Microsoft Lumia 950 / 950 XL - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Sony 15. 3. 2017 12:46

Dobry den. Prosim muzete mi nekdo poradit cim to muze byt? Mam Lumii 950xl a kartu SanDisk Ultra microSDXC UHS-I 200GB. Pri vyfoceni a naslednem prepnuti do galerie černa obrazovka a je to v rezimu uzamcene obrazovky. Nedela to pokazde.Diky
Sony
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 15. 3. 2017 14:30

Také mi to u L950XL občas dělá a netuším, čím to může být, ale obávám se, že to je prostě "feature" spousty devětsetpadesátkových lumií a kartu mám mimochodem Samsung EVO+ microSDXC 64GB UHS-I U1 (ale zkoušel jsem i jinou). Můžete zkusit fotit do interní paměti, ale to je rada jak noha, poněvadž člověk si nepořizuje velkou, rychlou a drahou kartu do fotomobilu aby se dozvěděl, že má fotit/natáčet do omezené interní paměti a pak soubory ručně přesouvat na kartu. Zpočátku mě to zčernání pěkně štvalo, ale pak jsem si jaksi zvykl nevstupovat do galerie přes foťák, ale vždycky z něho vyjedu a galerii si spustím ručně, což je rada taky jak noha.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod Sony 15. 3. 2017 15:12

Tak to je opravdu smutne,myslel jsem si ze je to kartou. Samozrejme jsem zkousel fotit do interni pameti ale taky to obcas udela.
Sony
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 15. 3. 2017 21:11

Smutne.
powlcz
BAN

Odeslat příspěvekod glorei 15. 3. 2017 22:04

Chlapi prosim o par rad, v patek si jdu pro 950xl na postu...chtel bych jeste poradit s prislusenstvim...poradil by mi nekdo kartu 64GB? nasel jsem tuto, vybiral jsem podle rychlosti zapisu a cteni:

Kód: Vybrat vše
https://pametove-karty.heureka.cz/kingston-microsdxc-64gb-uhs-i-u3-sdca3-64gbsp/

dale budu potrebovat powerbanku a s tim souvisi i treti dotaz...lumia 950XL ma usb c, tzn na jedne strane je klasicky konektro USB 3 a na druhe strane USB C? Nebo musim koupit novy kabel kde je na jedne strane USB 3 a na druhe USB C? Powerbanku asi bych vzal od Xiaomi 20000:
https://powerbanky.heureka.cz/xiaomi-yddyp01-white/

, nebo nejake jine napady? Predpokladam, ze v baleni nabijecka bude, nejlepsi by byl adapter s konektorem...Mam k tabletu prave nabijecku s vystupem 2A ale ma to konektor na USB 2, myslim, ze je jedno zda li to bude 2, nebo 3, napeti a proud pujde stejnou cestou. Jen jestli mam jeste koupit nejakej takovej kabel:
https://usb-kabely.heureka.cz/belkin-f2cu032bt06-blk-usb-2_0-usb-c-to-usb-a-1_8m/

Dekuji moc
glorei
Junior

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 16. 3. 2017 07:54

Ta nabíječka s 2A výstupem co máš je samozřejmě použitelná pro L950 i všechny další zařízení, žádné USB2.0 nebo co řešit nemusíš, zase taková věda v tom není :)

Telefon má jen konektor , jak píšeš, USB-C, jeden kvalitní USB-C kabel v balení je, dále je v něm nabíječka s výstupem 3A s napevno kabelem.
Doporučuji nabíjet hlavně touto nabíječkou...telefon L950 totiž má technologii od Qualcommu QuickCharge 2.0...tzn. že s touto 3A nabíječkou se nabije opravdu ale opravdu rychle! To poznáš v porovnání s tvou stávající.
Nicméně každému telefonu je jedno, jakou nabíjčeku do něj strčíš, vezme si vždy proudu kolik potřebuje, respektive kolik dokáže nabíječka dodávat.

Ta powerbanka co píšeš je dobrá, já mám Adata 10000mAh a funguje normálně.
Nebo můžeš přemýšlet koupit spíš náhradní baterii...to dnes u jiných telefonů už nelze ;)
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod glorei 16. 3. 2017 14:42

Moc děkuji, moc mi to pomohlo. Teď ještě tu kartu. Hlavně ať není problém s ukládaním. Ať se video netrhá atd.
glorei
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 16. 3. 2017 16:01

Zbožné to přání. Tak ať ti to vyjde Obrázek
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
BAN

Odeslat příspěvekod JirikZL 16. 3. 2017 16:46

Po včerejší aktualizaci mně přestalo fungovat handsfree v Octavii III, nemůže najít telefon L950, do včerejška to fungovalo O.K. Nejde se ani znovu připojit. Jak jste na tom ?
JirikZL
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 16. 3. 2017 19:04

Já na VW RNS 510 bez problému.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod JirikZL 16. 3. 2017 20:41

Problém s handsfree beru zpět - odpoledne nic nešlo udělat, doma jsem vypnul L950, zapnul, a teď večer v O III všechno funguje jak má. Snad to vydrží.
JirikZL
Junior

Odeslat příspěvekod glorei 17. 3. 2017 16:41

Zdravim, tak telefon jsem konecne zapnul...Jen mam otazku, jaka momentalne nejnovejsi oficialni funkcni verze? Trosku se telefon kouse, ale asi taky mozna proto ze stahuje prave aktualizaci.
Jinak v telefonu je sestaveni cislo: 10.0.10586.0 a stahuje prave ted: 10.0.14393.953...Dekuji
glorei
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 17. 3. 2017 19:25

14393.953 je nejnovější verze aktuálně.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod Sony 17. 3. 2017 22:10

Dobry den. Chtel bych se zeptat jeste jednou. Dela nekomu na 950 XL kdyz vyfotite a hned z aplikace fotoaparat prepnete do galerie ze vam zcerna obrazovka a jde to do rezimu uzamknute obrazovky? Kartu jsem vytahl a dal ukladat na interni uloziste a dela to taky ale mene. Nebo to je na reklamaci? Nebo nejaky bug? Dekuji
Jeste otazka,muzu do Lumie 950 XL dat kartu UHS-2? Ve specifikaci se pise: Zařízení podporuje karty vyhovující normě SDXC 3.01. V současné době jsou k dispozici karty o kapacitě 200 GB. Dekuji
Sony
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 18. 3. 2017 19:33

Zatim ani jednou, ale je fakt, ze pouzivam starou dobrou Lumia Cameru, ne ten microsofti paskvil.
uiqjirka
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka