Proč se Nokii tak daří?

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Luke 6. 5. 2005 11:29

koplcorp píše:NOKIA - CONNECTION PEOPLE

Ano, myslim ze tento slogan zname vsichni...
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod Murmi 6. 5. 2005 11:40

Taky je docela zvláštní, jak se ceny Nokie stálé drží. ... V tomhle musím Nokii přirovnat ke značce aut Škoda.a/quote]

Jméno Nokia u nás zdomácnělo a již jeho vyslovení je synonymem tradice této značky pro výrobu mobilů. Ceny použitých Nokií tomu odpovídají a zájem o ně neklesá. Jméno Nokie se dostalo do obsáhlého podvědomí. Existuje velmi široké spektrum zájemců od nejmladších až po ty, kteří již něco pamatují a když chtějí mobil a vyberou si právě Nokii.
Murmi
Junior

Odeslat příspěvekod bolejo88 10. 3. 2007 15:27

Já sám taky nevím, proč jsem pořád u Nokie. Hodně často se stává, že neumí věci, které v tom období umí telefony jiných značek, ale i tak ji mám rád :D
Philips seavy - N5110 - N6610 - N6230 - N6300 - N3410 - N82 - N8
bolejo88
Junior

Odeslat příspěvekod fandas 10. 3. 2007 18:58

Ja osobne jsem mel tyto telefony : Alcately... ty nejstarsi )snehulaky) N5210, N3410, N5110 2x, Siemens M35i 2x, Siemens ME45 2x, Siemens SL45i, Siemens CX65. Siemens SX1 2x, N6600, N N-gage, N6630, N6680

Muj 1. mobil byl alcatel, pak nokia pak siemensy.. siemensy jsem mel kvuli patchovani.. vyhovovalo me to... byly to pro me nej. mobily... pak jsem mel Siem SX1 operacni system... a ten me chytil.. no ale kdyz se pokazila sx1.. tak jsem hledal nastupce... a nastupcem se stala nokia se symbianem.. a od te doby mam pouze nokie se symbianem... a nejvice se me libi jednoduchost, odolnost, neporuchovost... (narozdil od siemensu) :wink:
fandas
Junior

Odeslat příspěvekod arthur 10. 3. 2007 20:12

Thread necromancy... baaad! :D
arthur
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 11. 3. 2007 07:10

V zástavě mě teď propadla N80, a tak jsem si řekl, že ji vyzkouším, ukáži mladýmu, porád chtěl něco s wifinou. Jaké bylo překvapení, když mě řekl, že je strašně pomalá (prý je to systémem) a mimo lepšího foťáku nemá o nic víc, než jeho 3 roky staré treo650. Nedá na něj dopustit. U něj v práci si na jeho dopručení další 3 kolegové koupili taky trea. Tak tomu už nerozumím, jestě, že mě stačí obyčejná 6310i.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Karm 11. 3. 2007 09:36

Vystřídal jsem Alcatel,pak asi 4 Siemensy (C35,c55,M55,CX70) a nedal jsem na ně dopustit.Až do doby,než jsem měl CX70-telefon super,jenže se neustále samovolně vypínal,v servisu s tím nedokázali 3x nic udělat tak jsem požadoval peníze zpět.Protože člověk byl vždycky 14 dnů bez telefonu a výsledek žádný.Nakonec jsem se rozhodoval co dál,rozhodoval jsem se mezi N6233 a k610i.Po měsíci rozhodování zvítězila 6233,u SE mě odradil joystick,se kterým jsou problémy-sice to kamarád komentoval slovy "Žádný problém,jednou za půl roku to dáš do servisu..."jenže to sem právě nechtěl,potřebuju telefon co funguje a co je pořád k dispozici,a s Nokiemi v mém okolí nikdo problémy neměl,takže jsem šel do ní a naprosté spokojenost.
Karm
Junior

Odeslat příspěvekod Sheep221 11. 3. 2007 12:28

Nokie sou uzivatelsky nejprijemnejsi, nepamatuju si ze by jsem umel pracovat s se siemensy nebo sony ericssony rychlej nez s nokii. Taky se mi libi jejich dizajn system menu a provedeni.
Z Nokie se stalo to ceho sem se moc obaval, uz nema zadnou konkurenci! :D
Sheep221
Junior

Odeslat příspěvekod DevAstor 11. 3. 2007 14:48

Nokiak se nezapre! :lol: Me osobne se zda ze Nokie maji vetsinou nic moc ovladani.
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 11. 3. 2007 15:26

No ja mel ted nekolikrat za sebou SE, ted samsunga a za brzy budu mit NOKII a jsem za to rad...
Protoze co SE to mi prestal fungovat joystick.... snad u kazdeho...
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod erik.aragorn 11. 3. 2007 16:07

Ja mam tiez Nokiu.....som s nou spokojny...az na to ze uz bola par krat v servise, ale ten model je poruchovy sam o sebe......myslim vsetky 6280....ja som mal predtym Sagem....ale zda sa mi trochu blbe ze napr. Alcatel prisiel ako prvy s 262 144 farbamy na display a nepisalo sa tak o tom ko o inych znackach....ved ty mensi vyrobcovia robia ako prvy pokrorky , vacsinou co som si vsimol.....a ja ostanem stale medzi Sagemom a Nokiou.....obe su velmi kvalitne znacky....
Your pretty face go to hell!!!!!!!

Siemens A25, Alcatel OT 320, Sagem Myx5-2,Nokia 6280, EuroTel/T-Mobile SDA, Orange SPV M3100 WM6, Orange SPV C100, Palm Treo 750 + 8GB microSDHC
erik.aragorn
Junior

Odeslat příspěvekod hobitt 11. 3. 2007 16:08

Podle mě to je tím, že většinou Nokii používaji fanatici-promiňte mi to označení, kteří jednou měli Nokii a nad ostatními dobrými značkami (SE, BS-než zkrachoval) a nad vším ostatním ohrnují nos a když jim třeba ukážete W800i, tak vám řeknou- to není mobil.Proč? Protože to není Nokia.-znám pár takových případů. Já vím, sám teď používám Nokii, ale po tom, že ji mám 10 měsíců a z toho byla 5 měsíců po servisech se mi opravdu dělá špatně a dost bych pochyboval, jestli bych ještě nějakou vzal. Nokie s čb displejem jsou super-sám mám 3310 jako záložní mobil, ale poslední dobou se mi zdá, že Nokia už neví coby a tak uvádí maximálně zbytečné modely, které se takřka v ničem neliší..(např. 6070 a 6080). Netvrdím, že některé nové Nokie nejsou dobré...(třeba mámina 6234 je fakt dost dobrá), ale právě tihle Nokiomaniaci mi už Nokii dokázali výborně zprotivit. Kdyby tihle lidé nebyli zaslepeni jerdnou značkou, tak by i ušetřili-vemte si K750i a 6233...
Nokie jsou docela dobré, ale už si zvykla na to, že je nejprodávanější a je to bohužel vidět. Nadsazuje ceny, uvádí zbytečné modely atd. Chtělo by to nějaký lidský mobil...něco, jako ve své době byla 3310.
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lican 11. 3. 2007 17:10

Vidim zajímavý téma, tak se přidam. Osobně nemam Nokii rád, sem zastánce SE, protože se mi většinou nelíbí design Nokíí, jejich ovládání a symbian bych taky asi nevyužil (hlavně kuli věhlasný pomalosti některých nových modelů). U SE se mi to všechno líbí, jenom by mohly víc opustit od joysticků a experimentálních tlačítek, pro mě zatim nejlepší mobil je k750i, splňuje skoro všechny moje požadavky, největší mínus je ten joy, a drží se na dobrý ceně. Sice už taky šetřim na něco lepšího, ale i když je Nokia v mnoha ohledech lepší, budu se držet značky kterou znam a rozumim jí, jako většina.
K850i - T-mobile CZ
Lican
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beast999 11. 3. 2007 17:50

Moj prvy fon bo siemens S6 a neskor E10 dnes vyuzitelne ako stavebny material...:D
Ptom som presedlal na nokiu od 5110 cez 3330 (na nu nedam dopustit), 3120 a teraz 6233.
Skusal som aj SE - konkretne T230 ale za dva mesiace bol 4krat v servise takze som ho hned menil za nokiu (vtedy 3120).
Podla mna sa nokii dari lebo ma vyborne ovladanie, vydrz, funkcie a ani ceny niesu privysoke.
P.S.: Neznasam siemens - lebo su to podla mna zpomalene telefony ktore mrznu a samy sa vypinaju...poznam viac ludi, ktory su so siemensom nespokojny ako tych spokojnych.
Beast999
Junior

Odeslat příspěvekod tomopk 11. 3. 2007 17:59

preco sem pleties siemens? (a na siemens zase nedam dopustiti ja :twisted: )
tomopk
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka