Jak spolehlivě převést obsah (kontakty) z Nokia 6233 do N73?

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vratu 9. 12. 2006 11:52

Halooo lidičkové chci se zeptat jestli to jde nějak provézt. Kontakty a sms mám v pameti telefonu. Pujde to nejak pretahnout pres PC Suite nebo ne?

Díky vratu

//De Funes: upraven název vlákna.
KEEP SMILING !!! :mrgreen:
vratu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wormhole 9. 12. 2006 12:38

jj jde to pres pc suite;) programem backup (zalohovat nebo jak).... :)
wormhole
Junior

Odeslat příspěvekod vratu 9. 12. 2006 13:05

No uvidíme no, chtel bych to vedet dopredu abych pak nebyl prekvapenej. pamatuju si ze kdyz jsem mel 6600 tak to neslo preneest do hloupeho mobilu :hm
vratu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M. 9. 12. 2006 13:08

Teoreticky by melo, ale kdovi... Aspon to vyzkousis a pak das vedet ;)
Ale kontakty pujdou stopro pres synchronizaci.

BTW 1. Ty uz zase menis telefon???
BTW 2. Vsechno nejlepsi k svatku :D
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Radek E. 10. 12. 2006 11:39

Co se týče kontaktů, jako nejspolehlivější způsob vidím tento:
Nokia PC Suite, ikona Kontakty, po načtení všech kontaktů tyto označit (ctrl+a) a zkopírovat (ctrl+c) například do dočasné složky na ploše. Nakopírujete do ní všechny kontakty ve formátu vcf a to včetně fotografií (podpora fotografií ve vcf záleží na verzi NPCS a modelu telefonu).

Až bude připojen nový telefon, opětovným otevřením Kontaktů z Nokia PC Suite a prostým vloženám všech vcf souborů z dočasné složky, dojde k nakopírování původního telefonního seznamu a to včetně fotografií.

Tento způsob zmiňuji proto, že je spolehlivější než různé backupy, prováděné napříč, mezi různými modely. Nerad bych tady viděl vratua za týden s vláknem, že mu nejde obnovit záloha z Nokia 6233 v Nokia N73, a tudíž nemá ani jeden telefonní kontakt :wink:
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vratu 10. 12. 2006 16:24

Děkuji ti moc :) jestli náhodou budu mit novej phone tak to udelam presne tak jak jsi mi napsal a potom ti bud podekuju jeste jednou anebo ti utrhnu hlavu :mrgreen:

//De Funes: jestli to nevyjde, příští rok na INVEXU se dobrovolně odevzdám na trhání hlavy :)
vratu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vratu 19. 12. 2006 09:19

Takže tedka je jisté že budu mít N73... tak jsem si řekl že si zazálohuju ty data v telefonu. No docela horor :( vubec se mi to nechtelo sparovat. Nakonec jsem to přemluvil a mám další problém

Při synchronizaci kontaktu do PC Suite se telefon vždycky restartuje. Ani zprávy to nenačte :( ach jo, jsem docela v pr**** budu mít novej mobil ale uplne k ho**** :cry:
vratu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xYx 19. 12. 2006 10:20

De Funes píše:Co se týče kontaktů, jako nejspolehlivější způsob vidím tento:
Nokia PC Suite, ikona ,b]Kontakty[/b], po načtení všech kontaktů tyto označit (
> Nokia 6230 Eurotel [O2]
> Přejmenování operátorů: Paegas->T-Mobile a Oskar->Vodafone mi bylo jedno. U Eurotelu je to naopak.
> Dnešní doba nemá nedostatek učitelů, ale svědků."Svědků", kteří svým životem ukazují, že to jde, a že to může být krásné.
xYx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radek E. 19. 12. 2006 11:36

To xYx:
Předpokládám, že používáte alespoň trochu aktuální verzi Nokia PC Suite, toto je základní předpoklad, aby nebyl problém s vyexportovanými vcf kontakty. Pakliže hodláte aktualizovat NPCS, čtěte prosím tento post Pozor na 'aktuální' verzi Nokia PC Suite ze stránek Nokia.cz, až poté stahujte (link umístěn přímo v tématu).

Zpět k Vašemu problému. K úspěšné synchronizaci kontaktů Nokia 6230 byla třeba jedna drobnost. A sice, že na displeji telefonu musela být "základní obrazovka". Jinak řečeno, "vycéčkovat" se z menu telefonu až na displej s časem, ukazatelem signálu a baterie. Poté by měla fungovat synchronizace správně. Myslím, že tato skutečnost bývala zmíněna i v manuálu telefonu. Zkuste, uvidíte.
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xYx 19. 12. 2006 15:31

To De Funes:
Mel jsem nainstalovanou verzi: 6.82.22.0 8) . Odinstalival jsem ji a dle Vaseho odlazu stahl novou. Presto problem pretrvava :hm
Displej mel zakladni obrazovku - v tem ten hacek nebude :cry:
Dekuji za reseni meho problemu

---------------------------------------------------------------------------

//De Funes: protože jsme trocho mimo téma topicu, pouze doplňuji svoje vyjádření:
Jestliže máte aktuální verzi NPSC, která s připojeným telefonem korektně pracuje (až na synchr. telefonního seznamu), při synchronizaci telefonu máte tento v pohotovostním stavu a zcela mimo úroveň jakéhokoliv menu a ani tak nedochází k úspěšné synchronizaci, nemám pro Vás další rady.

Jestliže bude toto téma dále pokračovat, při nejbližší příležitosti ho oddělím do separátní diskuze.
> Nokia 6230 Eurotel [O2]
> Přejmenování operátorů: Paegas->T-Mobile a Oskar->Vodafone mi bylo jedno. U Eurotelu je to naopak.
> Dnešní doba nemá nedostatek učitelů, ale svědků."Svědků", kteří svým životem ukazují, že to jde, a že to může být krásné.
xYx
Kolemjdoucí