existuje nejaka java app/hra ktora vyuziva INFRAPORT?

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod gembler 12. 11. 2005 11:57

ak ano, kde by som nieco take nasiel? diki moc! PS. myslim app na Nokiu S40 teda vseobecne app na klasa fony BEZ OPERACNEHO SYSTEMU
gembler
Junior

Odeslat příspěvekod Jirk4 12. 11. 2005 20:28

A k emu ho má přesně využívat?
I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
Jirk4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hotspot 12. 11. 2005 20:33

No asi k multiplayeru... pochybuju, vždyť hrát a přitom držet mobil ve strnulé pozici musí být šílenost...
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod babca 15. 11. 2005 18:51

neznam... uz aplikaci komunikoujicich pres bluetooth je malo.
babčův HTPC pro rok 2011: AMD Zacate, spotřeba 16W@46°C při idle, just Google it
babca
Junior

Odeslat příspěvekod M. 15. 11. 2005 18:53

No snad jedine Had.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Jack O´Neill 15. 11. 2005 20:46

M. píše:No snad jedine Had.
Ale já jsem dal 6210 a 6230i k sobě a nešlo to ale dal jsem k sobě taky 6210 a 6310 a taky to nešlo přes IrDA :hm
Jack O´Neill
Junior

Odeslat příspěvekod Jirk4 15. 11. 2005 20:48

ale 6210 to 6210 jde, to vím z vlastní zkušenosti.
Ještě BeachWars MP jde pres BT.
I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
Jirk4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod murco 15. 11. 2005 20:49

ale cez 7110 a 6230 zo zusim slo.... to bola haluz......
n8110>Trium aria>n3310>alcatel OT 501>n 3510>n7110>siemens S55>C55>n6610i>K750i
murco
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 15. 11. 2005 22:51

jeste jsem slysel o minigolfu ale nikdy jsem to nezkousel, pouziva to kamarad.
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Návštěvník 16. 11. 2005 07:04

Tak to mi vysvetlite ako je to mozne ked vzdy jeden mt len vysiela a druhy je ako prijimac?
Návštěvník

Odeslat příspěvekod redmond 16. 11. 2005 08:42

to asi tazko, mozno myslis half duplex ale aj to je prijimanie a posielanie len kazde v iny cas. Oba mobily posielaju aj prijimaju akurat ze nie naraz, inak by nebolo mozne nadviazat spojenie keby pingovany mobil neposlal odpoved. Pre vysvetlenie to mas ako ked niekomu nieco chces povedat tak ho oslovis a ked ti odpovie alebo sa tvari ako ze ta pocuva tak zacnes rozpravat co si mu chcel povedat.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jerry 16. 11. 2005 09:30

Pokud jde o hry v Jave, tak tam je zasadni problem v tom, ze existuje jenom minimum telefonu, kde to je infra port vubec mozne pouzit. Na vetsine telefonu proste nema programator sanci se na IR dostat.
Napriklad u siemensu existuje jediny telefon, kde tohle funguje a to SL45i, na zadnem novejsim telefonu neni oficialni cesta, jak se na IR dostat. Existuje nekolik nokii, ale taky je to vyjimecne (neresim hry ktere jsou v mobilu na pevno), u ostatnich vyrobcu moc nevim.
Navic zpusob pristupu neni totozny, vetsinou je IR0 nebo IR1 jeden z dostupnych seriovych portu, ale na SL45i se to resilo jako obecne spojeni na adresu "IRDA:" a byly tam i presna specifika, jak maji vypadat data.

S Bluetooth je to uz podstatne lepsi, ale i tady plati, ze i kdyz telefon ma hardware, tak nemusi mit java knihovny pro ovladani, takze treba S55 ma BT, ale java aplikace maji smulu. Teprve u siemensu rady x65 a x75 je konecne mozne BT z java aplikace pouzit (pokud ho teda mobil ma).

Takze moje odpoved na puvodni otazku, jestli ten telefon nepatri mezi nekolik vyjimecnych nokii, tak tam takova aplikace ani chodit nemuze. Ze takovych aplikaci bude malo je dano prave tim, ze to vetsina mobilu nepodporuje.
Jerry
Junior

Odeslat příspěvekod lukas26 16. 11. 2005 15:54

Přes BT funguje třeba Blueroom (chat)...
Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6230i -> Nokia N72 -> Nokia N73 -> Nokia N82 + iPhone 8GB
lukas26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod redmond 16. 11. 2005 16:06

ale nejde cez iR teda ta aplikacia Bluroom, a zakladatel temy chcel nieco cez iR. Aj ked chat cez iR je uplna blbost to sa uz skorej da "odezirat ze rtu" pri tej vzdialenosti na ktoru je ucinny iR v mobile. Inak mohol by niekto zalozit podobnu temu ohladne java aplikacii ktore bezia cez BT aj s nejakym popisom na co sluzia - to by ma zaujimalo viacej ako iR.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petusko22 16. 11. 2005 21:50

No java aplikacie v najnovsej specifikacii 2.0 ( ktoru podporuju vsetky novsie mobily ) nemaju v sebe zahrnuty pristup k systemu telefonu, a tym aj k irda.S bluetooth to je inac.Tam podpora je aj zo strany mobilu, aj zo strany aplikacii ( ale je ich malo a vacsinou su to hry ).Mozno sa toho dockame v niektorom z najblizsich vylepseniach java platformy.
petusko22
Junior

Další stránka