Nokia 5140 - nefunkční klávesy

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kašpy 5. 2. 2006 10:54

nedávno jsem výhodně koupil N5140 a po jedno dnu používání přestala reagovat klávesa "dolů" a "doprava".A zároveň se i občas nesepne "2ka".
Původně jsem si myslel že je to jen tou gumovou vnější klávesnicí ale není!I po jejim vyndání při snaze zmáčknout ty klávesy přímo na předním panelu, problém přetrvává.

Napadlo mě tedy jedině vyměnit ten přední panel za nový, na netu jsem našel že jde koupit
viz. http://www.telel.cz/telel/velko.php?cla ... =teleldily

myslíte si že bych dokázal sám doma si tento panel vyměnit (šroubovák s hvězdičkou si můžu pujčit a má manualní zručnost není nejhorší)

už se vám to někdy u tohoto modelu stalo? jak probíha výměna?
je tam nějaká komplikace? nebo mám mobil šoupnout do servisu a
zaplatit nekřesťanské prachy?
Děkuji moc za odpovědi
Kašpy
Junior

Odeslat příspěvekod mirek6600 5. 2. 2006 19:52

To bude nejspis vytopeny pod tou membranou takze by stacilo rozebrat a vycistit nevim jak je to tam delany jesli to ma desku klavesnice nebo je ta membrana nalepena na desce kazdopadne ji budete muset odlepit a pod nic pokud uvidite necistoty nebo oxidaci ji vycistit technickym lihem.A mohlo by to pomoct ale jinak je samozrejmne jednodusi vymenit ten predni panel a display by jste musel vyloupnout display a prendat do toho novyho predniho panelu pokud je to delany stejne jako v ickovy 5140.

jo a jeste jsem zapomnel.Zadny slozity to neni jen osroubujete sroubky vyndate desku z displayem z tela telefonu a pak pekne display a desku rozcvaknete od sebe display drzi na konekturku tak bacha na nej na jeho vycvaknuti pouzijte dlouhej nehet nebo pinzetu.

Kdyby jste potreboval nakou radu tak jsem napiste ja se opravama castecne zabyvam tak muzu poradit. :wink:
mirek6600
Junior

Odeslat příspěvekod lunek 19. 8. 2007 12:19

ja mam nokiu 5140i rozoberal som ju asi 3x tiez som mal problem mne zas blbla vrchna sipka 6 a 3jka po roznych podkaldaniach krytu som uplnou nahodou zistil ze tlacitka blbnu ked moc utiahnes tie srobiky z hviezdicovou hlavou. uz to funguje takmer 100% len ta vrchna sipka obcas zblbne ale to je tym ze mi pri pade praskla ta vystuz pod tlacitkami. ale nove tlacitka som videl za 200 a cely origos kryt za 800 tak si pockam kim omlatim ten kryt co mam a kupim potom cely novy.

BTW ak by si chcel mam utopenu 5140 na suciastky hlavny plosak je zaoxydovany ale displej aj vsetko ostatne je OK
lunek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Anik 21. 8. 2007 08:28

vymena te folie pod klavesnici by vysla asi tak na 550,-
Samsung Galaxy S25
Anik
Junior

Odeslat příspěvekod Krokodýl 21. 8. 2007 11:20

Za 500,- je skoro dost, šroubovák torx6 50-70,- Kč, deska klávesnice 60,- Kč
Kód: Vybrat vše
http://dilynamobily.cz/shop/kategorie.php?search=5140&hledej=Hledej
+ 100?? poštovné - takže do max. 250,- Kč zvládneš doma a ještě to zbyde šroubovák na nokie, SonyEricsson, ...
Ale řádně nejprve bych zkusil očistit jak desku klávesnice, tak i základní desku. Pokud je základní deska hodně zoxidovaná, tak ani výměna desky klávesnice nepomůže.
Krokodýl
Junior