PeTr7650, romo.11: Děkuju za cenné informace a za pomoc.
Sice na počítači W10 mám, ale jejich aplikace téměř nepoužívám. Na video používám výše zmíněný VLC, na hudbu starý dobrý Winamp, na fotky Zoner, atd., ale nebyl jsem si jistý, zda tyto programy lze spustit i v telefonu s W10.
K těm poznámkám:
- bez google aplikací se celkem obejdu
- na poslech hudby používám sluchátka, která tlačítka nemají, přeci jen mají lepší zvuk, než většina headsetů přibalených k telefonům, proto jsem se ptal na možnost posunutí skladeb bez nutnosti odemykat telefon
- co se her týče, nepotřebuju stahovat novinky apod., stačí nějaké karty, 2048, jen občas na odreagování nebo na zabití času při čekání apod.
- záměrně hledám větší telefon, protože mám malý telefon (4,3 palce) a tablet se mi asi chystá do věčných lovišť, tak bych chtěl oboje nahradit jedním zařízením; 4,3 palce je fajn na ovládání jednou rukou, ale na čtení webu, knih a filmy je to dost málo
- co jsem četl recenze, na baterku si nikdo moc nestěžoval a já zas nejsem tak náročný uživatel, takže jsem problémy s výdrží nepředpokládal
- hodinky a náramky nepoužívám, zde problémy nehrozí.
Jen trochu škoda, že 950ka nemá čtečku otisků. Naopak je mi sympatické, že zadní strana je plastová, protože plast klouže daleko míň, než kov nebo sklo. A mě se bohužel dost potí ruce, kovový telefon by mi brzy vyklouzl z ruky.
Ještě dva dotěrné dotazy:
Je možnost využít blesk fotoaparátu jako svítilnu?
U budíků - je možnost si nastavit opakované buzení na určité dny, nebo je potřeba pokaždé budík nastavit ručně? A předpokládám, že budík má funkci "odložit"?