Nokia 6233 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MTs 9. 2. 2007 23:15

xsoftx píše:O to je to zajímavější, protože Nokia nemá display s takovým rozlišením a počtem barev...
Určitě jde o chybu, ale pokud by někdo věděl, jak to otestovat, tak ať neváhá a napíše.....jsme hravý :DH/quote]

Nejde o chybu a v zadnem pripade nejsou hodnoty (rozliseni, barvy atd.) predem v aplikaci pripravene. To vim, nebot sem to napsal :-). Je to v samotne JAVE. Tento jazyk ma prikazy, kterymi lze zjistit HW konfiguraci, resp. zjisti presne to, co mu vlozil nekde do pameti vyrobce telefonu :). U rozliseni je ale take nutne si uvedomit rozdil mezi "viditelnym displayem" a "pracovni plochou" (tzv. Canvas), se kterou lze skutecne neco delat (umistit na ni objekty) a kterou lze z JAVY zjistit. Napr. SE Z600 ma vyrobcem definovany display 128x160 ovsem canvas pouze 128x127 (ten rozdil mezi 160 a 127 je panel nahore se signalem, baterkou, a panelem dole s tzv. soft keys). Canvas by mela odpovidat i velikosti fotky, kterou lze poridit (alespon u Z600 to tak je, ovsem mozna ze uz to vyrobci mobilu od doby Z600 zdokonalili)...
MTs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod (C) 11. 2. 2007 11:57

A2DP je podporovano, pokud by jste cetli tuto diskuzi, tak nekolik stran zpet o tom pisu. Verze 4.91 podporuje stereo mam to odzkousene.
(C)
Junior

Odeslat příspěvekod POGman 11. 2. 2007 16:18

š.ť.á.p.i"o[quote="POGman píše:ok dik,ale kdyz zkousim nastaveni podle programu super tak vubec nevim co mam udelat aby me to zpracovalo ten film a ulozilo.Dal jsem normal nejaky hodnoty podle fora a pak jsem dal i encode,ale chvili to pracovalo pak nejak moc zrychlylo a napsalo to invalid bla bla.Co s tim? :hm

Im Too 3GP video konvertor

VIDEO
Video Codec: mpeg4
Video Size: 320x240
Bit Rate: 200
Frame Set: 15
Aspect: Auto
Bitrate Tolerance: 60
Same Quality: False

AUDIO
Audio Codec: mpeg4aac
Bit Rate: 48
Sample Rate: 16000
Channels: 2 (Stereo)
Disable Audio: False[/quote]
hmm diky ale zkusil jsem si tam dat 1 video kde me ujizdel dopredu a seklo se me to vzdy v 8% a kdyz jsem tam dal dalsi kde me ujizdel zvuk tak me pak ujizdel o dost rychleji obraz po koncertovani.Co stim???? oba filmy byly 3gp :eh
POGman
Junior

Odeslat příspěvekod POGman 12. 2. 2007 01:58

A mohl bych se zeptat jeste ohledne pameti do tel?Mam 1Gb kartu a zarany mam tak 600mb a kdyz tam chci dalsi 100mb film tak nejde proc???a u 64z jsem to tak myslim 1 mel a nesel me tam slovnik ale dal jsem tam neco jinyho a melo aji vic mb tak to slo cim to je??
POGman
Junior

Odeslat příspěvekod ovi 12. 2. 2007 07:05

Prosím moudré tohoto fóra o odpověď na dotaz začátečníka : Mám nainstalovanou poslední verzi Jimma, je plně funkční, jde o to, jestli může běžet na pozadí a já budu mít možnost využívat telefon a pokud přijde ICQ zpráva, budu upozorněn. Vím, že se tento dotaz jistě zodpovídal, ale nenašel jsem odpověď. Moc vám všem děkuji za trpělivist. :?:
ovi
Junior

Odeslat příspěvekod copper 12. 2. 2007 09:21

Ne ovi, Jimm nemuze bezet na pozadi, Nokia toto neumi.
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ovi 12. 2. 2007 09:25

To COPPER : oc Ti děkuji za přesnou odpověď, myslel jsem si to, ale chtěl jsem potvrdit. Prosím, nevíš zda existuje česká verze JIMM? A kde ji stáhnout? Moc Ti děkuji. :roll:
ovi
Junior

Odeslat příspěvekod xsoftx 12. 2. 2007 11:00

MTs píše:Nejde o chybu a v zadnem pripade nejsou hodnoty (rozliseni, barvy atd.) predem v aplikaci pripravene. To vim, nebot sem to napsal :-). .......

Díky za reakci. Teď už také vím, že rozlišení detekované v tvém programu je správné. Toto, trochu divně vypadající rozlišení(240*250), skutečně N6233 má a to v případě, kdy v java aplikaci je stále zobrazen pruh s hodinami, signálem, atd.
Otázkou zůstává berevná hloubka....opravdu je 16 mil. ač výrobce nám tvrdí něco jiného?
xsoftx
Junior

Odeslat příspěvekod Domca 12. 2. 2007 11:35

Hele co mam rict v servise aby mi prehraly FW zadarmo

Moc dekuji
Domca
Junior

Odeslat příspěvekod formen 12. 2. 2007 14:31

že chceš nový firmwér :D
formen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Acorp 12. 2. 2007 15:56

formen: myslím že to nestačí, musíš uvést nějáký důvod a neměl by jsi se zmiňovat o firmware. Řekni že se ti třeba špatně řadí smsky, špatně řadí seznam(když si nastavíš zobrazovat podle příjmení tka po vypnutí a zapnutí telefonu je to vráceno do normálu) atp. Když tu projedeš tohle téma tak tu najdeš plno takových problémků, stačí si jich pár vybrat a říct to v servisu.
Acorp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod š.ť.á.p.i 12. 2. 2007 16:07

Domca píše:Hele co mam rict v servise aby mi prehraly FW zadarmo
Moc dekuji

proč si ho nepřehraješ sám doma?
nokia 5110,3310,3510i,philips530,alcatel756, nokia n-gage,6230i,6630,6233,N73ME,6500slide,N78, 5530xm, 5800xm, C7, lumia 820, LG G Flex2, honor 9, huawei nova 5T, Apple Iphone 15Pro, Google pixel 9Pro..
š.ť.á.p.i
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Buger 12. 2. 2007 18:09

ovi píše:Prosím, nevíš zda existuje česká verze JIMM? A kde ji stáhnout? Moc Ti děkuji. :roll:l/quote]

Tady mate meho upraveneho Jimma pro mobilni telefony (CZ, EN):

QIP mobile v0.5.2b
http://www.web4all.ic.cz/jimm.html

Pozn.: Zatim nejnovejsi jaky jde sehnat!
Naposledy upravil Buger dne 27. 2. 2007 20:46, celkově upraveno 1
Buger
Junior

Odeslat příspěvekod ovi 12. 2. 2007 18:22

Moc Ti děkuji za nového JIMMA, jen dotaz. Je lokalizován v češtině? :?:
ovi
Junior

Odeslat příspěvekod Hallo 13. 2. 2007 01:35

Tak a je to tu,bohužel jsem narazil na další chybu firmware 4.91.Když chci odeslat sms a dám vybrat adresáta z protokolu volajicích,tak se mi sekne mobil na cca 5 vterin,oběví se bíla plocha s ukazatelem stavu baterie,mobil se znova připojí do sítě a ze zprav vyjede a rozepsanou zprávu neuloží ani do konceptů.První chybu jsem poznal hned při startu mobilu kdy se po zadaní pin kodu sekne u bile obrazovky a trva chvili nez se teprv zapne :( Všichni kdo máte stejnou verzi FW skuste a dejte vědět.Jinak já mám oficiální cz verzi nokie 6233 a originální kabel,k flashi z 3.70 na 4.91 sem použil NSU :|
Hallo
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka