Proč se Nokii tak daří?

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Luke 4. 5. 2005 15:48

TiBee píše:V Madarsku sa vyrábaju aj 6230 a 6610i. Aj tych sa vyrába vela, ale nie tolko ako 1100, 2650,..../quote]
a myslis ze tovarna ve ktere delas, zasobuje vsechny destinace?
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 4. 5. 2005 15:53

Machi píše:Podle meho nazoru se Nokia drzi na pozici svetove jednicky diky opravdu sirokemu portfoliu mobilnich telefonu a hlavne telefonu "pro mladez", znam hory 15 letych holek a kluku, kteri si napr. Nokii 2100 koupili proto, ue se jim líbí ty vymene kryty a ty tlacitka... a podle me na tomto Nokia nejvice tezi..../quote]
Ja si myslim ze k tak velkemu uspechu jako ma Nokia, nestaci prodavat telefony s vymenymi kryty pro 15-ti lete decka. Kdyz uz se na to chces divat s tohoto pohledu, tak proc ne, ale pak je asi treba rici, ze Nokia ma tak sirokou nabidku telefonu, ze si vybere nejen kazda skupina (deti, duchodci, manageri, modni silenci, aktivni lide atd.) ale ze si kazda ta skupina muze vetsinou vybrat hned mezi nekolika modely, ktere se mezi sebou funkcne prilis nelisi.
Jednu dobu to bylo Nokii vycitano, ale to bylo vcelku opravnene, protoze Nokia jednu dobu misto novych modelu, vydavala jen mirne upravene stavajici a to melo myslim i za nasledek jeji pokles prodeju. To co Nokia predvadi tento rok se mi libi podstatne vic a jsem moc zvedavy jak bude pokracovat.....
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod M@ngo 4. 5. 2005 15:55

Když řeknete-Phillips-vybaví sa vám elektrospotřebiče
-Samsung-jooo ten dělá ty véčka
-Sony Ericsson-docela levný
-Siemens-tan má každý...
-Sagem-co to je?
-Motorola-...něco mi to říká...
-Nokia-TEN CHCU !
Takhle to lidi vidí a to se změní až za dlouhou dobu ;-)
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 4. 5. 2005 15:57

btw. jsem svou profesi trochu deformovan, takze kdyz prijdu do nejake skupiny lidi, tak koukam co maji za telefony (ne ze bych je kvuli tomu soudil, jen jsem zvedavy) a casto se mi stava ze treba ve skupine 6 lidi jsou jen same Nokie. A kdyz se ptam proc, tak ty lidi casto rikaji: no me proste vyhovuje, jsem spokojen (a) a to je myslim pro znacku dost dulezite, ze ma spokojene uzivatele at uz jsou Ti lide jakykoliv. Nekomu vyhovuje vydrz baterie, nekomu klavesnice, jinemu displej, tomuhle zase logika menu a te slecne se proste libi jak je krasnej.....duvody jsou ruzne, ale zakaznici spokojeni a to je asi to oc tu bezi....
Naposledy upravil Luke dne 4. 5. 2005 15:59, celkově upraveno 1
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 4. 5. 2005 15:58

M@ngo píše:Když řeknete-Phillips-vybaví sa vám elektrospotřebiče
-Samsung-jooo ten dělá ty véčka
-Sony Ericsson-docela levný
-Siemens-tan má každý...
-Sagem-co to je?
-Motorola-...něco mi to říká...
-Nokia-TEN CHCU !
Takhle to lidi vidí a to se změní až za dlouhou dobu ;-)"/quote]

:D to je dobry....a jak vis ze se to zmeni? Treba ne? :mrgreen:
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod Kail 4. 5. 2005 16:02

to Machi : Nojo,ale vždyť to je právě ono - když to ty 15ti letý chtěj tak ať to dostanou,v tom je právě ta výhoda nokie,a stejně tak když chce manažer telefon bez výstřelků tak mu nokia má taky co nabídnout,nebo když chce někdo odolnej foun tak nokia mu to taky dá...To je zásadní problém třeba SE - tam si člověk nevibere,ať seš děcko,manažer nebo horolezec tak na tebe čeká pár stejných typů a ty se musíš přizpůsobit...A nebo jít k nokii,a to právě asi většina lidí dělá...
Myslím že teď už sme opravdu káply na její uspěch :wink:
Kail
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 4. 5. 2005 16:09

to Kail: jo jo, to bude asi velky dil uspechu a mozna proto Nokia obcas prijde s nejakym nesmyslem jako treba 5510 nebo 7600 aby si vyzkousela co lidi chteji a tise doufa ze se s pokusu stane Hit.
No taky je pravdou ze takove pokusy si nikdo jiny nez Nokia dovolit asi nemuze.
Ale jsme zpatky u pocatku kde na tom vsichni byli stejne, Nokia ziskala naskok (proc to uz jsme si rekli) a protoze neusnula na vavrinech, tak je svym zpusobem stale prukopnik a zkousi nove veci, ale to asi holt patri k pozici lidra 8)
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod TiBee 4. 5. 2005 16:26

Ja si to nemyslym Luke
TiBee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bart 4. 5. 2005 16:45

Nechcu se tu hádat...ale proč není tato diskuze někde jinde - třeba "Ostatní diskuze na mobilní téma" Protože tady na Nokii to není moc objektivní. Uživatelé jiných značek by třeba řekli něco jiného.

Pro Autora diskuze-sice měli hodně legend,ale ostatní značky taky...ale na fóru Nokia nepříjde tolik lidí od jiných značek, že by tady napsali tu svou legendu.

Ale nic proti Nokii!
Bart
Junior

Odeslat příspěvekod Bart 4. 5. 2005 16:49

Ale jinak si myslí že Nokia se bude držet ještě dlouho!
Ale když bude více vyrovnaných značek budou mobily lepší a lepší!
Můj názor!
Bart
Junior

Odeslat příspěvekod Pospa 4. 5. 2005 16:56

Podle mě si nokii kupujou jenom lidi, co sou bohatý a poměr cena/výkon je jim jedno, pak lidi co šetří pul roku, aby si pořídili tu samou nokii co má ten bohatej.....no a potom lidi co mobilum vubec nerozuměj a je jim jedno co maj...hlavně že je to jednoduchý....no a protože já nejsem ani jedna tahle skupina, tak mám sony ericsson a muj další telefon bude sony ericsson!!!! A abych taky napsal něco k otázce týhle diskuze, tak nokia má úspěch, protože těch bohatých, nebo mobilně nezkušených lidí je hodně, hodně mocccc!!!! :roll: Kdyby třeba SE vyrobil nějakej jednoduchej telefon, tak by si ty zákazníky získal taky, jenže to on asi nikdy neudělá, takže je pořád tam kde je a jeho telefony si kupujou jenom normální rozumní lidi...... 8)
To co sem napsal myslim vážně!!!!
Pospa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luke 4. 5. 2005 17:01

TiBee píše:Ja si to nemyslym Luke
Cili je mozne ze v tovarne kde delas se vyrabi vetsi mnozstvi levnych modelu a jinde treba drazsi...co ja vim...ale moc se mi nezda ze by byla takova poptavka po 2650 a 2600.

A nebo je to jeste jinak. U nas je poptavka po jinych modelech nez treba v arabii nebo jinde, ale protoze v tom jsem kazdy den, tak mohu s klidnym svedomim rict ze 2650 a 2600 jsou propadaky, tedy aspon u nas :lol:
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 4. 5. 2005 17:03

Bart píše:Nechcu se tu hádat...ale proč není tato diskuze někde jinde - třeba "Ostatní diskuze na mobilní téma" Protože tady na Nokii to není moc objektivní. Uživatelé jiných značek by třeba řekli něco jiného.

Pro Autora diskuze-sice měli hodně legend,ale ostatní značky taky...ale na fóru Nokia nepříjde tolik lidí od jiných značek, že by tady napsali tu svou legendu.

Ale nic proti Nokii!l/quote]
Protoze tato diskuze je o tom proc ma Nokia takovy uspech a ne o tom zda je lepsi Nokia, SE, Siemens nebo cokoliv jineho...
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 4. 5. 2005 17:05

Pospa píše:Podle mě si nokii kupujou jenom lidi, co sou bohatý a poměr cena/výkon je jim jedno, pak lidi co šetří pul roku, aby si pořídili tu samou nokii co má ten bohatej.....no a potom lidi co mobilum vubec nerozuměj a je jim jedno co maj...hlavně že je to jednoduchý....no a protože já nejsem ani jedna tahle skupina, tak mám sony ericsson a muj další telefon bude sony ericsson!!!! A abych taky napsal něco k otázce týhle diskuze, tak nokia má úspěch, protože těch bohatých, nebo mobilně nezkušených lidí je hodně, hodně mocccc!!!! :roll: Kdyby třeba SE vyrobil nějakej jednoduchej telefon, tak by si ty zákazníky získal taky, jenže to on asi nikdy neudělá, takže je pořád tam kde je a jeho telefony si kupujou jenom normální rozumní lidi...... 8)n/quote]
Tak to jsem rad ze jsem se diky Tobe dozvedel neco o ceskem narodu. Jen nevim jestli mam vic plakat nebo jasat, ze je cesky narod z poloviny nadmerne bohaty a nebo uplne blby :twisted:
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyD 4. 5. 2005 18:08

Myslim , ze kazda znacka ma neco. Jiz jsem mel Ericsson T20e, Ericsson T68, Siemens S45, Alcatel 511 atd atd....v posledni dobe jsem mel Nokii 7200 a tedka ( je to asi 3tydny ) jsem presel na Nokii 6630. Myslim , ze Nokia mozna vypada dosti divne, ale prave ten "divny" vzhled me dostal.....navic je opravdu rychla.....jinak myslim ze 13tisic za kvalitu v podobe N 6630 je velice slusna....takovy SE S700 nabidne vlastne vse stejne....jen ma blesk.....jinak v necem pokulhava a stoji vlastne stejne.. ne-li o neco vice.
JohnyD
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka