Nokia E50: zkušenosti s nejmenším manažerským smartphonem

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Johny_one 24. 9. 2007 21:36

chtěl bych se zeptat jestli mate nekdo E50 od T-mobile? v pripade, ze ano, tak jestli ma nejak pozmenene menu jako ikony, odkazy na t-zones atd. pripadne jestli se daji ty ikony odstranit... procetl jsem zhruba polovinu tohoto threadu a fakt uz nemam silu ho docist, muzete mi teda pls nekdo odpovedet? dekuji
Johny_one
Junior

Odeslat příspěvekod luboshh 24. 9. 2007 23:50

Je to možné změnou firmwaru. Ta se provádí přes software od Nokie, který stáhneš na jejich stránkách. Každý Nokia telefon je však označen produktovým klíčem, ten omezí vyhledání nového firmwaru jen přesně na tvůj typ, tzn. verzi od T-Mobile. To obejdeš změnou produktového klíče, tak "přeznačíš" mobil na jinou verzi, oficiální neupravenou operátorem. Poté budeš moci vyhledat nový firmware, kterým potom přepíšeš úpravy T-Mobile.

Jak na změnu produktového klíče a upgrade firmware najdeš přes vyhledávání ve fóru, mělo by to být i ve FAQ v sekci Nokia označeno jako důležité.
luboshh
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 25. 9. 2007 07:58

Tady jen podotknu, že není třeba pročítat celé fórum, ale do vyhledávání zadat řetězec písmen např. "E50 and t-mobile and ikon*" a nechat ho vyhledat ne v názvu témat, ale v jednotlivých příspěvcích a ty potom pročíst. Bude jich rozhodně méně než příspěvků v celém vláknu :wink:

K tomu přehrání firmware jen dodám, že změnou produktového kódu přijdeš o záruku :!: Můžeš sice potom změnit produktový kód zpět na původní, ale vzhledem k tomu, že mobil je od T-Mobile a po přehrání FW tam customizace už nebude, tak nevím, jestli by to nedokázali v servisu poznat. Je to na tobě.
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bjack 25. 9. 2007 08:34

Mám E50 od T-Mobilu a customizace je vyřešena pouze jejich témátkem, které se dá kdykoliv změnit. Samozřejmě je v menu odkaz na T-Zones, ale ten se dá velice lehce uklidit někam hluboko do menu, že o něm ani nevíš.
bjack
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Laxius 25. 9. 2007 09:59

Dakujem! Presne toto som potreboval :) Len skoda, ze wap a web browser nie su nejak "prelinkovane". Ale zas nemozem mat vsetko, a uz samotny wap browser ma potesil :) DIKY!
Laxius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jindrich.E50 25. 9. 2007 23:36

Páni a dámy: Dokáže mi někdo tady z těch zkušenějších vysvětlit tohle, co je ze stránek Nokia pro E50 :?:

Pomocí aplikace Avaya one-X Mobile Edition pro platformu S60 můžete:
svůj telefon Nokia E50 používat k hovorům pomocí osobního i pracovního čísla
spravovat odděleně své osobní a pracovní hovory: na konci dne můžete vypnout své pracovní číslo a ponechat své osobní číslo aktivní
Nokia E51 Black Steel, SanDisk Premier 2GB, GPS Nokia LD-4W, Nokia 5800 XpressMusic Blue
jindrich.E50
Junior

Odeslat příspěvekod matho83 26. 9. 2007 00:01

wap aj web ide naraz ide dobre v OM

a obaval som sa tej RAM ale nie je to az take zle, a to mam este starsi FW (06.27.1.0)
cca 3app idu vzdy a to mi staci, cize zatial spokojnost
chvilu teda to udrzi aj OM+jimm, co je uz ale extrem
skoda akurat ze tie dve veci sa mi najviac pozdavaju aj po odskusani podobnych app :(
no ale neda sa nic robit :D, vyhody OS prevysuju
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod matho83 27. 9. 2007 10:11

ale predsa mam jednu otazku
automaticky zamok klavesnice
moc mudry z toho nie som

busva47 píše:je tam sice nejaka funkcia autolock period, ale pri tej musis vzdy pri odblokovani klaves zadat kod, co nie je zrovna prijemne...

nemusim zadavat sice kod, ale nemozem sa toho zbavit a po par sekund je to zamknute :twisted:

a ked to nahodou idem nastavit tak pise "chybny kod"

snad to nie je blba otazka ako odskodnenie ma caka 130 stran :D teda uz len asi 90
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod TuKE 28. 9. 2007 01:47

Vyšla nová verzia firmwaru 07.36, skúšali ste ju už niekto?
TuKE
Junior

Odeslat příspěvekod jindrich.E50 28. 9. 2007 02:09

Tak jsem hned na to jukl a .... ? Ráno jdu do toho. Ted bych to asi vše do původního stavu nadal. Ale popravdě, moc se mi do toho nechce. Možná by bylo dobrý zjistot, co nová verze přinesu do plusu. Takže jdu hledat. :roll:
Nokia E51 Black Steel, SanDisk Premier 2GB, GPS Nokia LD-4W, Nokia 5800 XpressMusic Blue
jindrich.E50
Junior

Odeslat příspěvekod jindrich.E50 28. 9. 2007 15:31

Našel jsem na polských stránkách tohle:
Changes/improvements made from MCU SW version 07.13.0.0 to version
07.36.0.0:
- Telephony:
- Improvement of FDN and supplementary service co-operation
- SMS:
- SMS sending and receiving improvements
- Polish character encoding
- SMSC information reading from SIM
- Automatic (IHF) speaker phone activation
- Operator name list update
- Increasing of Datamover certificate expiration time
- China dictionary, visibility of last roll of the explanation
- Chinese character conversion
- BT related translation in Estonia
- Search application translation in Serbian
- Help translation or search application in Turkish
- Email notifications in active idle
- Calling line identification
jindrich.E50
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 28. 9. 2007 15:58

Firmware 7.36 jsem zkousel. A v mem pripade selhal upgrade a E50 mam ted mrtvou. Takze doporucuji opatrnost :)
poznal jsem Symbian... proto uz ho nikdy nechci!
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod jindrich.E50 28. 9. 2007 16:07

Bože :oboze cose stalo?
Nestraš. Je víkend a servis nikde.

Že by něco podobnýho?
http://discussions.europe.nokia.com/dis ... e.id=19690
During recent firmware update (07.13.0.0 - 07.36.0.0) my E50 switched off and has been "dead" ever since.

//Radek E.: příspěvky sloučeny. Pro editaci Vašeho předchozího příspěvku použijte prosím tlačítko s nůžkami Obrázek
jindrich.E50
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 28. 9. 2007 16:09

jindrich.E50: Viz tady http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=43469

No, kdyby servis, ale vyplata. Takze jeste tak dva tydny se muzu na E50 jen smutne koukat. Uaaa :D No, to mam za to, ze se v tom vrtam.
poznal jsem Symbian... proto uz ho nikdy nechci!
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod mario13 30. 9. 2007 13:21

DOPORUCUJEM kazdemu pred flashovanim ocistit konektor POP portu. Inac hrozi riziko odpojenia pocas flashovania.

Takze sparadlo, vata a alkohol (cisty) to isti... :-)
mario13
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka