N6230(i) a podpora MP4

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ConPower 13. 2. 2006 19:20

No, je to trochu okrajové, ale moje K700i soubor *.m4a zahraje jako AAC :) (přitom *.aac se přesune do složky "Jiné" a telefon si s ní neví rady).
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod descent 13. 2. 2006 19:27

m4a je ale aac "Teoreticky"
mp4 je video + zvuk formatu aac. Pak logicky m4a bude mit neco do cineni s aac.
Snad? :hm
descent
Junior

Odeslat příspěvekod jech 13. 2. 2006 19:48

Pánové ujasněme si pojmy:
MP4 je kontejner a je součástí ISO standardu MPEG-4. Je to zkrátka kontejner stajně jako AVI, MOV (ze kterého byl mimochodem MP4 odvozen), MKV, OGG a další. MP4 umožňuje ukládat video a audio s kompresí MPEG-1, MPEG-2 a MPEG-4. Čili není například problém mít MP4 s MP3 kompresí (MP3 je součástí standardu MPEG-1, jak asi většina z Vás ví).

NEJEDNÁ se tedy o žádný druh komprese. Otázka jestli nějaký přístroj přehrává MP4 je tedy polovičatá. Správný dotaz by měl být, jestli hraje MP4 a jaké komprese. Většina dobrých mobilů dnes zvládá MP3, AAC-LC, AAC-HE a AAC-PS. MPEG-4 standard ani jiné komprese (kromě snad MP2) v MP4 kontejneru nepodporuje. Pokud obsahuje MP4 soubor pouze zvuk, dává se mu koncovka M4A. Zavedl to Apple a myslím si, že to je rozumné. MP4 a M4A je tedy jedno a totéž, není mezi tím žádný rozdíl.

Ještě tu je potom 3GP formát. A to je, světe div se, opět MP4. Akorát, že 3GP někdy používá pro kompresi zvuku formát AMR, který není oficiálně v MP4 povolený. Proto tu je ta změna názvu na 3GP. Obraz bývá obvykle komprimovaný jako MPEG-4 SP (alias H263). Kvalitnější komprese video MPEG-4 ASP a MPEG-4 AVC asi zatím žádný mobil neumí.

Takhle se věci mají, snad to objasní některé zmatené dotazy.
jech
Junior

Odeslat příspěvekod hotspot 13. 2. 2006 19:53

A jen tak mimochodem, podívejte copak jsem našel :)

http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtop ... hlight=mp4
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod descent 14. 2. 2006 00:36

To bleeesk: Dam vedet az zitra co udela to mp4. Test vydrze stale probiha a nema konce.
descent
Junior

Odeslat příspěvekod descent 14. 2. 2006 09:36

Tak mp4ku co jsem stahl z netu mobil nedal, prej chyba operace. Mozna spatny AAC. Zkusim si udelat svou.
descent
Junior

Odeslat příspěvekod descent 14. 2. 2006 10:09

Mam Xilisoft 3GP Video Converter a kdyz v nem udelam mp4ku, tak to mobil nepozna? Jde to v tomhle programu? Nebo je nejaky jiny, lepsi?
descent
Junior

Odeslat příspěvekod Zemla 16. 2. 2006 00:35

Dají se udělat přes NERO v Doplńky - Převod formátu souboru.. a v telefonu mám normálně MP4 a hrajou v pohodě a jsou menší na data než MP3! Takže jasná výhoda :)
Zemla
Junior

Odeslat příspěvekod descent 16. 2. 2006 09:35

Asi jsem blbej, ale nic takoveho jsem tam nenasel...slo by to nejak podrobneji? :|
descent
Junior

Odeslat příspěvekod descent 16. 2. 2006 11:09

Uz sem to nasel. Jmenuje se to stokrat jinak, ale to je fuk. Podstatne je, ze na 6230i to nejde.
Hraje nekomu mp4 na 6230i? Jak? Proc? :hm :cry:
descent
Junior

Odeslat příspěvekod Yngwie 16. 2. 2006 12:18

Wolfov píše:Na 100% neprehrava *.wma.

proboha, kdo by si dobrovolně pustil něco ve formátu wma? :D
What is the best? NOKIA is the best!
Nokia 720 NMT->6150->8210->3310->6210->6310i->6230->E60 & N95 + 2GB Kingston + Koss Porta Pro
Compaq iPAQ 3970 + Linux

Bavte se o Nokiích jen s Nokiisty :wink:

Symbian rulezz :wink:
Yngwie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wolfov 16. 2. 2006 12:30

Mel jsem E1000 a kamos mi obcas neco poslal pres BT ze sveho PDA...mel ruzne formaty,mezi nimi i *.wma a me prekvapilo,ze ho E1000 prehravala.
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod christian 16. 2. 2006 13:32

descent píše:Mam Xilisoft 3GP Video Converter a kdyz v nem udelam mp4ku, tak to mobil nepozna? Jde to v tomhle programu? Nebo je nejaky jiny, lepsi?

Xilinx prevadi hlavne videa!.
btw. v Neru to jde lehce a nekde tu na foru jsem psal navod.. A v tom mp4 je vlastne zvuk v AAC (LC!).Takze je jedno jestli ma priponu .mp4 nebo .aac
Pokud mas v mp4 dalsi elementy jako video nebo obrazky apod.. tak uz je to o necem jinem..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod descent 16. 2. 2006 15:42

Vyzkousel jsem plno programu a bud format neni podporovan nebo chyba operace. :x
No musim to udelat nejak v Neru. Jeste navic jsem si podelal xVid kodek. Ach jo
descent
Junior

Odeslat příspěvekod descent 16. 2. 2006 16:03

Vzdavam se, nemam na to nervy.
Kazdej to dela v Neru Recode, ze tam prej v nastaveni zvuku da LC-AAC a jede jim to. Ja tam zadne nastaveni AAC nemam. :hm
descent
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka