Potvrzuji. Výborně (tedy rychleji než s originální) se moje Lumia 640 XL LTE dual sim nabíjí nabíječkou Samsung určenou pro Note II. Pak také dobře snáší nabiječku, kterou jsem dostal k telefonu jako "originální" - je ale od firmy RIM a na kabelu je napsáno BlackBerry

Co ale chtít od hongkongské distribuce mobilu.
Ok. Dal jsem se do testování. Zabralo mi to víc času, než jsem zamýšlel. Použil jsem vždy uvedené nabíječky a pořád stejný krátký kvalitní silnější kabel původně určený pro fotoaparát Samsung NX mini:
Další nabíječky, které by tedy měly fungovat (telefon nedává tu otravnou hlášku) - nabíječka Samsung určená pro fotoaparát Samsung NX mini. Nabíječka určená pro Lumii 430 dual sim. Nabíječka pro Asus Transformer Prime, nabíječka pro Nexus 7, USB nabíječka čínské výroby, která je součástí dražšího cestovního adaptéru.
Naopak moc nefungují (hlásí onu chybovou hlášku) nabíječky pro Samsung Galaxy Pocket, Prestigio PSP 5454, GoClever 400, jedna s nápisem Huawei (čert ví, kde jsem k ní přišel), nabíječka, kterou jsem dostal k Google Chrom Cast a dvě nabíjčeky noname.
Nabíjčka určená pro GoClever 4 nefungovala vůbec, ale ani s jiným přístrojem. Takže šla rovnou do koše (tedy pochopitelně do odpadu určeného k recyklaci

.
Onu chybovou hlášku taky telefon hlásil, když sem zkoušel nabíjet z tabletu od Aceru (Switch 10), staršího dceřina IBM/Lenova. Z obou mých notebooků od Toshiby hláška nepřišla. Můj stolní počítač jsem teď nezkoušel, ten nabíjí výborně.