Nokia Lumia 730 / 735 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Maries 12. 4. 2015 18:08

Taky mám s tím problém a senzor si určitě nestíním. Na to si dávám pozor. Ale může to být rukama. Taky mě napadlo jestli to nemá spojitost s citlivostí dotyku. Mám nastaveno normální.
Maries
Junior

Odeslat příspěvekod maser1 12. 4. 2015 19:23

hokysan píše:Nečekej nic extra.Já za sebe jen přidám zlepšení přehrávání hudby přes hlasitý repro-už to tak nešumí a od tý doby,co jsem aktualizaci stáhl se mi Lumia ani jednou nerestartovala :-)

Také se mi od aktualizace už samovolně nerestartovala, takže konečně spokojenost.
Nokia 3210 ----------> Acer Liquid Z630
maser1
Junior

Odeslat příspěvekod amrtin 12. 4. 2015 23:22

Mě teda řádnou aktualizaci nenabízí...naposledy asi před třemi dny se aktualizovala nějaká appka,už nevím co to bylo.
A pokud nechce reagovat na poklepání,můžu do něj klepat jakkoli důrazně a nic.A po chvilce tentýž pohyb a rozsvítí se...to asi nebude rukama...
amrtin
Junior

Odeslat příspěvekod whoe 13. 4. 2015 00:01

Zvláštní, mně naopak občas rozčiluje, jak je moje 730 na poklepání citlivá. Často se mi stává, že mobil prostě vezmu za displej do ruky, nechci ho rozsvítit, jen přenést, a on se stejně rozsvítí.
Snad nikdy se mi nestalo, že bych na displej klepnul a on se nerozsvítil...
Spíš se mi stává, že ho vezmu a někam nesu a on pak po mně chce zadat PINy. Tak si říkám - že by ten samovolný restart? A ono ne - jak ho přenáším, tak déle podržím vypínací tlačítko a mobil se restartuje.. :D Ale to už je opravdu jen mýma rukama... Ale kdyby to šlo nějak vypnout, byl bych rád..
whoe
Junior

Odeslat příspěvekod amrtin 13. 4. 2015 01:27

Obrázek
amrtin
Junior

Odeslat příspěvekod Buchtič 13. 4. 2015 12:40

hoši nemáte nějakou apku na otestování GPS modulu? Zapnu jakoukoliv apku kde modul potřebuju a hned mě to najde, ale pak při navigování má občas mobil problém mě najít. Většinou to pozoruju při zastavení, to se třeba obražovka otočí o 180° a prej až to bude možné otočte se. Dyš se rozjedu v původním směru, tak se to chytne a je to OK. Třeba dyš kouknu na Endomondo, kudy sem s ito štrádoval, tak cesta je klikatá a vede i přes baráky..... tak nevím jestli je to normální bo to zlobí jen mě.... :hm díkes
konečně zase NOKIAAA - pětka modroočko ;-)
Buchtič
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 13. 4. 2015 12:58

Máš povolený data (a tedy i A-GPS)? dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod roy1 13. 4. 2015 13:15

A-GPS souvisí s rychlostí fixu nikoliv s přesností při vlastní navigaci. Otáčení při zastavení souvisí se statickou navigací a s použitým softem jak se s tím dokáže vyrovnat. Záznam trasy nebude nikdy absolutně přesný, přesnost GPS je max tři metry, běžně se pohybuje i výš, rozptyl okolo deseti metrů je ok, větší by mohl znamenat problém s anténou. Podle tvého popisu se domnívám, že to bude ok.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Buchtič 13. 4. 2015 13:44

dejvidek: Data mám samo vyplý, mám přece OFF navi i ostatní GPS apky. 8-P
roy1: jo jasný, že GPS není přesně na cm, ale u toho Endomonda mě to trochu zarazilo. U navi je to asi jinej systém a jako ti to cestu maluje přímo na silnici. Jako estli to takhle někomu taky sem tam udělá, tak je to asi v pohodě. U C7 se mi to právě nestávalo, tak mě to teď zmátlo. Díkes
Buchtič
Junior

Odeslat příspěvekod whoe 13. 4. 2015 14:45

Buchtič -> to je normální chování s tím otáčením, když zastavíš. Nesmíš prostě té navigaci všechno věřit! Má člověku pomáhat, ale hlavní je zachovat si zdravý rozum a věřit především sobě, pak teprve navigaci. Když jedu rovně, navigace (a je jedno, jestli na telefonu nebo Garmin nebo TomTom) mě občas najednou posílá doprava a pak hned doleva, tak prostě jedu pořád rovně a ono se to za chvíli srovná.. :-D

Když jsme u těch navigací - umí nějaká free autonavigace záznam trasy? V nastavení Here Drive jsem to nenašel. Takhle musím mít puštěnou navigaci a ještě k tomu druhou aplikaci, která zaznamenává trasu, což není úplně ono...
Díky Hů
whoe
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 13. 4. 2015 14:49

A-GPS má právě vliv na rychlost fixu, nepíšu přece opak, v případě tedy kdy při navigování vypadne GPS signál (telefon ho ztratí), no tak mu bez dat trvá déle opakovaný fix, pak je trasa divná, má kolmice, nepřirozenou trasu "mimo" cestu.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Buchtič 13. 4. 2015 15:20

Hů: tak jasný, že se na křižovatce, kerou chci projet rovně, nezačnu točit jak kojot :mrgreen: Jj dyš se rozjedu, zas se to přepočte a je to cajk. Ale třeba to zazlobilo i dyš sem sjížděl se Spojky, tak mi to najednou skočilo na silnici pode mnou, po kerý sem měl jet asi za 300 m až sjedu. Porovnávám HERE a Sygic, myslím, že to dělaj obě. Třeba eště nějakej apdejt to porovná. Ani na E51 s externím modulem to nedělalo. :hm
dejvidek: s rychlostí fixu nemám problém a signál se neztrácí, to je fakt mžik, to je super :tleskani
Buchtič
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 13. 4. 2015 21:09

Řekl bych, že mi navigace funguje dobře vč. určování polohy a přesnosti, ale data mám non-stop zapnuté, občas mě taky tajá jinou cestou než chci jet, ale to asi každá.

Nemůže tu nepřesnost nebo zmatenost způsobovat přílišné pokrytí až rušení signálů přebujelou infrastrukturou, překrývání signálu, zastavěností apod. v Práglu?
tombas
Junior

Odeslat příspěvekod NiceOne 14. 4. 2015 06:47

Buchtič píše: Porovnávám HERE a Sygic, myslím, že to dělaj obě. Třeba eště nějakej apdejt to porovná.

Here to rozhodne nedela. Pri zastaveni z jizdy si nikdy smer nespletla. Neco jineho je kdyz navigaci zapnu, tak samozrejme nez se rozjedu, tak netusi, kterym smerem auto stoji. Sygic jsem nezkousel.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Junior

Odeslat příspěvekod Buchtič 14. 4. 2015 08:05

dneska ráno kolmo do háku a Endomondo ukazovalo docela přesně..... tzn dyš se plahočím po svejch, je ta cesta kostrbatější, což by s tou rychlostí mohlo mít souvislost.
tombas píše:Nemůže tu nepřesnost nebo zmatenost způsobovat přílišné pokrytí až rušení signálů přebujelou infrastrukturou, překrývání signálu, zastavěností apod. v Práglu?

Jo Tombáši i to je možný, ale já to nepotvrdím.....
NiceOne píše:Neco jineho je kdyz navigaci zapnu, tak samozrejme nez se rozjedu, tak netusi, kterym smerem auto stoji.

jj tak se to chová, ale nechápu proč, dyš mě naviguje rovně, tak proč při zastavení zmatkuje :hm
Buchtič
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka