Nokia E50: zkušenosti s nejmenším manažerským smartphonem

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lojza_ 18. 3. 2008 21:49

To zařízení je instalované pořád, i když mobil není připojený. Momentálně se mi podařilo systém přesvědčit a zařízení je pořád zakázané, takže vše funguje tak, jak má. Nicméně je to odstranění důsledku, ne příčiny.

Jinak mobil připojuju pouze v režimu PC Suite a jediné detaily, které jsou k tomuto zařízení, jsou na přiloženém obrázku a patří k položce Nokia E50.

Obrázek
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bakouš 21. 3. 2008 18:28

pro Keet: Mám E50 jako služební foun asi rok, snad polovina tlačítek s čísly je ošoupaná, občas zazlobí jojstick směrem dolů, a konektor při připojení kabelu občas zazlobí. Funkčně mi E50 stačí, doinstaloval jsem vše co potřebuji, má super dispej i rozměrově mi vyhovuje. Kdyby byl 5 megovej foťáček, a VGA video, nikdy by jsem neměnil.
A propo. Uživatelé E50. Dejte mi prosím tip na pouzdro, ale takové aby sedělo jak pr..l na hrnec. Měl jsem jich už pár v ruce, ale ta šířka...... . Horizontální, kožené, na magnet, černé, na klip, by bylo super, ale klíďo jakékoliv. Díky za tipy.
Nokia N8
Bakouš
Junior

Odeslat příspěvekod mario13 24. 3. 2008 11:07

Moja E50 je po roku v poriadku, len cerveny sa mi trochu zacal osuchavat. SMSky nepisem kazdy den, takze cislice mam ok. :-)
mario13
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 28. 3. 2008 10:28

Mobil budu mít až zhruba dva roky, joystick je v pořádku, možná se trochu viklá, ale není to nic hrozného, hlavně že pořád funguje správně do všech stran. Tlačítka na klávesnici ošoupaná nemám (to bude asi tím, že nepíšu 20SMS denně :wink: )

Co se týče pouzdra, používám SPRINT. Je sice o trochu delší, výška je ale tak akorát. Spona i suchý zip drží pevně a nevypadne ani při ostrém sprintu :)
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mario13 14. 5. 2008 22:00

Skusali niekto E50 s GPS modulom? Mne to robi take divne veci, ze ked pouzijem Navigaciu co je v menu Nastroje alebo Google Maps, tak sa mi hned restartne mobil (este ani Bluetooth nestihne zapnut) a ked pouzijem TomTom, tak mi s GPS modulom ide v pohode.
V mobile mam poslednu verziu FW.
mario13
Junior

Odeslat příspěvekod mario13 16. 5. 2008 08:54

Tak nikto nic?

Tak si sam odpoviem... Vcera som preflashoval firmware tou istou verziou a uz mi to ide. :-)
mario13
Junior

Odeslat příspěvekod Zelych 17. 5. 2008 22:41

mario13 píše:Skusali niekto E50 s GPS modulom? Mne to robi take divne veci, ze ked pouzijem Navigaciu co je v menu Nastroje alebo Google Maps, tak sa mi hned restartne mobil (este ani Bluetooth nestihne zapnut) a ked pouzijem TomTom, tak mi s GPS modulom ide v pohode.
V mobile mam poslednu verziu FW.

Já jsem GPS s E50 používal... A problémy nebyly (maximálně tak s nedostatkem RAM) Používal jsem jak Tom toma, tak interní aplikaci Navigator. FW jsem měl zprvu nějaký "šestkový" a pak ten posledni 7.36 tuším.
To ze ti to po opětovném flashi začalo fungovat bylo spíš způsobeno nějakou aplikací. Stačil by asi i formát kódem *#7370#
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mario13 19. 5. 2008 19:47

Dik, nabuduce to skusim cez ten kod. Tiez som nasiel informaciu, ze presne ten GPS co mam ide na E50, takze preto som skusil reflash. Uz mu dobre hrabalo, lebo ani backup poriadne neurobil, na kalendar sa vykaslal, aj ked napisal, ze vsetko je OK.
mario13
Junior

Odeslat příspěvekod Zelych 19. 5. 2008 20:24

Ty zálohy jsou zákeřné, obzvláště na kartu. Další problém s obnovováním třeba i z PC při flashi je právě ve změnách které jsou mezi jednotlivými verzemi FW.
Např. teď u moji E60 v původní (jedna něco) verzi FW bylo nastavení zobrazení příchozích zpráv na Today obrazovce v nastavení zpráv. V nové verzi je toto nastavení logičtěji umístěno v nastavení Aktivního pohotovostního režimu.
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mario13 20. 5. 2008 15:42

No ja som verziu nemenil, preto ma to prekvapilo.
Este zvlastne bolo, ze je zalohovanie do PC rozdelene na casti, jedna z nich je tusim Messages a ku koncu je este Phone Specific Data (alebo nieco take) a pri tom pisu znova ako podrobnosti, ze Messages.
No ale ako vravim, tak skoro vsetko sa mi vratilo, okrem kalendara.
mario13
Junior

Předchozí stránka