Nokia E50: zkušenosti s nejmenším manažerským smartphonem

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Martinez 11. 9. 2006 10:50

lojza píše:
koblih.jr píše:Teď jsi mě nějak vykolejil. O jakém čítači píšeš? :hm-/quote]
Řekl bych, že má na mysli ty číslíčka pod kb]"Zpráva SMS""/b] oznamující, kolik ti zbývá napsat znaků v jedné SMS a v kulaté závorce pak počet SMS :) Podívej se na vurl=http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=348242#348242][color=blue]tento příspěvekv/color][/url].

Přesně o tom :) ...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod DanMars 11. 9. 2006 13:11

Chtěl bych se vás, majitelů 50, zeptat na pár věcí;

zajímala by mě klávesnice. Jelikož dost píšu (denně cca 20 sms), pár emailů a nějaké icq.....je tato klávesnice použitelná i pro rychlejší psaní? Dejme tomu i na tom icq? Nechce se mi moc kupovat nějaký komunikátor. E50 mi připadá hezky kompaktní.

Držel jsem ji v ruce a právě ta klávesnice se mi zdála nějaká moc tuhá s malým zdvihem kláves....ale bylo to asi 5-ti minutové seznamování, proto se ptám vás.....

Co se výdrže týče, tak mě teší, že je celkem slušná a na smartphona zvláště :)

Ještě bych měl dotaz ohledně multitaskingu. Existuje pod Symbianem nějaká funkce nebo aplikace, pomocí níž se dají přepínat úlohy (mzi spuštěnými procesy a programy)? Měl jsem Motorolu Mpx200 s win2003 a tam to jednoduše šlo pomocí programu xBar delším přidržením joystiku. Zobrazila se nabídka s procesy aj á se mohl jednoduše přepínat mezi nimi nebo je mazat........
Je něco podobného i na Symbianu?
A jaká je vlastně paměť na běžící programy....je dostatečná nebo se začne později mobil "sekat"?

Děkuji za odpovědi.......
DanMars
Junior

Odeslat příspěvekod koblih.jr 11. 9. 2006 15:39

Martinez píše:
lojza píše:
koblih.jr píše:Teď jsi mě nějak vykolejil. O jakém čítači píšeš? :hm-/quote]
Řekl bych, že má na mysli ty číslíčka pod kb]"Zpráva SMS""/b] oznamující, kolik ti zbývá napsat znaků v jedné SMS a v kulaté závorce pak počet SMS :) Podívej se na vurl=http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=348242#348242][color=blue]tento příspěvekv/color][/url].

Přesně o tom :) ..../quote]

Tak rozhodně bych to neoznačoval jako "čítač" zpráv. Vhodnější by byl pojem "odpočítávání znaků".
Docela jsi mě zmátl... :pozor2 :mrgreen:
Tady nic není. Výš koukej. :-)
koblih.jr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martinez 11. 9. 2006 17:34

DanMars píše:zajímala by mě klávesnice. Jelikož dost píšu (denně cca 20 sms), pár emailů a nějaké icq.....je tato klávesnice použitelná i pro rychlejší psaní? Dejme tomu i na tom icq? Nechce se mi moc kupovat nějaký komunikátor. E50 mi připadá hezky kompaktní.

Držel jsem ji v ruce a právě ta klávesnice se mi zdála nějaká moc tuhá s malým zdvihem kláves....ale bylo to asi 5-ti minutové seznamování, proto se ptám vás.....e/quote]
Mně se na ní píše dobře...
equote="DanMars"]Ještě bych měl dotaz ohledně multitaskingu. Existuje pod Symbianem nějaká funkce nebo aplikace, pomocí níž se dají přepínat úlohy (mzi spuštěnými procesy a programy)? Měl jsem Motorolu Mpx200 s win2003 a tam to jednoduše šlo pomocí programu xBar delším přidržením joystiku. Zobrazila se nabídka s procesy aj á se mohl jednoduše přepínat mezi nimi nebo je mazat........
Je něco podobného i na Symbianu? /quote]
Mezi aplikacema přepínáš podržením klávesy Menu - vyskočí seznam s těma, co právě jedou - tam si můžeš vybrat a přepnout se do ní nebo ji klávesou C ukončit - je to docela rychlý :) .
equote="DanMars"]A jaká je vlastně paměť na běžící programy....je dostatečná nebo se začne později mobil "sekat"?b/quote]

Paměti není nikdy dost, nicméně přijde mi dostatečná, akorát Java aplikace si pěkně užerou - což je dost pitomý hlavně kvůli Agile Messengeru, kterej je teď placenej i pro 3rd a nouzovka Jimm je v Javě :( ...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka1945 11. 9. 2006 17:41

Dá se pamět RAM na E50 zvětšit? Nebo co dá dělat, aby nepadaly spuštěné aplikace? Také stojím před tímto problémem a nevím, co dělat.
Jirka1945

Odeslat příspěvekod lojza_ 11. 9. 2006 18:40

DanMars píše:zajímala by mě klávesnice. Jelikož dost píšu (denně cca 20 sms), pár emailů a nějaké icq.....je tato klávesnice použitelná i pro rychlejší psaní? Dejme tomu i na tom icq? m/quote]
Řekl bych, že klávesnice je velmi dobrá. Osobně se mi na ní píše naprosto bez problémů. Zdvih i tuhost kláves je tak akorát.

kquote="DanMars"](...) Ještě bych měl dotaz ohledně multitaskingu. Existuje pod Symbianem nějaká funkce nebo aplikace, pomocí níž se dají přepínat úlohy (mzi spuštěnými procesy a programy)? s/quote]
Ano funguje. Podržením tlačítka pro menu ti vlevo nahoře vyjede seznam spuštěných aplikací a programů a pohybem joysticku nahoru a dolů se mezi nimy můžeš pohybot a přepínat :arrow: -url=http://img422.imageshack.us/my.php?image=obrazek0006kb5.jpg][color=blue]ukázka multitaskinguu/color][/url]

DanMars píše:(...) A jaká je vlastně paměť na běžící programy....je dostatečná nebo se začne později mobil "sekat"? (...)e/quote]
Paměť má tuším 32MB, ale nejsem si tím jist. A jestli jí je dost :?: Hmm ... ukaž mi mobil, který má dost paměti. Vždycky by to chtělo o trochu víc :D Každý se už určitě setkal s hláškou o jejím nedostatku ui](samozřejmě i já)
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek E. 11. 9. 2006 21:50

lojza píše:...Můžu se zeptat, co přesně máte na mysli tím uvolněním paměti :?: Právě to uzavření procesů :?: Pokud ano, tak si ale musím dát pozor, abych nezavřel procesy nebo aplikace, nutné k provozu telefonu že :?: Běží mi 10aplikací a mnoho procesů ii](mezi nimi několik serverových a netroufám si je pozavírat, i když v
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jirka1945 11. 9. 2006 23:25

De Funes píše:Nakonec provedu kompresi, o které jsem se bavili dříve. Ta je schopna uvolnit po jednom pracovním dnu používání 500 kB - až 2 MB. Jak kdy.

a/quote]

Tento krok jsem nezkoušel. Tak to snad trochu pomůže. Jinak ty programy na pozadí si nechávám kvůli rychlému přepínání. Když vše pozavírám, tak ztrácí smysl multitasking. Residentní aplikace to u mě nebudou, protože mám telefon témeř čistý. Zatím jsem neměl čas zkoušet nové aplikace. Jinak, jak zde píšete, tak stačí dva dny a pamět i přes veškeré uvolnění ztratí kolem 1- 2MB... :hm
Jirka1945

Odeslat příspěvekod DanMars 12. 9. 2006 22:13

Dá se u E50-ky nastavit tapeta na celý display? Nekde jsem četl, že to Symbian nedokáže......jak to potom vypadá? Nedal by někdo screenshot, prosím........
DanMars
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 13. 9. 2006 09:37

Nedá, vypadá to asi takhle:
Obrázek
Navíc jsem nepřišel na to jak změnit písmo pohotovostního displeje (schůzky, úkoly, schránky atd.) takže tmavý pozadí = nepoužitelný, ale na to už jsem byl zvyklej od 6230...
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod misso 13. 9. 2006 10:07

Zdravim
neda sa ta tapeta ,,riesit,, na cely displej cez temy/temata ked si vytvorim vlastnu aj s ikonkami a zvoneniami?Ma s tym niekto skusenosti?
misso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martinez 13. 9. 2006 10:37

To by samozřejmě šlo - jenže dělat se kvůli změně wallpaperu pokžadé s tématem? Spíš bych ocenil aplikaci, která by tohle dovolila - podobně jako aplikace na fullscreen obrázek, když vám někdo volá...
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 13. 9. 2006 11:03

Možný způsob je stáhnout si nějaké téma nahrazující veškerou grafiku, ale tam zase nemáte pozadí jaké chcete, ale pevně stanovené :? I když na druhou stranu mají ta témata jinou barvu písma a jsou (tedy některá) krásně kontrastní.
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DanMars 13. 9. 2006 13:58

A šlo by nastavit jako tapetu jednoduše obrázek vrozlišení 240x320? Tím pádem by měl být přes celý displey,ne?

Určitě je někde soft, který upraví barvu fontu, tapety apod....

Tohle má zase WindowsMobile vymakanější....jako homescreen celkově :(
DanMars
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 13. 9. 2006 15:10

Právě, že to je obrázek 320x240 :? ... teda spíš 240x320...
Martinez
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka