Nokia 5140 a infra

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rumczeis (novy) 19. 5. 2005 19:45

Zdravim,
mam problem s novou Nokii 5140, mám ji několik hodin a zdá se to být dobry foun, jedine co se mi nepodarilo, je spojit ji s PC. Pred tim jsem mel Siemens ME45 a kdyz se po aktivaci IrDA prilozil k infra u notebooku system Windows hned nasel mobil a dalo se posilat oběma směry. Tahle nokia ale neudělá nic, případně se jen na vteřinku objeví že byla nalezena a hned zmizí. Posílání tedy nefunguje, je to u nokií normální nebo jsem měl "štěstí" na vadný kousek?
rumczeis (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dark_Healt 19. 5. 2005 20:29

A používáš PC Suite?Je to blbá otázka ale asi jediná co mě napadá.Já měl podobný problém s Alcatelem 735(sh*t) a zjistil jsem, že jsem měl více nainstalovných modemů třeba 8210tka si vytvořila svůj a Alkac taky a oba měli jako vstupní a výstupní bod stejny port IrDA až jsem smáz tu 8210 tak jelo vše v poho...
Dark_Healt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bavorak69 19. 5. 2005 20:55

Čaves,,,,
sú 2 možnosti: 1, staršie nokie S40 nepodporujú posielanie obrázkov, melódií...cez infraport,, spoja sa (len) s PC suite a potom cez ten program posielaš veci do tel. (len neviem či tam patrí aj tvoja Nokia)
2, alebo máš taký menší problém ako som mal aj ja - ono ti to chvílku ukazuje, že to je pripojené, potom zas nie alebo ti to ukazuje že to je v IS IN RANGE, tak mne ako aj môjmu kamošovi pomohlo zmeniť nastavenie infraportu, treba zmeniť default nastavenie,,,,
6100 podla mňa asi posledný normálne vyzerajúci telefón od Nokie
Bavorak69
Junior

Odeslat příspěvekod rumczeis (novy) 19. 5. 2005 21:19

No, já jaksi žádný PC Suite nemám(zkusím), Siemens se tvářil jako počítač, takže posílání šlo pravým tlačítkem myši na soubor a Odeslat a pak Nejbližší počítač. Případně obráceně na siemensu poslat přes infra a počítač to normálně přijmul. Jestli tohle Nokia neumí tak jsem koupil špatně! (a co to teda vlastne je?? v manuálu je že komunikuje se zařízeními podle standardu IrDA!!) Kvůli tomu jsem to totiž chtěl - jako modem k přenosnému počítači Psion. (zatim nejsem doma tak nevim to s nim pojede). Ale když se to nebaví ani s PC :shock: :shock:

PS: se SonyEricssonem to obrázky posílá i přijímá, hardware to tedy nebude.
rumczeis (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bavorak69 19. 5. 2005 21:37

Ak je to tak ako píšeš v PS, tak je to tá 2 možnosť,,,,proste sa vyskúšaj pohrať s nastavením IrDA na pc a potom ti bude fungovať aj tým pravým tlačítkom myši a odoslať kam....
6100 podla mňa asi posledný normálne vyzerajúci telefón od Nokie
Bavorak69
Junior

Odeslat příspěvekod rumczeis (novy) 19. 5. 2005 21:50

Diky!!!

V nastaveni infraportu na PC jsem ubral rychlost ze 4Mb na 115kb a uz to frcii. Diky vsem za spolupraci :D
rumczeis (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod redmond 20. 5. 2005 08:28

jasne ze fici ked si to nastavil tak akotoma byt nastavene, treba vediet nieco aj o PC a operacnych systemoch, nie len o mobiloch.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Luke 20. 5. 2005 16:25

Uz jsem Ti odpovidal na nokiamanii a koukam ze o PC Suite slysis poprve...no to je potom tezky no...
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod rumczeis (novy) 20. 5. 2005 20:03

No, slyšel jsem o něm (PC Suite), ale doposud jsem měl Siemens, a ten fungoval i bez vlastního softu. A jak jsem psal, se Siemensem jsem problémy neměl, nenapadlo mě že si Nokia neřekne, že chce pomalejší přenos.
rumczeis (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod madafaka 5. 7. 2005 11:13

Shanim levne Dat.kabel USB na Nokia 5140 - OEM DKU 5 ...........Nevite nekdo o necem ? Dikes za kazdej help.
madafaka
Junior