Microsoft Lumia 950 / 950 XL - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod opasino 17. 2. 2017 21:47

to rosnie: Původně jsem myslel, že jde o onen problém, který dále zmiňuje Katikakus i P. Kája, ale zde podle tvého dalšího příspěvku to opravdu vypadá, že se bude jednat o jinou věc. Děje se tak dále, nebo to byl ojedinělý případ??
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Žblambomírek 19. 2. 2017 17:58

Funguje Vám na 950XL hlasové navádění ve Waze? I když tam není čeština, zapnul jsem angličtinu a navigace je stejně němá jak ryba. Také jsem nikde nenašel možnost trvalého zobrazování rychlostního limitu - dokonce nefunguje ani notifikace na jeho překročení. Ach jo, proč to WP takhle balí, vždyť krom nepodpory ze všech stran je naprosto bezproblémový.
Žblambomírek
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 19. 2. 2017 20:57

Už to vzdej, máš jediné štěstí, že Waze je zdarma a multiplatformní. U dalších aplikací tak šťastný třeba už nebudeš :-)
powlcz
BAN

Odeslat příspěvekod Bari007 20. 2. 2017 09:50

Waze mi funguje i s hlasovým navigováním.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 20. 2. 2017 10:14

Když mají dva to samé, není to to samé. Já myslel že tohle platí jen pro Android, kde je roztříštěno na tisíce různých zařízení :))
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
BAN

Odeslat příspěvekod rosnie 20. 2. 2017 10:33

jirka mz píše:Na wmmanii je článek o vylepšené aplikaci pro náramky od Garminu, tak se zeptám na nějaké zkušenosti s konkrétními modely (klidně i jiné které mají funkční aplikace pro WM)?
Pokud někdo nějaký funkční hodinky/náramky máte, poprosil bych o nějaký stručný info (konkrétní model, hlavní funkce, ...).

Mám Garmin vivoactive a 950xl ds - zatím notifikace nefunkční. při pokusu o trvalé spojení se musí povolit garmin connect na pozadí. pak to funguje dobře, dokud se nevzdálíš od telefonu. ale to zase baterka letí rapidně dolů. Takže můj závěr je, že s garminem to vychytané nemají a je to dost velká škoda. s dřoidím telefonem to funguje nejlépe. i apple měl nějaké problémy. s přechodem na nový iOS hlásili kamarádi problém s určitými notifikacemi. už nevím přesně jakými a zda už to neupravili

-- 20. 2. 2017 10:35 --

opasino píše:to rosnie: Původně jsem myslel, že jde o onen problém, který dále zmiňuje Katikakus i P. Kája, ale zde podle tvého dalšího příspěvku to opravdu vypadá, že se bude jednat o jinou věc. Děje se tak dále, nebo to byl ojedinělý případ??

Bohužel, problém stále trvá. Zkusil jsem to vyřešit i tak, že jsem si ty kontakty z googlu znovu naimportoval do Outlook. což pomohlo, vznikly duplicity atd. ale ted zase narážím, že některé kontakty stále nevidím a zjistil jsem, že ty kontakty se nějak nesmyslně pospojovaly s jinými. takže mám třeba telefon manželky spojený s kontaktem kamaráda. Že by mi chtěl můj Windows něco naznačit? třeba to Microsoft dotáhl s cortana tak daleko, že věští budoucnost nebo sděluje realitu. :-D každopádně ani jedno není moc dobré.
rosnie
Junior

Odeslat příspěvekod Žblambomírek 20. 2. 2017 19:27

Bari007 píše:Waze mi funguje i s hlasovým navigováním.
A jejda, copak je tedy špatně ... ještě mi napiš, že hlasuje česky :shock:
Žblambomírek
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 21. 2. 2017 07:38

Anglicky. Ale mám telefon v AJ a i zabudovaná navigace v mapách na mě tedy mluví anglicky.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 21. 2. 2017 10:21

Zabývat se waze pro Windows phone je zbytečné, podpora byla ukončena už před rokem.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Maron 21. 2. 2017 10:56

Prosím poradte jak odstranit zamrzlou instalaci aplikace.
Nelze odinstalovat ani nelze pokračovat na Store.
Na PC i tabletu s W10 používám na čištění registrů i odinstalaci CCleaner, ale pro mobili to asi není.
Poradíte něco podobného? Děkuji.
Maron
Junior

Odeslat příspěvekod Žblambomírek 21. 2. 2017 17:47

Bari007: To vše vysvětluje, já mám CZ. Děkuji.

-- 21. 2. 2017 17:52 --

Maron: Chápu správně, že chceš čistit registry WP?
Žblambomírek
Junior

Odeslat příspěvekod glorei 1. 3. 2017 18:09

Zdravím, trošku OT...Není blbost teď kupovat Lumia950XL? měl jsem L710,925,830,930 teď mám honor 6X a nemůžu si nějak zvyknout...Stejně hry nehraji, používám Whatsapp, Viber, skype, onedrive, messenger...Prostě lumie mi vyhovovala více. Jde mi hlavně o foťák, a jelikož dost jezdím na festivaly a někdy něco málo natáčím, tak ty 4 mikrofony asi budou znít lépe. Nehledě na to, že tahat na dovolené foťák, tak bych si raději koupil telefon s "dobrým" foťákem.
glorei
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 1. 3. 2017 18:28

Nevim proc by to mela byt blbost.Jinak ten zvuk je excelentni, zadny z telefonu na trhu se tomu ani naznakem nepriblizuje.Tohle me stale chybi u konkurence.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod glorei 1. 3. 2017 18:36

jinak jsem se díval, zda li USB OTG umí Fiio Q1 a umí to. Takže B&W P5 s fiiem bych měl...Prostě jen sháním spolehlivý nástroj...Jak je to s odemčením telefonu poklepáním? Už funguje? Respektive přidali ho? Windows Hello se též už spravilo? Prý s tím byly problémy, respektive prý to trvalo celkem dlouho...No a další věc, je že jsem v Německu a Continuum bych na monitoru uvítal (pouze INTERNET)
glorei
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 1. 3. 2017 18:51

Odemknuti poklepem uz funguje sakra davno, Windows Hello zrychlilo a funguje za mne bez potizi.Sakra kde jsi spal? :D
uiqjirka
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka