Bari007 píše:Asi mám štěstí nebo nějaký "vadný" kus, ale na Lumii 950 XL (DualSim) se mi messenger spustí do 5 vteřin v případě, že jsem zrovna udělal restart telefon a prakticky okamžitě v případě, že jsem messenger už spuštěný měl. Ani s geotaggingem problém nemám a nikdy jsem za cca 1 a čtvrt roku neměl. Fotky mají uloženou správnou polohu, v budově obvykle nemají žádnou (protože není GPS signál). Hlášky "něco se nepovedlo" nepotkávám a ani nepamatuji, kdy by se telefon sám restartoval. A nevšiml jsem si nikdy, že by mi zmizela nějaká fotka. Navigaci ale prakticky nepoužívám, protože mám zabudovanou v autě.
Pokud je to takhle a nepoužíváš Insider verze, tak bych doporučil reklamaci.
Takový "vadný" kus jako máte Vy bych chtěl mít

. Teď jsem schválně stopoval spuštění Messengeru a první spuštění do načtení hlavní stránky cca 26 s, ale každé další už jen cca 5 s. Pokud chci ve fotce přesné souřadnice, tak musím buď fotit pomocí prehistorické WP8 aplikace Camera Lumia popř. pomocí deaultní aplikace Kamera, ale musím na místě nacvakat tak deset fotek (a pak zas promazávat) a doufat, že se aspoň v jedné do správné polohy trefí. A zrovna včera mi L950XL při psaní příspěvku do nějaké diskuse tak škaredě zamrzla a vycházelo z ní jen takové pištění... Pomohlo několikasekundové podržení vypínacího tlačítka. A jedu na oficiální verzi, Insider nepoužívám.
Kdybych ten mobil kupoval někde tady v kamenné prodejně jako většinu jiné elektroniky, tak už je dávno na reklamaci nebo vrácený. Ale tuto L950XL jsem kupoval přes net a k jejímu zabalení a odeslání poštou přes půlku republiky jsem se zatím neodhodlal

.
vnplus píše:Tak sakra, mám si tu 950 XL ještě pořídit (za 7,5), nebo už je za zenitem. Používám 930, a bohatě mi vyhovuje, ale lepší foťák je lákavý. Čekám, že mi trochu pomůžete v rozhodování..????

Rozhodnutí je na Vás, ale osobně bych ji známým už asi nedoporučil. Mně se zdá, že se prodávají asi dvě varianty Lumie 950 XL, jednu variantu bych nazval "bezproblémová" a tu má třeba Bari007 a pak je tu druhá varianta "problémová", na kterou jsem měl štěstí třeba já, ale i další (problém se špatnými souřadnicemi u fotek dle konkurenčního fóra nemám jen já). Jestli jste šťastný uživatel L930 ještě nemusí znamenat, že budete šťastný i s L950XL, hodně bude záležet, jakou "variantu" získáte. Mě L925 taky vyhovovala (než jsem rozbil displej) a klidně bych o ni řekl, že to byl spolehlivý mobil, ale to samé o současné L950XL říct bohužel nemohu

.