Proč se Nokii tak daří?

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pepcadvorak 5. 5. 2005 12:01

traveller píše:
Pospa píše:To Luke: Já sem neřek že náš národ je z poloviny blbej, akorát z poloviny sou to lidi, kterým je jedno že si pořídí za 2500 jednoduchou nokii 3100, když za 3000 už mají SE t610, který jim toho nabídne 100krát víc!!! Nebo za 2500 siemens c65, který je taky o dost lepší!!!! :!: (ceny sou z cybex.cz) Ale pro ně je to moc složitej mobil, takže si koupí nokii. Takových lidí je dost, takže v tom je hlavní uspěch nokie!!!!! :("/quote]

No to je ono! Lidi nepotřebují MT s miliónem funkcí. Proč si mají kupovat podle tebe lepší telefon, když potřebují telefon, který se jim snadno ovládá - a to je jejich prvořadý zájem. Je nezajímají funkce, které v životě napoužijí, oni chtějí uživatelsky příjemný telefon. A to jim Nokie nabídne.l/quote]

Uživatelsky příjemný telefon? Tak to může říct opravdu jen člověk, který měl jen nokii. Nokia má menu dost nelogicky upravené. V tomto směru vede Motorola. Tam si můžeš celé hlavní menu poskládat jak chceš. Měl jsem několik značek. Když jsem z Nokie přešel na Motorolu - bylo to peklo. Pak jsem s motoroly přešel na SE a během pár hodin jsem se přispůsobil. Hrál jsem si s kamarádovo 6230 a děsný (myslím ovládání). Naopak, pro lidi co si koupí po nokii jinou značku tak je to na zblbnutí, protože snad jen Nokia má nejdebilnější spůsob ovládání
pepík je King
pepcadvorak
Junior

Odeslat příspěvekod traveller 5. 5. 2005 12:24

pepcadvorak
Kdybys četl celou diskusi, všimnul by sis, že mám více MT - nejen Nokii. A klidně řeknu, že na volání, hledání v adresáři a psaní SMS (nejdůležitější funkce pro většinu lidí) má Nokia nejjednodužší přístup a ovládání. Navíc se to ovládání nemění nijak výrazně a tak se při koupi mobilu stejné značky člověk nemusí o nic starat. Jen mrkni na Siemense - (taky mám) - potvrzuje se pokaždé jinou klávesou, no děs.
traveller
Junior

Odeslat příspěvekod Murmi 5. 5. 2005 12:39

S tím musím jen souhlasit. U Nokie se ti nestane že si smažeš celou sms při psaní, zmáčknutím jiné klávesy, jako u jiných mobilů. Měl jsem několik let ME45 a tato skutečnost mi na něm velmi vadila. Navíc fantastické klávesnice téměř všech Nokií od dob 5110-3310 mají u Nokie svoji tradici.
Murmi
Junior

Odeslat příspěvekod bukva 5. 5. 2005 14:35

Robert Vacek> ok, pokud to rikas ty, ze ti Nokia sedi ovladanim nejvic, tak ti muzu verit. Verim ti, ze si zkusil hodne ruznych telefonu, kazdej po dobu aspon nekolika dni (IMHO u mobilu je ta doba tak tyden, nez si na nej clovek plne zvykne) a udelal sis nejakej nazor, ze ti Nokia sedi nejvic (a verim tomu, ze takovi lide existuji).
Ale co me vylozene vytaci je vykrikovani pubertaku (je vlastne taky sem pubertak, ale nevykrikuju :) ), ze Nokia me nejlepsi ovladani, pritom ale nikdy zadny jiny telefony nepouzivali, presto od nekoho slyseli (od nekoho, kdo taky nikdy nemel jinej telefon nez Nokiu), ze ma nejlepsi ovladani a tak to proste je a proto neni mozny si koupit jinej telefon nez Nokiu. Tento zpusob uvazovani zda se mi ponekud nestastnym, presto ho bohuzel pouziva asi 80% populace
traveller> no, sice pocit ten mit muzes, ale nevis, jestli je to pravda. Mozna zmena telefonu nebo OS nebo nabozenstvi nebo cehokilv z tebe lepsiho cloveka neudela a mozna ze jo - ale pokud to nezkusis, nikdy se to nedozvis. A treba ty zmeny v tobe budou jen maly ... jakoze treba po mnohaletym snazeni pochopis vyznam slova "tolerance" (tohle sem nemyslel proti tobe, ale obecne).
bukva
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 5. 5. 2005 14:45

Murmi píše:S tím musím jen souhlasit. U Nokie se ti nestane že si smažeš celou sms při psaní, zmáčknutím jiné klávesy, jako u jiných mobilů. Měl jsem několik let ME45 a tato skutečnost mi na něm velmi vadila. Navíc fantastické klávesnice téměř všech Nokií od dob 5110-3310 mají u Nokie svoji tradici.a/quote]

Ja mel nokii asi 8 let ted mam posledni dva roky jine telefonu veci jako S40 kupovat proste nebudu.
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nortonek 5. 5. 2005 14:53

M@ngo píše:Když řeknete-Phillips-vybaví sa vám elektrospotřebiče
-Samsung-jooo ten dělá ty véčka
-Sony Ericsson-docela levný
-Siemens-tan má každý...
-Sagem-co to je?
-Motorola-...něco mi to říká...
-Nokia-TEN CHCU !
Takhle to lidi vidí a to se změní až za dlouhou dobu ;-)"/quote]

Promiň ale to trochu nemá,logiku...proč píšeš u Siemensu ten má každý?Pokud jsem to dobře pochopil,tak tenhle thread je o tom,že Nokii se daří a je stále na špičce...a z toho vyplývá,že Nokii má každý.A SE?To máš zase špatně...to Siemens je docela levný.
Podle mě jde opravdu o jednoduchost ovládání (ikdyž mě třeba vůbec nesedí),skvělý marketing,neuvěřitelné množství vyráběných modelů a poslední dobou i o velice dobrý design...Ale mě třeba od Nokie zatím oslovily jen dva modeli,o kterých bych byl ochoten uvažovat,a to 7260 (z "normálních") a 7610 (ze smartfounů) a oba pouze tím jak vypadají,nikoliv funkcemi...funkčně mám mnohem lepší SX1,který však designově docela pokulhává.
Siemens C35i -> MT50 -> CX65 -> SX1 -> Nokia N70
Nortonek
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 5. 5. 2005 14:58

Nortonek
Ono ja bych s tim take souhlasil samozrejme to neni pravda ale znam dost lidi i hodne lidi kolem me me odpovi presne timhle stylem kdyz se mi zeptaj na mobil jaky si maji koupit se zeptam na co,proc, za kolik
a vetsiou je to tak ze: siemens nechci je drahy samsung vecko nechci
chci nokii
nebo proste nadhodi jen nokii vetsina lidi chce jen nokii protoze vidi na ni vsude reklamy a byly s ni spokojeni,nebo si to alespon mysli
a vubec nevedi co je to S40/S60, a jine znacky,
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Luke 5. 5. 2005 15:02

2 bukva: chapu co mas na mysli, ale verim ze je spousta lidi, kteri zkouseli i jine znacky a stejne s k nokii vratili, treba i jen pro ten pocit.
Treba jsem vyzkousel prakticky vsechny dostupne znacky a spoustu modelu ale nokia se celou tou radou telefonu vine jako cervena nitka, ke ktere jsem se vzdy rad vracel. V posledni dobe ty pokusy uz vzdavam, jine znacky me proste nepresvedcily. Nerikam ze Nokia neslapne obcas vedle, byly modely ktere me vylozene odpuzovaly, ale klady tech povedenych modelu prevazuji....
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 5. 5. 2005 15:08

dalsi vyraznou kapitolou kde to Nokia tezce natrela vsem, jsou modely pro managery (jak se dnes tato kategorie s oblibou nazyva)

Myslim ze to zacalo nekdy u modelu 6110 a 6150. Tehdy Nokia moc nezaspala a vydala nastupce 6210. Problem nastal po modelech 6310/6310i kdy Nokia bohuzel hodne zaspala a dlouho nic nevydala. Tehdy se otevrel prostor pro konkurenci, ktera vrhla na trh "pracovni" telefony s barevnymi displeji, polyfonii atd.

To same v bledemodrem se odehralo v kategorii komunikatoru.
Modely 9000,9110,9210,9210i nemely absolutne konkurenci a byla to vylozene domena Nokie. Pokusy typu Ericsson R380 vysly naprazdno.
Jenze Nokia se opet dopustila chyby a zaspala. Tim otevrela prostor pro SE P800 a dalsi.

Domnivam se ze nebyt techto zaspani, tak je podil Nokie jeste vyssi nez nyni....
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 5. 5. 2005 15:13

Ano s tim take souhlasim imho 6110,6210,6310 jsou nejlepsi mobily nokie ted 6230i
6310 a 6210 je celkem stara a porad kdyz se podivate ji ma kde kdo, nicim neobtezuje, ma vse potrebne a funguje vyborne
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TiBee 5. 5. 2005 15:54

Luke píše:
TiBee píše:Ja si to nemyslym Luke
Cili je mozne ze v tovarne kde delas se vyrabi vetsi mnozstvi levnych modelu a jinde treba drazsi...co ja vim...ale moc se mi nezda ze by byla takova poptavka po 2650 a 2600.

A nebo je to jeste jinak. U nas je poptavka po jinych modelech nez treba v arabii nebo jinde, ale protoze v tom jsem kazdy den, tak mohu s klidnym svedomim rict ze 2650 a 2600 jsou propadaky, tedy aspon u nas :lol:

Aj tu je to prepadák. Ale Arabi, Rusy a tyto ich brutálne berú. Neveril by si.
TiBee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M@ngo 5. 5. 2005 16:39

Normálně,jak u nás byl prezident,tak jsem se mu koukal do té jeho Audiny a tam měl N5110 :-)
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 5. 5. 2005 17:21

M@ngo píše:Normálně,jak u nás byl prezident,tak jsem se mu koukal do té jeho Audiny a tam měl N5110 :-))/quote]
::) nebo 5110? ::D
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod koplcorp 5. 5. 2005 18:07

NOKIA - CONNECTION PEOPLE
KOPLCORP Company (KCC)
NOKIA 7650 (od 24.12.2002), dnes už 6680 (od 12.5.05)
koplcorp
Junior

Odeslat příspěvekod DJ Macek 6. 5. 2005 00:07

Taky s tímhle souhlasím. Už jsem vystřídal hodně mobilů a po dlouhé době jsem se vrátil k Nokii a to pouze kvůli Symbianu S60. Tímhle Nokia udělala dobrý tah a slevovat již začíná. Nokie 3230 jako novinka se dá nyní sehnat za necelých 10 tis., což se mi zdá za chytrý telefon s podporou pam. karet, 1.3 MPix,... docela málo.

Nokia prostě umí v ten správný čas vypustit novinky.

Taky je docela zvláštní, jak se ceny Nokie stálé drží. Použité Nokie se prodávají za stále dobrou cenu, ale například SE je na tom naopak. Bratr má teď SE T610 a je rád, když jej prodá za 1800, když před rokem za ní dal skoro 10 tis. V tomhle musím Nokii přirovnat ke značce aut Škoda.
Philips Savvy -> Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> Siemens S45 -> Nokia 6310i -> SonyEricsson T68i -> Nokia 6610 -> Samsung S500 -> Siemens CX65 -> Nokia 3230
DJ Macek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka