Microsoft Lumia 640 / 640 XL - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod newpaudio 24. 8. 2015 18:48

Dobry den, u vetsiny nabijecek mi telefon hlasi, ze bude nabijen pomalu a to i kdyz ma nabijecka 1 nebo 2A nevite cim to je a jak to obejitu original nabijecky je to ok. Dekuji za odpoved.
newpaudio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 8. 2015 18:56

Nejsou to nabíječky Samsung nebo určené pro Samsung? Ty mají jinak zapojené datové voliče v nabíječce. Lumie chtějí zkratované datové vodiče a taky jsou citlivé na napětí.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod newpaudio 24. 8. 2015 20:44

Mam nabijecky od apple, beats dr.dre to jsou 2a a jeste nejake a jedina krom ty nokiacky kterou to vzalo v pohode je od nejakeho huawei, dokonce i u powerbanky GP napsal pomale nabijeni a tam je taky 1A
newpaudio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 24. 8. 2015 20:57

myšpulín píše:Nejsou to nabíječky Samsung nebo určené pro Samsung? Ty mají jinak zapojené datové voliče v nabíječce. Lumie chtějí zkratované datové vodiče a taky jsou citlivé na napětí.

Samsung si naopak s Lumiemi velice dobře rozumi, zejména pro radu Note.Lepsi nez original Nokia.
Aha, teď to testuji, Lumia 532 a Samsung EP-TA20EWE a fakt to nabíjí normálně. Tak jsem to asi popletl s tím foťákem od Nikonu. U něj je to horší, že s tou nabíječkou nenabíjí vůbec. Tam pomohl upravený kabel se zkratem na datech. U Lumií to asi fakt bude hlavně napětím.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xlendi 24. 8. 2015 22:21

Potvrzuji. Výborně (tedy rychleji než s originální) se moje Lumia 640 XL LTE dual sim nabíjí nabíječkou Samsung určenou pro Note II. Pak také dobře snáší nabiječku, kterou jsem dostal k telefonu jako "originální" - je ale od firmy RIM a na kabelu je napsáno BlackBerry :-) Co ale chtít od hongkongské distribuce mobilu.

Ok. Dal jsem se do testování. Zabralo mi to víc času, než jsem zamýšlel. Použil jsem vždy uvedené nabíječky a pořád stejný krátký kvalitní silnější kabel původně určený pro fotoaparát Samsung NX mini:

Další nabíječky, které by tedy měly fungovat (telefon nedává tu otravnou hlášku) - nabíječka Samsung určená pro fotoaparát Samsung NX mini. Nabíječka určená pro Lumii 430 dual sim. Nabíječka pro Asus Transformer Prime, nabíječka pro Nexus 7, USB nabíječka čínské výroby, která je součástí dražšího cestovního adaptéru.

Naopak moc nefungují (hlásí onu chybovou hlášku) nabíječky pro Samsung Galaxy Pocket, Prestigio PSP 5454, GoClever 400, jedna s nápisem Huawei (čert ví, kde jsem k ní přišel), nabíječka, kterou jsem dostal k Google Chrom Cast a dvě nabíjčeky noname.

Nabíjčka určená pro GoClever 4 nefungovala vůbec, ale ani s jiným přístrojem. Takže šla rovnou do koše (tedy pochopitelně do odpadu určeného k recyklaci :-).

Onu chybovou hlášku taky telefon hlásil, když sem zkoušel nabíjet z tabletu od Aceru (Switch 10), staršího dceřina IBM/Lenova. Z obou mých notebooků od Toshiby hláška nepřišla. Můj stolní počítač jsem teď nezkoušel, ten nabíjí výborně.
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Odeslat příspěvekod kocour73 31. 8. 2015 10:47

Ahoj, mám na vás prosbu, majitelé L640. Kolik vám telefon hlásí po nabití Zbývající výdrž baterie? Mně tak maximálně 1 den a 2 hodiny. A baterka klesá jako blázen, i když s telefonem nic nedělám. Jakmile zapnu data a vlevu na web, tak se večera nedočkám. Všude všichni píší, jak jim 640 vydrží dva, tři dny a já jsem rád za den a pár hodin. :-( Mám to takhle už od koupě, nejvíc mi to hlásilo 1 den a 9 hodin. Kolega má L730, která má slabší baterku, a odhadovanou výdrž má přes 5 dní.
kocour73
Junior

Odeslat příspěvekod Nery 31. 8. 2015 11:20

Tak to musíš mít něco špatně. Já vlastně baterku vůbec neřeším, prostě když ji večer nabiju, tak i kdybych s tím dělal přes den psí kusy tak s přehledem vydrží. Například včera na chalupě hrál synovec hry a večer jsem to strčil do nabíječky s velkou rezervou.
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kocour73 31. 8. 2015 11:41

Asi jo, už se mi i 3x stalo, že se telefon vypnul a musel jsem vyndat baterku, aby šel spustit. Ale vypadá to, že jsem přišel na to, co způsobovalo neustálé přehřívání. Nejspíš za to mohla paměťová karta. Když jsem Lumii koupil, tak jsem ji jen přendal ze starého telefonu. Teď jsem ji zformátoval v telefonu a už se to nehřeje.
kocour73
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 31. 8. 2015 12:41

Moze byt aj nejaka nekorektne pracujuca apppka na pozadi
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod kocour73 31. 8. 2015 12:55

Dělal jsem o víkendu tovární nastavení a mám tam jen asi 3 aplikace. Využití baterie za posledních 48 hodi:

UB browser 13,6%
IE 10,2%
MoliPlayer 4,2%
Facebook 3,1%

Řekl bych, že nic závadného.
kocour73
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 3. 9. 2015 17:54

Mám rychlodotaz.

Před sebou mám Lumia 640 a nemá v aplikacích Outlook pro email. Jak je to možné?
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod havros 3. 9. 2015 18:27

Nemá nastavený žádný emailový účet. Zkus ho tam v nastavení přidat ;-)
| iPhone 16 Pro Max |
---
havros
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 3. 9. 2015 18:29

Udělal jsem HR, ale Outlook v telefonu nevidím. Není na Hlavní obrazovce, není v seznamu apek. Proč? Poslal jsem email na registrační, udělal synchronizaci účtu, ale nikde nevidím, že by mně došel nový email. Vidím to na přehrání softwaru, ale toto nechápu.

havros v Nastavení je účet Microsoft x.yyyy[zavin]outlook.cz samozřejmě v reálu vypadá jinak.

-- 3. 9. 2015 18:30 --

havros máš sto bodů. Díky. Účet normálně byl přidán a fungoval. Jenže v jeho nastavení nebyla zaškrtnuta synchronizace s emailem - což nechápu, to je snad automatické při přidání účtu, ne? :oboze

-- 3. 9. 2015 18:31 --

Už to tam mám... děkuji za nakopnutí.

-- 3. 9. 2015 18:46 --

A taky nechápu, proč pouhá NEsynchronizace s emailem má za následek, že se Outlook aplikace neukáže v seznamu. To je trochu demence.
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vincenzox 3. 9. 2015 22:08

Já měl ze začátku Outlook normálně v aplikacích. Po zadání emailu a synchronizaci mi však z aplikací zmizel. Nyní přistupuju k mailům přes sdruženou poštu, tak nevím jestli se touto aplikací nahradil? Synchronizaci s mailem mám zaškrtnutou.
vincenzox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondrej190 7. 9. 2015 12:16

Chtel bych se zeptat na realnou vydrz u jedno-simky.Vim,ze je to u kazdyho jinak,ale je bezny se dostat na 3 dny?Malo volani,ale net ano,treba 2-3 h denne. Nebo se stezi dostanete na dva dny?
A nevydrzi ve vysledku vic XL,i kdyz je vetsi?
ondrej190
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka