22:54, celkově upraveno 1
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod martinsip 1. 6. 2014 22:38

A pak člověk přijde o data. Pěkná sviňárna. Koupil jsem 32GB Flasku a ve skutečnosti tam bylo pouze nějakých 2,7GB. Taková nesmyslná kapacita. Tvářila se, že tam jsou všechny soubory, ale ho...o. Jak píše kolega nademnou.
Peugeot 308SW 1,6HDi 2010, Fiat Marea Weekend 1,9JTD 2003
Honor magic5 Pro
martinsip
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yowda 1. 6. 2014 23:26

No tak to je super.To jsou pěkný šmejdi...laik nemá šanci nějakou nesrovnalost poznat!!Našel jsem ještě kartu od značky ADATA,ale nic mi tato značka neříká.A jak mám poznat,že nejde o fake :-(
Yowda
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 1. 6. 2014 23:38

Podle vzhledu to nepoznáš. Když je oproti aktuální tržní ceně podezřele nízká cena, tak je pravděpodobnost podvodu. Za stejnou cenu jako na kasa.cz, okay.cz, mall.cz, tsbohemia.cz by to totiž od borců na aukru či v bazaru koupil jen "....".
Ale podle vzhledu to nepoznáš. Prodávají se podvodné kapacity jako noname karty, ale i vzhledově stejné a stejně balené, jako značky. .. Takhle jsem naletěl já na Samsung.... A ať jsem formátovál a dělal cokoli, co umím, tak se karta tvářila jako 32GB a i adresář tomu odpovídal ... Jen kapacita na "data" byla 16 GB :D
Ale neházej flintu do žita - A OTESTUJ !!!! Třeba máš dobrou kartu a problém je jinde. Jestli máš doma jinou, zkus to s ní, jestli bude stejný problém ....

-- 1. 6. 2014 22:39 --

Asi by to měl některý moderátor oddělit do samostatného fóra, ať to tu nezasírá diskuzi k Lumii ;-)
Reku
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka