Nokia 6300 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod TomKQT 29. 8. 2007 15:00

Majzlik píše:Ahoj, tak mám tento telefon 10 dní. Nejsem nějaký technoid, ale některé věci mi na 6300 tolik vaděj, že uvažuju o prodeji. 1. Telefon podporuje rozlišení 320x240 u videa, přesto film v tomto rozlišení pustit nelze. Navíc procesor je slabej, takže se to seká a rozjede se zvuk s obrazem! Takže na video nepoužitelnej phone. 2. Shémata se dají používat pouze světlá, poněvadž u tmavých nevidím, kdo volá atd. Změna barvy písma se na toto nevztahuje. 3. Svůj oblíbený a tolik používaný anglicko-český slovník do telefonu nedostanu, protože java podporuje aplikace pouze do 1MB. 4. Baterie mi vydrží den a půl při provolaných 350 min + 100 sms/měsíc, hudbu neposlouchám. Vzhled super, diody i kožené pouzdýrko Nokia za 450,- taky!u/quote]

- No nevím, kupovat mobil kvůli přehrávání videa :shock: Respektive proč ne, ale s takhle specifickým požadavkem musíš provést i specifický výběr a ne vzít 6300 a pak zjistit, že to není náhrada DVD přehrávače :wink:
- Schéma mám tmavé a žádný problém jsem nezaregistroval.
- Max. 1 MB aplikace - to je škoda a jeden ze záporů telefonu. Lidi, pro které tohle ale představuje vážnější problém by se možná měli zamyslet, jestli pro ně není vhodnější telefon s operačním systémem. (Jenom zamyslet, třeba je slovník opravdu to jediné co potřebují.)
TomKQT
Junior

Odeslat příspěvekod Majzlik 29. 8. 2007 16:35

Žil jsem v přesvědčení, že takto špičkový displej s tímto rozlišením bude mít lepší možnosti využití, jinak by mi stačil můj předchozí mobil SE K750i. V těch schématech mi tmavý v pohodě funguje akorát Noir. Jinak jakékoliv další vyloženě tmavé mi při příchozím oznámení hovoru nebo při blokaci kláves vyhodí rámeček s tmavým písmem, takže nečitelným. Mohl byste třeba někdo poradit, co s tím? Díkes
Majzlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TomKQT 29. 8. 2007 17:02

Majzlik píše:Žil jsem v přesvědčení, že takto špičkový displej s tímto rozlišením bude mít lepší možnosti využití, jinak by mi stačil můj předchozí mobil SE K750i.
o/quote]
Jenom pro zajímavost, proč jsi odešel od K750i, vždyť to je ještě pořád výborný telefon se super foťákem. Já jsem k N6300 přešel ze S35i, to byl důvod, ale z K750?

oquote="Majzlik"]
V těch schématech mi tmavý v pohodě funguje akorát Noir. Jinak jakékoliv další vyloženě tmavé mi při příchozím oznámení hovoru nebo při blokaci kláves vyhodí rámeček s tmavým písmem, takže nečitelným. Mohl byste třeba někdo poradit, co s tím? Díkes
TomKQT
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 29. 8. 2007 18:37

Ale ani se mu nedivím, kromě dobrýho foťáku s AF a rádia s RDS nemá nic extra co by dneska nabídla a to samý má 6300 :)

K750 nemá Usb mass storage, EDGE, A2DP profil, omezenou paměť na sms...
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod ORBITH 29. 8. 2007 20:13

Mam N6300 par dni, FW verze 5.0.... Problem je v profilech, pokud si nastavim svuj profil (vlastni mp3 vyzvaneni,vibrace,ton na SMS atd.) tak po urcite dobe behem dne se mi tento profil jako by prenastavy na puvodni nastaveni. Tzn., ze vyzvaneni se zmeni na Nokia tune atd... Zadny docasny profil jsem si neaktivoval. Poradi nekdo?Dekuji
ORBITH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kudli3 29. 8. 2007 22:14

Mel bych par dotazu na tento tel:
1) Jde z pohotostniho rezimu vypnout to jak je tam radio a mp3 vypnuto? Protoze kdyz bych to nepouzival, tak by to tam akorat zabiralo misto :!:
2) Jde propojit mobil s PC prez BT tak abych mohl na internet jako prez PC tak jako to jde u symbian telefonu :?:
3) Kdyz pisu rychle sms, tak jestli to nevynechava ? Protoze potrebuju napsat rychle sms, a nechci si kazdej 3 znak opravovat.. !?!
4) Kdyz otocim pri foceni mobil na lezato a vyfotim, tak ta fotak bude proste blbe otocena i v pc :eh :?
5) Jak drzi konstrukce po nekolika mesicnim pouzivani?
6) cetl jsem ze baterka se nabiji tak obden, jak to nabijite vy?
Kudli3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mulo 30. 8. 2007 09:46

Pocul som ze tento telefon dokaze pretacat video , tak by som chcel vediet po kolkych sekundach , ako rychlo a aky firmware mate na nom.
mulo
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 30. 8. 2007 10:34

ORBITH píše:Mam N6300 par dni, FW verze 5.0.... Problem je v profilech, pokud si nastavim svuj profil (vlastni mp3 vyzvaneni,vibrace,ton na SMS atd.) tak po urcite dobe behem dne se mi tento profil jako by prenastavy na puvodni nastaveni. Tzn., ze vyzvaneni se zmeni na Nokia tune atd... Zadny docasny profil jsem si neaktivoval. Poradi nekdo?Dekuji

Pravdepodobne aj tato nokia trpi tym cim vacsina nokii S40 3rd a to ze pri zmene temy zmeni aj zvonenia. Preto pisem pravdepodobne lebo niektore novsie typy tym vraj uz netrpia. Tak ze vyskusaj ci to nie je zmenou temy.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ales-r 30. 8. 2007 14:15

mulo: video se přetáčí o tolik kolik si nastavíš na přetáčení standartně je to 10, 20, 30, sekund ale můzeš si sám nastavyt třeba 5.15 minut toto nastavení si musíš vybrat před přehráváním. Při přehrávání je možno přetáčet pouze o zvolenou dobu takže při nastavení 3.30min se film přetočí vždy jen o 3.30min nelze si vybírat z více nastavení takže se dívám do 1.25 přetočím o 3.30 na 4.55min. Doufám že ti to na vysvětlenou stačí.
ales-r
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kudli3 30. 8. 2007 15:04

Muzete nekdo odpovedet me?
Kudli3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TomKQT 30. 8. 2007 15:47

Kudli3 píše:1) Jde z pohotostniho rezimu vypnout to jak je tam radio a mp3 vypnuto? Protoze kdyz bych to nepouzival, tak by to tam akorat zabiralo misto :!:

Asi jsem to nepochopil dobře, ale jestli mluvíš o pohotovnostním aktivním režimu tak z toho se panel s přehrávačem a rádiem vyhodit dá. Obecně se ten režim nastavovat dá hodně detailně.

nquote="Kudli3"]
2) Jde propojit mobil s PC prez BT tak abych mohl na internet jako prez PC tak jako to jde u symbian telefonu :?:

Nevím. Přímo ne, jen naopak (počítač připojený na net přes mobil). Jestli to jde nějak neoficiálně to nevím.

quote="Kudli3"]
3) Kdyz pisu rychle sms, tak jestli to nevynechava ? Protoze potrebuju napsat rychle sms, a nechci si kazdej 3 znak opravovat.. !?!

Jak to mám vědět, to si musíš vyzkoušet v obchodě. Jak mám tušit jak rychle píšeš SMS?

TomKQT
Junior

Odeslat příspěvekod mulo 30. 8. 2007 16:05

ales-r : myslis tym interval pretacania v prehravac medii ? lebo ja mam n 6233 a nechce to fungovat tak mozno v n6300 to funguje a dufam ze je to softverova chyba a ze ju v novsom firmwere opravia.
mulo
Junior

Odeslat příspěvekod Kudli3 30. 8. 2007 16:51

Diky za odpovedi.. U tech smsm jde mi o to, jestli se sni pise proste normalne jako u kazde nokie.. mel jsem ted v3 a to byl samej preklep tak to uz nikdy.
#TomKQT: Tak je jasny, ze kdyz je telefon novy tak se snim porat hraje :) A jeste k tomu aktivnimu pohotovostnimu rezimu, je fajn ze radion a mp3 prehravac kdyz nehrajou, tak jdou vypnout.. aby zbytecne nezabirali misto na display.. staci mi tam poznamky, a naky upominky z kalendare.. no uvidim, uz se na nej dost tesim diky.
Kudli3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amok 30. 8. 2007 19:09

Jackal

Jestli jsi to dělal přes NSU, tak to nefunguje, přes Phoenix ano;)
amok
Junior

Odeslat příspěvekod ales-r 31. 8. 2007 05:41

mulo: to je přesně ono interval FF/ReW standard je 10, 20, 30,sekund a potom jedno nastavení o kolik chceš. Nokia 6300 Firmware mám v5.00 přetáčení trvá asi 2 až 3 sekundy v závyslosti na tom o kolik přetáčíš.
ales-r
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka