Nokia Lumia 930 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod henda 21. 4. 2015 12:34

Ahoj, pořídil jsem si také L930. A chci se zeptat, zda jste někdo měl problém s níže uvedeným:
1. pískání (bzučení) nabíječky, když je zapojená v zásuvce bez mobilu. Když ji vyndám, bzučí ještě tak minutu. Když mám nabíječku u nočního stolku, asi jako většina, tak je to v noci dost slyšet. Když se nabijí tak nic.

2.lupnutí, nebo takový prasknutí v repro, když dám vytáčet číslo, nebo přijmu hovor

3. vrzání zadního krytu kolem čočky foťáku, když na kryt lehce položím prst, takže v ruce skoro pořád.

CZ distribuce (Huramobil), mobil jsem vyměnil po 2 dnech a na novém kusu jsou ty samé závady, kromě toho krytu. Je to normální? přemýšlím jestli donést do servisu Nokia, nebo zkusit 3 kus. Nebo vrátit a jiný eshop.
Díky
henda
Junior

Odeslat příspěvekod DoMzuna 21. 4. 2015 12:54

Kupoval jsem jí tady : http://www.1-2umobil.cz/shop/

Přemejšlim že se tam půjdu příští tejden zastavit, ale fakt se obávám toho, že budu měsíc bez mobilu a potom dostanu něco co bude mít víc chyb než mam teď :/
DoMzuna
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 21. 4. 2015 14:05

henda:
Ani jeden popisovaný problém nemám. Telefon mám kupovaný u výhradního distributora pro ČR Setos - http://www.obchod-nokia.cz/
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod Bobohome 21. 4. 2015 14:47

Mám ho dva měsíce a nic z toho nepozoruju.
Bobohome
Junior

Odeslat příspěvekod PalmTungsten 22. 4. 2015 15:28

Ahoj, zvažuju přechod 920 --> 930 a všiml jsem si, že na Heuréce začínají 930 na nějakých 7.500,- Kč. Po bližším zkoumání jsem objevil, že se jedná o kusy v nějakém Economy Packu (tipuju nějaký jednoduchý obal z recyklo papíru) a některé jen s roční zárukou. Nějaké zkušenosti s těmito eshopy?
Nikon / Leica.
PalmTungsten
Junior

Odeslat příspěvekod radek_03 22. 4. 2015 15:37

palm..., to budou opravené reklamačky, nebo ve lhůtě vrácené mobily, určitě ne nové
radek_03
Junior

Odeslat příspěvekod Marek6161 26. 4. 2015 18:34

Ahoj, mám takový drobnější problém s L930. Baterka se mi nenabíjí na 100% ale max tak na 87, 89%. Nemáte někdo zkušenost s tímto problémem? Díky
Marek6161
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 26. 4. 2015 18:58

Mam z jinych (modelů) Lumii a vždy byla vadna baterie.U 930 jsem se s tim ještě nesetkal, ale všechno je jednou poprvé.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod massik 27. 4. 2015 21:16

To Henda:pískání mohu potvrdit u třech bezdrátových orig. nabíječek. Píská přímo ten adaptér v zásuvce.
massik
Junior

Odeslat příspěvekod Krupik 8. 5. 2015 17:46

Ahoj, vážně uvažuji o koupi tohoto telefonu, ale chtěl bych se nejprve zeptat na pár věcí. Četl jsem, že poměrně velká část uživatelů má problémy s displejem, konkrétně s problikáváním případně jakýmisi barevnými skvrnami, jak je to u Vás? A ještě by mě zajímalo, jaká je přibližně datová náročnost mapových podkladů HERE map? Kolik paměti je potřeba dejme tomu pro komplet Českou republiku? Díky ;-) .
Krupik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 8. 5. 2015 18:13

Komplet ČR má 260MB.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zekon 8. 5. 2015 20:02

2henda:
1) nevím, používám rychlonabíječku Samsung
2) nic takového nepozoruji
3) zkus sundat kryt a znovu nasadit. Je to otázka minuty. Vyndej šuplík na SIM, uvidíš packu krytu, zmáčkni ji a pak (třeba plastovým nožem) uvolni postupně celou zadní část. Není se čeho bát.
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 9. 5. 2015 20:31

Displej mi občas problikne, ale mám starší HW verzi 2.0.0.1, takže je možné, že novější to nemají. Moje verze určitě není nejnovější, existuje ještě minimálně 2.0.0.2, u které ale nevím, jestli je problém stejný nebo ne, protože ji nemám. Ale není to nijak obtěžující, potkám se s tím tak jednou za několik dnů a je to opravdu jen velmi rychlé probliknutí, kterého si sotva všimneš.
Barevné skvrny nemám.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod dm52 13. 5. 2015 11:41

Nějak nemůžu v nastavení u L930 najít Obrazovku rychlého přehledu (je u L920). Nevíte, jestli je tam schovaná pod jiným jménem?
dm52
Junior

Odeslat příspěvekod davefull1 13. 5. 2015 12:09

U L930 Obrazovku rychlého přehledu nenajdeš, protože nemá glance screen.
davefull1
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka