Nokia E50: zkušenosti s nejmenším manažerským smartphonem

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod fun_thomas 3. 8. 2006 19:03

Tak uz ji mam konecne taky doma :) zatim se mi libi, prvni dojmy mam stejny jako Martinez, verzi mam taky WHITE...cerny nikde nejsou, ale ta WHITE je pekna taky :)
fun_thomas
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 3. 8. 2006 21:18

ještě jedna věc: nějak jsem to an netu nenašel, paměťovka není pod baterkou? vyměnitelná az chodu?
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod PepiQ 3. 8. 2006 21:27

Paměť telefonu má dostatečně velkou kapacitou - 70 MB - a je ji možné rozšířit pomocí paměťových karet formátu microSD. Paměťovou kartu lze vyměňovat za provozu bez nutnosti telefon vypínat.t/quote]
Co sem nasel, tak by mela jit menit za chodu. :wink:

Martinez - fakt ma 16 milionu? :shock: Co vim, tak by mela mit 262 000 barev... :hm
PepiQ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JoHN73132 3. 8. 2006 21:40

jasně že ma displej E50ky jen 262tisic barev, i když tenhle prográmek hlasi 16Mil. .. podobně tomu tak je i u jinych nokii - např u N90 to taky takhle ukazuje.. a je to nejspíš tím že nový symbian počítá rovnou barvičky v 24bitové barevné hloubce i když displej je třeba jen schopny zobrazit 18bitu - (takhle si to aspon ja vysvětluju - pokud někdo ví o tomhle víc tak mě opravte)

když už jsem tadyhle v tomto tematu - poradtě mi někdo jestli má vubec cenu přmýšlet o tomhle telefonu když za stejnou cenu bude brzy nokia 5500, která by měla mít snad jen horší displej, a jinak navíc hoodne vychytavek - anebo jsem na něco duležiteho co má E50 zapoměl?
JoHN73132
Junior

Odeslat příspěvekod PepiQ 3. 8. 2006 21:48

Ja si prave rikal, ze to je jinej udaj, nez kerej sem postrehl. :eh Tak si to Martinezi oprav, navic by se melo vychazet z overenejch zdroju (stranky vyrobce), aby se nepodavaly zcestny informace. :)
PepiQ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kujon 3. 8. 2006 23:00

Na co 16mil. barev když je oko schopné rozlišit jen zhruba 400 000 odstínů? :D
kujon
Junior

Odeslat příspěvekod kosch 4. 8. 2006 08:52

menší dotaz na šťasné majitele - co kvalita zpracování, použité materiály atd. atd.??
...jinak já si nejspíš počkám na "černou" verzi...
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aakkyy 4. 8. 2006 09:27

Nokia E50 si myslim ze je pro manažery tou spravnou volbou :!: Nokia moc neexperimentovala a to se mi libi :!:
- C2D E6750 / ASUS P5N32-E SLI PLUS / 2*1024MB Ram A-Data EE / Asus GeForce 8800GT 512MB / Seagate Barracuda 7200.11 500GB SATA II / Zdroj CORSAIR HX520 / Thermaltake Tsunami / LCD Samsung 2232BW / Repro 2.1 Logitech Z-2300 THX -
aakkyy
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 4. 8. 2006 10:41

[quote="Kryštof Korb";ještě jedna věc: nějak jsem to an netu nenašel, paměťovka není pod baterkou? vyměnitelná az chodu? /quote]
Není pod baterkou ale je ze strany pod zadním krytem - schovaná je dobře :) .
No podle stránek Nokie je tam 262k barev - ale vzhledem k diskusi pod postem nevidím důvod to opravovat - aspoň se lidi dozvědí, že SysExplorer počítá divně barvy :) . Jinak samozřejmě smysluplnost i těch 262k barev bych nechal stranou :) .
Telefon nevrže a zdá se mi zatím hodně pevnej - nejsou na něm žádný pohyblivý části (jako kryt foťáku u N70)... Tlačítka a černá část, ve který je foťák a která je okolo telefonu + bílý lemování okolo předního krytu jsou z plastu, zbytek předního krytu a kryt baterky jsou z kovu - hliník? Na dotyk je to opravdu příjemný :) .
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod fun_thomas 4. 8. 2006 10:50

Presne tak, myslim ze zpracovani telefonu je OK, nevrze nikde nic (doufam ze to tak i zustane). Ale mam jednu vec k firmware: ze trech hovoru, co jsem s E50 uskutecnil, tak se mi 2x resetovala behem hovoru :( nestalo se ti neco podobneho Martinezi?? Jakou verzi firmwaru mas? Ja mam V 06.27.1.0 10-07-2006 RM-170. A jeste jeden dotaz (ne tolik podstatny). Mas tam nejaky hry nebo jiny aplikace? Ne ze bych ty hry vylozene potreboval, ale nekde jsem cetl ze aspon nejaka by tam byt mela.
fun_thomas
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 4. 8. 2006 10:59

Hmmm to je divný - FW mám stejný, ale reset se mi ještě při hovoru nestal a to jsem uskutečnil víc jak 3 hovory :? - nevím...
Předinstalovaných aplikací je tam docela dost (RealPlayer, Flash Player, QuickOffice, Acrobat Reader, Zip) - hra tam ale není žádná - spoň jsem ji nenašel...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod fun_thomas 4. 8. 2006 11:04

Uvidim jestli se mi to jeste stane, dnes jsem volal 2x a zatim nic. Jinak tyhle aplikace tam vsechny mam, hru jsem taky zadnou neobjevil. Ale to neni zas takova tragedie ;) jinak s telefonkem jsem zatim spokojen (az na ten 2x reset, kterej se snad nebude opakovat).
fun_thomas
Junior

Odeslat příspěvekod Zelych 4. 8. 2006 11:29

Me se libi, pripomina mi Sonyho CMD J 70 :-)
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod samuelx8 4. 8. 2006 13:23

kosch píše:menší dotaz na šťasné majitele - co kvalita zpracování, použité materiály atd. atd.??
...jinak já si nejspíš počkám na "černou" verzi...
T18>8210>S38>V3690>CMD-Z5(best mobil)>Acompli 008>T68i>E700>CX75>6600 + SL65>SL65 + P910i
samuelx8
Junior

Odeslat příspěvekod clarque 4. 8. 2006 18:06

Martinez: no, musím říct že jsem taky čekal bílou verzi celou bílou ;) Ale to je jedno, stejně si spíš vyberu tu černou a hezky bez foťáku ;) Můžu mít pár dotazů??

1) píšeš, že nikde nic nevrže... Bál jsem se, aby to s kontaktem plastu a kovu nedopadlo jak třeba u N91 kde kovový kryt baterky nedosedá do plastového těla tak jak by měl - je tam vůle přes milimetr. Tady se to neděje??

2) Jaký je displej?? Nemyslím jemnost, ale jeho fyzickou velikost... Připadá mi na QVGA rozlišení dost malý, jak je to s čitelností fontů?? Připadají mi totiž dost malé i na N73 která má displej o dost větší...

3) Jak je na tom s otáčením obrazu?? Umí překlopit obraz na displeji o 90° tak jako E60?

4) Jak je na tom s přehráváním filmů?? Zvládá přehrávání přes celý displej (při pootočení) nebo jenom v okně??

5) Co JAVA benchmark??

Tak to je tak asi všechno co mě zrovna napadá ;) Já vím, je toho hodně, ale snad mi s něčím z toho pomůžeš ;) Díky dík!!
clarque
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka