Microsoft Lumia 950 / 950 XL - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Bari007 12. 8. 2017 20:18

tomas fuk 1 píše:Jo, aktualizace probehla v pohode, ale telefon je po ni spis horsi, nez lepsi. Tak nevim, jestli je nazev aktualizace to prave.

V čem je problém? Já na své 950 XL žádné zhoršení nevidím a přítelkyně na 950 také nic.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod tomas fuk 1 12. 8. 2017 20:44

Napriklad v nefunkcnosti nekterych aplikaci, ktere do ted fungovaly. Za dalsi nechapu, jak je mozne, ze stale neodstranili vypinani fotoaparatu. Chci udelat vice fotek, ale nemuzu, protoze fotak se vypne po takovem case, jaky mas nastaveny pro zamykaci obrazovku. Podotykam, ze fotak ma povoleny beh na pozadi. No a s natacenim videa je to uplne stejne jako pri foceni. Dela to takhle uz cca 5 aktualizaci. Dalsi vec, ktera na telefonu uz delsi dobu nefunguje je, ze jen nekdy se da fotak zapnout stisknutim spouste. Vetsinou musim odemknout telefon a az pak jde fotak aktivovat stiskem spouste. Bojim se jaky dalsi problem prinese dalsi aktualizace. Zpetnou vazbu jsem poslal nekolikrat, zrejme nemaji vubec zajem opravovat vznikle chyby. Fakt perfektni. Nechapu, jaky ma vyznam a smysl udelat z funkcniho zarizeni nefunkcni. To mi hlava nebere.
Alcatel One Touch Club, Mitsubishi Trium Aria, Nokia 3320, Samsung SGH-V200, Sony Ericsson K800i, Sony Xperia X1, Samsung Wave, Sony Ion, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 825, Microsoft Lumia 950 XL, Samsung Galaxy S10+ Snapdragon.
tomas fuk 1
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 12. 8. 2017 21:38

A tady si i já musím rýpnout - Čeština někde chybí, apka Kamera stále ukládá špatně polohu, pořád jsem nucen fotit Lumia Camera.............
Možná si řeknete, že to jsou hlouposti, ale mě to zlobí...............
Kde že je to krásné období Nokií a Symbianu, kde všechno šlapalo jak mělo?
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 13. 8. 2017 01:00

Období Symbianu je pryč. Také vzpomínám. Na Nokii E90 třeba. Nokia i Microsoft, ne. Konec.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 8. 2017 09:38

Všude je něco.
Když jsem tento týden přehrával iPhone 6, protože opožděná reakce klávesnice, a iPhone 6plus s bílou obrazovkou na tvrdý reset, tak jsem si toto uvědomil.
Tohle je prostě spotřební zboží, nic víc!
anonymni

Odeslat příspěvekod uiqjirka 13. 8. 2017 09:45

Ani ten Symbian neslapal bez bugu, takze vsude je neco a bezbugovy OS neexistuje.Microsofti OS pro mne zatim vychazi ze vsech systemu, kterymi jsem si prosel nejlepe.
Naposledy upravil uiqjirka dne 14. 8. 2017 07:05, celkově upraveno 1
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod lada t5 13. 8. 2017 23:06

V tom s tebou naprosto souhlasím, protože mám stejný názor. Ale mám obavu z budoucnosti, nic optimistického nikde nečtu.................
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 14. 8. 2017 07:05

Nic optimistickeho nectu uz od prvni verze mobilnich Windows a dodnes me to nijak neomezilo, takze co se kde pise je me nejak putna.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod opasino 14. 8. 2017 08:55

No, to ale není pravda Jirko. Já si pamatuji, jak bylo plno článků a prognóz o tom, že WM-WP budou v prodejnosti stoupat a doženou dvojku iOS a Android a že z nich bude další velký hráč na trhu. Nestalo se.
Ale s tím, že každý systém má bugy, samozřejmě souhlasím.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod uiqjirka 14. 8. 2017 16:35

Tech bylo pomálu a smyslem meho prispevku bylo to, ze to neovlivnilo uzivani tohoto systemu at se o nem pise nebo psalo jakkoliv.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Egee 14. 8. 2017 17:23

lada t5 píše:..............
Možná si řeknete, že to jsou hlouposti, ale mě to zlobí...............
Kde že je to krásné období Nokií a Symbianu, kde všechno šlapalo jak mělo?

Máš naprostou pravdu
Konec symbianu N8 co jsem měl uměla prostě vše - včetně možností úprav zvuků a dalších drobností - byli človíčci kteří upravovali aplikace ( FeRet)
jen na okraj moje stránky k N82 ( jen se koukněte co bylo k mání v symbianu)
http://82.webgarden.cz/rubriky/aplikace
Rock.Your.Mobile.MessageTones jeden z příkladů
Pak nastala doba temna a Lumie které musely na dovednosti symbianu zapomenout ...

přišla doba uživatele Feret ... mnozí pamatují dobu
http://forummynokia.gvhosting.cz/viewfo ... 65fb11420e

A kdo chtěl pokračovat tak nějak linii symbianu měl jen jednu možnost.

EDIT
Jen se stačí podívat do minulosti kam?
Měla by Nokia přejít na Android aneb co s načatým Windows Phone ( rok 2013 )
http://www.mynokia.cz/Mela-by-Nokia-pre ... one-A_4461

Nokia potřebuje Android, aby dokázala vstát z mrtvých a znovu útočit na čelní pozice prodejnosti.
Vize - rok 2013 Vše se jen potvrzuje

21. srpna 2016
https://www.zive.cz/clanky/nova-cisla-g ... fault.aspx

https://www.netmarketshare.com/operatin ... pcustomd=1

zajímavý pohled na to jak je na tom symbian ....

.
„Kvalitní produkt /systém nepotřebuje reklamu“
Egee
Poslední varování

Odeslat příspěvekod opasino 14. 8. 2017 20:59

Pro někoho zajímavé, ale do tohoto vlákna to nepatří. Buď si na to založte příslušné vlákno nové, nebo na smetišti jistě něco vhodného najdete, ale toto je pro Microsoft Lumia 950 / 950 XL, tak se toho držte. Díky za pochopení.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rosnie 17. 8. 2017 06:21

Bohužel, taky si musím postesknout nad funkčností po poslední aktualizaci. Viber mi nehlásí příchozí zprávy. takže se o zprávě dozvím, až když ho otevřu. Dokonce mi už několikrát nedošla ani sms, ta dorazila až po restartu telefonu, což už je hodně nemilé. Zvlášť, když to byla sms od delegátky na dovolené, že odjezd na výlet je jindy a jinde. Říkal jsem si, že u WM zůstanu, dokud budou fungovat aspoň základní funkce, telefon, sms, messengery, ale když už mě zlobí i toto, tak asi udělám z dualsimu jen single sim, nechám to na pracovní záležitosti a na soukr číslo, kde opravdu potřebuju, aby vše fungovalo jak má pořídím ten ohryzek. Ač velmi nerad, ale jak píšete, prostě není kam jít. takže vyberu asi menší zlo a zvolím jabko.
rosnie
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 8. 2017 09:44

rosnie
Vrať to na AU, jestli s tím máš problém.
Není to nic složitého.
Dva telefony není nic pohodlného, a z iPhone DS opravdu neuděláš. :-)
anonymni

Odeslat příspěvekod melipa 17. 8. 2017 10:31

mposvar:

Jasně, že z iPhone dual sim uděláš :-) https://www.mall.cz/pda-smartphone/devi ... dwodRLwMeQ

nebo ať jde na android a tam je dual sim opravdu solidní výběr...
melipa
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka