od phileas 4. 2. 2024 00:13
Mám asi od roku 2007 Nokii 6500 slide. Baterie mi vždy vydržela cca 5 dní při plném používání - denně asi 1/2 hodiny telefonátů, asi 30 sms, hodně zapisování do úkolů a do poznámek. Internet nikdy nepoužívám. Přibližně po 3 letech už baterie začala bývat slabší tak jsem koupil novou, zprvu originální, později od Avacomu. V obou případech pak výdrž znovu dosahovala cca 5 dnů. Někdy před asi 5 lety se ale začalo dít něco pro mě nepochopitelného - baterie najednou nebyla schopná vydržet víc jak 3 dny, a to i když jsem koupil novou. A někdy během minulého roku 2023 se tento interval zkrátil už jen na 2 dny. Po novém roce 2024 už mi baterka vydrží jen asi 1 den. Nic na tom nezměnila výměna simky. Zkusil jsem dát simku i do jiné Nokia 6500 slide a chovalo se to stejně. Moje otázka: Je možné, že operátor něco mění v signálu, takže mi víc a víc vyčerpává baterku? Můžu něco udělat, abych výdrž baterie prodloužil? Spořič obrazovky mám samozřejmě zapnutý. Nechci dotykový telefon - nepotřebuju internet v telefonu a chci malý telefon, který vydrží víc dní, má přitom poznámky, úkoly a aspoň takovýto foťák. Děkuji za radu.