Nokia 7.1 – obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod bizzon83 22. 12. 2019 13:19

Taky mám přepnuto do černého. Kdyby alespoň šlo výsledky zobrazit v jiném prohlížeči. Teda pokud zrovna hledám něco na netu. Na chrom si asi nezvyknu. Kdyby datum ukazoval i události z kalendáře tak by to bylo super. To počasí jim ale opravdu celkem vychází.
bizzon83
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 22. 12. 2019 14:53

Tmavý režim je fajn, ještě bych doplnil aby se dal zap/vyp v určitou dobu nebo po západu/při vychodu slunce, tak jako filtr modrého světla
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod bizzon83 22. 12. 2019 17:22

Na tmavý režim jsem zvyklý z Windows telefonů. Automatické přepínání by pro mě nebylo. Někdo by ale byl určitě pro.
bizzon83
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 22. 12. 2019 19:37

Tak třeba to bude v Android 11 pokud se ho tato Nokia ještě docka, pripadne by to snad slo nejakou aplikaci z play ne?
Motorola moto g (8) power
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 22. 12. 2019 23:00

bizzon83 píše:Taky mám přepnuto do černého. Kdyby alespoň šlo výsledky zobrazit v jiném prohlížeči. Teda pokud zrovna hledám něco na netu. Na chrom si asi nezvyknu. Kdyby datum ukazoval i události z kalendáře tak by to bylo super. To počasí jim ale opravdu celkem vychází.

Události kalendáře mám jako widget hned pod počasím a hodinami, používám One Calendar, ten jediný mi vyhovuje a ten widget je přesně takový, jaký ho potřebuji.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod bizzon83 23. 12. 2019 12:33

Mám koupený digiCal. Je v pohodě a má více nastavení co se týče widgetu. Lze tam toho hodně nastavit. Škoda že google kalendář němá lepší nastavení widgetu. One calendar jsem vyzkoušel a taky skoro žádné nastavení widgetu.
bizzon83
Junior

Odeslat příspěvekod bizzon83 27. 12. 2019 22:33

Na netu jsem se dočetl že jsou nějaké problémy se zvukem hovoru po upgradu na A10. Může k tomu někdo něco napsat kdo už má A10 na Nokii 7.1? Nebo zjistil jiné problémy.
bizzon83
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 27. 12. 2019 23:03

Žádný takový problém jsem neměl ani teď po updatu na 10 nemám.
Jediná věc je, že při sledování YouTube nebo videa na Google Fotky, se mi telefon sám od sebe restartuje, ale je to vzácné
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod bizzon83 28. 12. 2019 21:48

Tak jsem zvědav jestli update dorazí do konce roku. Nejspíš dorazí s prosincovou aktualizaci.
bizzon83
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 28. 12. 2019 22:09

Jakou verzi 7.1 máš?
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod bizzon83 29. 12. 2019 05:19

TA-1095 4/64GB DS
bizzon83
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 2. 1. 2020 16:19

Včera dorazila prosincová bezpečnostní záplata od Google, velikost 18.3MB a celkem velký problém.
Patrně je tam chyba nebo si nesedne s Android 10.
Stáhl jsem ji instaloval a když bylo hotovo potvrdil restart.
Telefon nabíhal na obrazovku android one, cyklicky asi třikrát za sebou a pak skončil v nějakém recovery módu kde jsem dal factory reset.
Byla tam červeným písmem hláška "Data corupted" atd.
Telefon pak po resetu naběhl, nepřihlašoval jsem se ani k Google účtu abys si obnovil zálohu a zkusil to instalovat znova a výsledek stejný, pak ještě jeden pokus a to samé.
Telefon je teď už v pořádku mám obnovenou zálohu.
Zůstávám na listopadových záplatach a vůbec nevím co dál.
Možná počkat až dorazí lednove záplaty a pak je zkusit instalovat, jestli to půjde přeskočit ty prosincové, má někdo stejný problém?
Používám 7.1 3/32GB
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod bizzon83 2. 1. 2020 18:22

Já zatím ani android 10 ani prosincové zabezpečení. Psal jsem na podporu a ptal se jakou distribuci telefonu mám podle IMEI a mám českou distribuci 4/64GB.
Ale pokud jsou takové problémy tak to snad ani nebudu instalovat pokud se teda objeví aktualizace.
bizzon83
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 2. 1. 2020 18:40

S aktualizací na 10 nebyl sebemenší problém, stejně tak bezpečnostní záplaty před tím, s tou prosincovou bohužel ano.
Zkoušel jsem ještě jednou hard reset z nastavení ale je to stejné netuším kde je problém, v updatu je nějaká chyba nebo a to bylo v té hlásce v recovery i napsane, je aktualizační soubor poškozený fakt nevím....zkoušet instalovat uz to nebudu.
Buď vydají opravu nebo počkám na lednovy update.
Kdybych věděl jak zkusím flash stávajícího FW přes kabel, dřív to u Nokii šlo ale teď o takovém způsobu nevím

-- 02 led 2020, 18:42 --

Tady ten problém zmiňují ostatní
https://support.google.com/android/thre ... 3505?hl=en

V druhém příspěvků je odpověď z podpory ze to vyřeší a problém je bootoader androidu 9 přitom systém je už 10 a kvůli tomu ta chyba
Zlousim to podle tohoto navodu, patrne podle jmena je to někdo primo z nokie https://support.google.com/android/thre ... d=23606542 a před ADB uz nahravam soubor k flashnuti který ma 1.2GB
Nejhorsi bylo se dostat do bootloader mode, povedlo se mi to na ctvrty pokus, telefon je po pripojeni pro adb viditelny jen par vterin, autor to sam i zminuje, proste des.
Patrne to bude cely Andoid 10 se spravnym 10 bootloaderem, doufam ze se podari, tohle je docela pruser od nokie a ne každý si na to troufne, riziko ze se z telefonu stane cihla a bude nutna navsteva servisu tu je.
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 2. 1. 2020 20:44

Takze jsem postupoval podle navodu a je to stejne...při nahrani prosincového zabezpeceni se telefon stále restartuje az spadne do recovery kde nezbyva bez Factory reset...fakt super tohle
Motorola moto g (8) power
Cheetah007
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka