Máte a používáte antivir?

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mtb.biker 2. 9. 2006 21:56

Kdo máte Symbianový telefon, máte někdo a používáte antivirový program :?: :?:
Zajímalo by mě, jestli vám program někdy něco zachytil a indikoval jako vir, či jiný podobný šmejd. Existuje to vůbec v praxi? :hm Anebo to je jen marketing a "tahání peněz z kapsy" :| za kupování antivirů a firewallů do Symbianový telefony, asi hlavně series S60 kterékoliv edice.
Dík za názory. :wink:
mtb.biker
Junior

Odeslat příspěvekod M. 2. 9. 2006 22:01

Antivir nemam, protoze jej nepotrebuji.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod mtb.biker 2. 9. 2006 22:02

a máš Symbianový telefon?
mtb.biker
Junior

Odeslat příspěvekod M. 2. 9. 2006 22:03

Ano, mam! Jinak bych neprispival. A staci se podivat do meho profilu.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod fales 2. 9. 2006 22:04

NA sve Nokii 6681 mam nainstalovany antvir od Symantec, zatim mi zachytil pres 10 ruznych viru, ktere se siri pres Bluetooth. To se ale beznemu uzivateli(beznym uzivatelem myslim toho kdo nema porad zapnuty Bluetooth), jen tak prihodit. Spousta lidi by me zaclo klast otazky typu"proc si Bluetooth nevypnes" a tak tady mam odpoved: Bluetooth mam zapnuty protoze se venuji Bluejackingu a jako spravny Bluejacker mam zapnuty BT neustale...
Take pokud by ti nahodou neco prislo pres Bluetooth z neznama tak to rozumny clovek nenainstaluje. Jeste jednou cestou je pokud si stahujete cracknute aplikace, tak ty mohou take obsahovat viry.
fales
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mtb.biker 2. 9. 2006 22:09

M. píše:Ano, mam! Jinak bych neprispival. A staci se podivat do meho profilu.

Jasně, jasně, mi hned nebij. :mrgreen: Beru na vědomí.
mtb.biker
Junior

Odeslat příspěvekod NicolasB 2. 9. 2006 22:11

Měl jsem od symantecu ale nikdy mi nic nezachitil
NicolasB
Junior

Odeslat příspěvekod mtb.biker 2. 9. 2006 22:12

fales píše:NA sve Nokii 6681 mam nainstalovany antvir od Symantec, zatim mi zachytil pres 10 ruznych viru, ktere se siri pres Bluetooth. To se ale beznemu uzivateli(beznym uzivatelem myslim toho kdo nema porad zapnuty Bluetooth), jen tak prihodit. Spousta lidi by me zaclo klast otazky typu"proc si Bluetooth nevypnes" a tak tady mam odpoved: Bluetooth mam zapnuty protoze se venuji Bluejackingu a jako spravny Bluejacker mam zapnuty BT neustale...
Take pokud by ti nahodou neco prislo pres Bluetooth z neznama tak to rozumny clovek nenainstaluje. Jeste jednou cestou je pokud si stahujete cracknute aplikace, tak ty mohou take obsahovat viry.

Já mám Symbianový telefon Series S80 (Nokii 9300i) a právě zvažuju, zda do toho jít. :hm :hm Cracknutý aplikace nemám, ale bojím viru či jinýho šmejdu přes e-mail. BT standardně nemám puštenej, i když taky znám bluejacking a docela tomu fandím. :D Tak nevím, jsem rád za každou praktickou radu.
mtb.biker
Junior

Odeslat příspěvekod mtb.biker 2. 9. 2006 22:13

NicolasB píše:Měl jsem od symantecu ale nikdy mi nic nezachitill/quote]

nezachytil......a přesto jsi tam měl vir, nebo dodnes nic=žádný vir??
mtb.biker
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 3. 9. 2006 08:10

já si ho asi (určitě) nainstaluju. Je to lepší a bezpečnější ;) :)

i když není taková pravděpodobnost jako na PC
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod fales 3. 9. 2006 09:01

No proste pokud si veris, ze si tam neco spatne nenainstalujes, tak asi antvir nepotrebujes...
fales
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cream 3. 9. 2006 09:27

Mal som uz dost symbianovych mobilov,ale nikdy som v ziadnom nemal antivrus.Ale,ak si teraz v najblizsej dobe kupim N6630,tak ho tam urcite hodim..Vzdy sa moze hodit.
skratky sa mozu pouzivat, ale mali by byt vseobecne zname..!
Cream
Junior

Odeslat příspěvekod hudys 3. 9. 2006 09:48

mel jsem n6681 a vira jsem chytnul,ale ne pres BT,ale po stazeni nejake aplikace z netu.Musel jsem prehravat fw
S24U/T-Rex 3
hudys
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 3. 9. 2006 10:33

Mobil mám cca měsíc a na něm trial F-Secure. No a protože jsem nikdy neměl smartphone, tak jsem pochopitelně stahoval, instaloval a zkoušel plno aplikací z netu, antivirem pak kontroloval mobil snad co druhý den (pro jistotu) a nikdy nic nenašel. Zjistil jsem ale, že F-Secure je trial verze na půl roku, tak se teď dívám a hledám, jestli je nějaký freeware, který bych si nainstaloval. Ono se sice plno lidí s virem nikdy nesetkalo (myslím v mobilu), ale nemá smysl riskovat, protože taky to můžu být třeba já, kdo bude jeden z prvních infikovaných :wink: Takže antivir si nějaký do mobilu určitě nainstaluju.
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek E. 3. 9. 2006 10:41

Samozřejmě že mám. Už dříve se tu o použití antiviru v mobilním světe diskutovalo.

Nejde o to, mít aplikaci 24 hodin denně rezidentní! (jak se mnozí mylně domnívají). V současné době (220 Mhz procesorů) většina rezidentních štítů neobyčejně zpomalí a znepříjemní práci s telefonem. Navíc rezident jako takový hostující v RAM paměti zkracuje pohotovostní dobu přístroje.

Jde o to zapnout antivir ve chvíli potenciálního nebezpečí nákazy. Tím může být:
1. instalace potenciálně nebezpečného program z internetu
2. stahování e-mail pošty vč. příloh
3. aktivní BT (ve viditelném režimu) při pohybu na potenciálně rizikovém místě (místo s velkou hustotou lidí podobně se chovajících). Např. informační veletrhy, letištní haly, přednáškové místnosti...
Naposledy upravil Radek E. dne 3. 9. 2006 21:00, celkově upraveno 2
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Další stránka