Nokia 7.1 – obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod bizzon83 3. 1. 2020 07:20

Pokud by mi přišla dřív zabezpečovací update tak ho vyzkouším nainstalovat na Android 9. Možná to proběhne v pohodě. Ale zatím nic.
Po zakoupení telefonu se nainstaloval android 9 a aktualizace listopadová a od té doby nic.
bizzon83
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 3. 1. 2020 16:10

Já o tom informoval podporu přes aplikaci MyPhone co je v nokiich na chatu.
Popsal jsem jim podrobne onen problém, dál i odkaz na fórum a prý již informovali vývojáře aby udělali opravu.
Postup z fóra jsem zkoušel a bezvýsledně, jeden člověk tak píše to samé že přehrání stávající verze přes adb nepomáhá, zkoušel jsem to i z sd karty a totéž.
Nejdřív mi podpora doporučila přes stranky https://nokia.ebuilder.com/ zaregistrovat přístroj uvést problém a že to posílají do Maďarska kde má Nokia servisní středisko, v ČR asi nic nemají.
Tohle dělat nebudu čekat měsíc než se vrátí a jistotu že ti vyřeší nemám.
Můžou přehrát sw tak jako jsem to udělal já a když se telefon vrátí a já zkusím nahrát prosincový update bude to stejné.
Pevné doufám že vydají opravu která zároveň přehraje Bootloader z verze 9 na verzi 10 kvůli tomu problém vznikl.
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 4. 1. 2020 00:14

Dneska se mi nainstalovala prosincova bezpecnostni zaplata na Android 10 a kupodivu prosla bez problemu. Pod dojmem zdejsi diskuze jsem ji od vcerejska odkladal, ale dneska nastal nejaky problem s prijmem GSM signalu, tak jsem musel provest restart a uz tam byla. Ale nastesti vsechno OK, mam verzi 4/64 GB.
ilja2001
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 4. 1. 2020 00:36

Tak nejspíš u tve verze se Bootloader s androidem 10 na verzi 10 uupdatoval, nebo se problém 4/64 netýká.
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod Frantas 4. 1. 2020 18:19

Mám TA-1095 4/64GB DS a ještě nic.
Frantas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod copper 4. 1. 2020 19:46

Bud rad za tyhle „betatestery“. Natahaji bugove updaty, nareportuji a pak si my ostatni stahneme jiz opravene revize :twisted:
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 4. 1. 2020 20:05

Nj ale od bezpečnostního update bych tohle necekal, je problém v tom bootloaderu a první zprávy ze zahranici jsou uz z 20.12, doufam ze to google s hmd vedi a vydaji opravu.
Motorola moto g (8) power
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod copper 5. 1. 2020 01:19

To je jenom vrchol ledovce. Tech bugu na A10 je mraky.

bizzon83 píše:Pokud by mi přišla dřív zabezpečovací update tak ho vyzkouším nainstalovat na Android 9. Možná to proběhne v pohodě. Ale zatím nic.
Neprijde, protoze tento SP je uz vydan na verzi pro desitku. Predpokladam ze pro A9 uz nic nevyjde a skonci s podporou na listopadovem updatu.
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bizzon83 5. 1. 2020 09:10

Aha. Tak jsem zvědav jestli dostanu 10 alespoň ve funkčním stavu a klidně ještě vydržím čekat.
bizzon83
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 5. 1. 2020 10:07

Cooper
Nj takže snažit se o downgrade být to nějak jde je zbytečně co.
Jinak skvělý, malý bezpečnostní update a oni to takhle zmrší a je mi jedno jestli Google nebo Nokia....updatem na 10 se neflashnul Bootloader na stejnou verzi a teď tohle.
Jsem zvědavý kdy bude oprava, zatím to stále nabízí tento update ale nestahují jej.
Počkám na začátek února, to by měly vyjit lednové záplaty, doufám že ty prosincové lze přeskočit a zároveň to nahraje i ten bl.
Jako na opravu to dávat nebudu, pošlou to do Maďarska a já budu skoro měsíc čekat to se na to vykašlu a raději se Nokie zbavím protože se zdá že to pěkně flakaji a kdo ví co bude v budoucnu.
Tenhle update pos..i jak někdo psal v diskuzi, vypadá to že to vypustili nahonem ven aniž by otestovali, že update android 10 zároveň nepovýšil bl na stejnou verzi vývojářům patrně taky ušlo.
Naposledy upravil Cheetah007 dne 5. 1. 2020 10:14, celkově upraveno 1
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 5. 1. 2020 10:12

S tím si měl počítat, když si koupil čínskej šunt s finským marketingem, diskuse jsou problémů s Nokiema plný.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 5. 1. 2020 10:16

No bohužel jsem ty diskuze objevil až teď, pár problémů s tímhle už bylo někdy v létě, zatím ale bylo všechno v pořádku.
To si radši koupím nějaké Xiaomi tam je snad klid
Měl jsem za to když to spadá pod Android One a updaty jsou v režii Google že je to jistota
To radši Xiaomi s MIUI, sice budou hlavně updaty nadstavby, ty bezpečnostní ne tak často ale bez problémů, popřípadě Samsung
Postupoval jsem podle návodu v diskuzi a skončil stejně jako tento člověk zde
https://support.google.com/android/thre ... d=24669817
Kdybych věděl jak updatovat BL z 9 na 10 byl by klid ale to bez servisního sw asi nejde.
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod copper 5. 1. 2020 18:54

Uvidime jak to dopadne, kazdopadne bugovy A10 ma sestaveni 00WW_4_08B a nasledny prosincovy security 00WW_4_08B_SP01. Pockal bych chvili zda se objevi neco jineho.

Existuje jeste patch 00WW_4_08C, ktery by mohl byt opravou prosincoveho security (00WW_4_08B_SP01).
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 5. 1. 2020 20:05

Díky našel jsem ho tady https://www.getdroidtips.com/download-n ... on-v4-08c/ ale velikost je stejná 18.3 aby to nebylo to samé.
Tenhle co se mi teď nabízí a způsobuje cyklicky restart nevím jestli má to označení jak si zmiňoval.

-- 05 led 2020, 20:31 --

Tak jsem to zkusil v recovery mode nahrat z SD karty a bezvysledne, stále cyklicky restart asi ctyrikrat az to skocnci v Android recovery ze kterého je jedina cesta Factory data reset.
Je ale mozne ze po tech peti minutach se to ani nenahralo, psalo to Status 0 tak nevim.
I tak ale dekuji za snahu pomoci.
Motorola moto g (8) power
Cheetah007
Junior

Odeslat příspěvekod copper 5. 1. 2020 21:24

Stahnul jsem si image A10 abych pochopil jak to znaci a nejspis je to opravdu to same.
Zatimco buildy znackuji jako 00WW_4_08B a 00WW_4_08C, tak v zarizeni pak sviti 00WW_4_08B (tady to sedi) resp. 00WW_4_08B_SP01.
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka