Microsoft Lumia 950 / 950 XL - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod glorei 1. 3. 2017 19:11

Pravdou je, ze kdyz jsem mel L930, tak jsem sledoval novinky ve Fast ring furt...potom to upadlo...Takze se musím dostat zpět do WM :) Jen co potřebuju, je fakt funkční foťák, někdy málo navigace (cestuju po Evropě, takže pokud možno Offline mapy celé evropy na kartě). S ostatním si nějak poradím...jak říkám, žádné extra app nepotřebuji. L930 byl výborný telefon a systém byl pro mě luxusní. Nechci nadávat na žádný systém. Jen mi byl Windows přívětivější...Možná bych měl ještě jeden důležitý dotaz...dost často poslouchám na youtube. A možná co by mě odradilo od koupi, je "internetový multitasking" na iPhonu když jsem zapnul v prohlížeči video nayoutube, tak se mi přehrávalo na pozadí a já si mohl vesele prohlížet jiné stránky. To bych určitě chtěl,možná, že přímo vyžaduji.

teď OT: když jsem byl v iStore v Ostravě a donesl jim tam iPhone 7Plus, že bych potřeboval zkopírovat kontakty na SIMkartu a oni řekli, že to "nejde", tak jsem jim málem rozmlátil obchod...Nepochopím
glorei
Junior

Odeslat příspěvekod glorei 1. 3. 2017 22:35

Hele, kontakty z telefonu na simku v dnesni dobe umi vsechny telefony...Bud pres app nebo nativne v systemu...Nevidim nejmensi duvod, proc by to tel. za 20K nemel umet? Zase o takovou bezpecnost nejde...Vim, ze iOs je uzavreny system, ale toto je proste nesmysl...Mel jsem par mesice iOS a byl jsem spokojen, o tom zadna...ale, synchronizace je uplne na p*cu... pokud neni jaiblreak, tak proste na system u drag and drop nefunguje...Nevidim nejmensi duvod proc by mi Apple mel diktovat co si mam zalohovat na HDD (po formatu nemam vzdy hudbu na stejnym miste jako bylo pred, stahuju neustale neco)...a proc to iTunes rovnou smaze z telefonu? toto je proste neco nepochopitelneho...Nebo kdyz budu u nekoho, budu chtit jeho hudbu z PC do telefonu, bez iTunes se neobejdu? Co je to za blbost? Ja jsem uzivatel telefonu a Ja si chci vybrat...Vim, ze ted muze zaznit neco ve stylu, chces iPhone, rid se jejich pravidlama...Proste synchronizaci nezkousknu ani nahodou...
glorei
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 3. 2017 06:11

Tady to vře...
Ta klika je jako bonus opravdu dobrá :-)
Jj - iPhone bez Itunes je jako kapr bez vody - stará známá a ještě chladno či zima, taky dobrý na provoz telefonu, třeba iPhone 6S plus s tou nulou na baterii po vypnutí tlf. - jasně, v návodu k použití je napsána teplota pro používání...
Ale jinak mimo těch ikon - dobrý.
A nyní k tématu - já jsem zpět na L950 XL a spokojenost...
anonymni

Odeslat příspěvekod rosnie 2. 3. 2017 08:05

to Glorei.
Používám L950XL DS dost podobně jako ty. pár kecálků, internet, foták, navigace. hudba (akorát ne přes YT ale přes spotify) a na toto jsem spokojen, takže budeš taky, zvlášť, pokud jsi na Win zvyklý. Co jsem vypozoroval za poslední dobu je, že má pořád problém s Bluetooth. To možná kvůli té hudby. Když jsem používal BT reprák + BT sluchátka, často se mi stávalo, že spotify nechce najet nebo když najede, nepřehrává zvuk, pomůže až restart telefonu. Dělalo to většinou, když jsem použil v autě BT HF sadu, potom už jiné BT nešlo použít bez restartu. Když používám drátové sluchátka, nemám s tím problém.
rosnie
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 2. 3. 2017 09:38

Zdravím, měl bych dotaz na majitele Lumií 950 XL (single SIM). Má Váš kousek také problém s geotaggingem u fotek, že do nich ukládá špatné místo pořízení? :?:
L950XL jsem pořizoval hlavně kvůli fotkám a ty fotí dobré, v tom by problém nebyl, ale mobil je pro mě takový cestovatelský fotozápisník míst, kde jsem byl, ale s nefunkčním geotaggingem je to velký problém. Od prosince co L950XL mám už proběhlo několik aktualizací fotoaplikace Windows Kamera (na každou čekám jak na smilování), ale ani jedna problém neřešila a už v to ani nedoufám. Už mi nějak dochází trpělivost a říkám si, že bych poslal mobil na reklamaci. Těch chyb, nedodělků nebo bugů jen okolo činností týkajících se fotek je už na mě asi až příliš. Ze screenshotů hlášek "Něco se nepovedlo" (a které vyskočí zrovna v nejnevhodnější situaci) bych vytvořil fotogalerii a jen restartů (automatických nebo ručních) jsem za dva měsíce zažil víc, než s L925 za dva roky. A včera jsem zjistil, že z Alb asi mizí fotky a to jsem zjistil jen náhodou, protože zrovna zmizela fotka, která byla i jako obal alba.
Jestli ještě někdo o L950XL uvažuje, tak ať si to pořádně rozmyslí. Navigaci jsem zkoušel zatím jednou a pěkně mě vyšplouchla zrovna uprostřed města ve špičce kousek za hranicemi a nebo Messenger je tragédie, která se na této TOP Lumii spouští 30s :roll:.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 2. 3. 2017 11:19

Asi mám štěstí nebo nějaký "vadný" kus, ale na Lumii 950 XL (DualSim) se mi messenger spustí do 5 vteřin v případě, že jsem zrovna udělal restart telefon a prakticky okamžitě v případě, že jsem messenger už spuštěný měl. Ani s geotaggingem problém nemám a nikdy jsem za cca 1 a čtvrt roku neměl. Fotky mají uloženou správnou polohu, v budově obvykle nemají žádnou (protože není GPS signál). Hlášky "něco se nepovedlo" nepotkávám a ani nepamatuji, kdy by se telefon sám restartoval. A nevšiml jsem si nikdy, že by mi zmizela nějaká fotka. Navigaci ale prakticky nepoužívám, protože mám zabudovanou v autě.

Pokud je to takhle a nepoužíváš Insider verze, tak bych doporučil reklamaci.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod vnplus 8. 3. 2017 12:40

Tak sakra, mám si tu 950 XL ještě pořídit (za 7,5), nebo už je za zenitem. Používám 930, a bohatě mi vyhovuje, ale lepší foťák je lákavý. Čekám, že mi trochu pomůžete v rozhodování..????
:grr: :-[
vnplus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod powlcz 8. 3. 2017 12:58

Jakékoli konstruktivní negativní názory budou z tohoto vlákna vymazány. Radím se zeptat jinde. Obrázek
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
BAN

Odeslat příspěvekod vnplus 8. 3. 2017 13:46

asi jsem nechápavý, co je na mé žádosti o radu špatně? Díky za nápovědu.
vnplus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 8. 3. 2017 16:28

powlcz píše:Jakékoli konstruktivní negativní názory budou z tohoto vlákna vymazány. Radím se zeptat jinde. Obrázek

Ano prd chvilimjsem se o tom přesvědčil, jistý clovek neustál mou kritiku, když jsem radil aby dotyčný koupil něco jineho, příspěvek nahlásila Modi jej smazli.
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 8. 3. 2017 17:45

powlcz a Cheetah007: Buďte konkrétnější prosím, nebo příště nepište hlouposti.
Cheetahu, nevšiml jsem si, že by ti dnes někdo nějaký příspěvek smazal.
powlcz - Věř, že u případného mazání příspěvků jsou všichni moderátoři velmi obezřetní. Mažou se pouze příspěvky, kde uživatel jiného uráží či napadá, které absolutně nesouvisí s tématem, atp., tedy jinak řečeno pouze ty, které nějakým způsobem odporují pravidlům fóra a to ještě jen v těch nejnutnějších případech.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod powlcz 8. 3. 2017 17:46

Bohužel. To už je taková tradice. Velice nepříjemná komunita fanatiků.

Edit 4 opasino: to se ale těžko určuje pokud je v tématu nadepsáno "obecná diskuze". Potvrzuji, abych nekřivdil, kromě dvou smazaných příspěvků mi byl poslední příspěvek jen přesunut na smetiště do nového vlákna. Jednalo se dokonce o odkaz na článek přímo z mobilmanie o tom jak je Lumia mrtvá - Microsoft již neplánuje následníka. Velice příjemná komunita.

PS: označení mého příspěvku za blbost vyústí jen v nezájem z mé strany. Tuším že nejsem jediný.
powlcz
BAN

Odeslat příspěvekod Cheetah007 8. 3. 2017 17:56

Opasino
Dnes to asi nebylo ale můj příspěvek tuším z neděle je pryč, nech to plavat beztak byl ot.
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 8. 3. 2017 19:28

vnplus píše:Tak sakra, mám si tu 950 XL ještě pořídit (za 7,5), nebo už je za zenitem. Používám 930, a bohatě mi vyhovuje, ale lepší foťák je lákavý. Čekám, že mi trochu pomůžete v rozhodování..????
:grr: :-[

Právě že za tu cenu je to super koupě ;) Oproti 930 je to dost velký krok vpřed. Sám jsem 930 měl a teď mám 950 XL a je to hodně poznat. Foťák lepší, videa lepší, Continuum, paměťovky, možno DualSim varianta, ...
Bari007
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka