Nokia N70 od Vodafone CZ

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ousteen 23. 5. 2007 15:00

Kluci omlouvam se. Ta klavesa opravdu jde zmenit.Mám N70tku jen 5 dní a nějak jsem si neuvedomil kde to nastaveni vlastne je. Tak se nezlobte :lol:

Muzete mi jeste s necim poradit??? Jak sakra funguje ta galerie?! Dřív když jsem měl 6600 tak v galerii jste si mohli vytvaret ruzne slozky a tam tridit data. U n70 otevru v galerii OBRAZKY/VIDEO a mam tam strasne moc souboru...tapety, gif animace, fotky atd. A tyhle vsechny se mi otevrou vzdy naraz a brzdi to telefon nez to nacte. Da se to nejak roztridit do slozek??? Nemuzu tuhle volbu nikde najit. Vim ze tam sou ALBA ale stejne kdyz otevru galerii tak zacne nacitani a pak muzu vybrat album teprve...co s tím???

//De Funes: příspěvky sloučeny. Pro editaci Vašeho předchozího příspěvku použijte prosím tlačítko s nůžkami Obrázek
ousteen
Junior

Odeslat příspěvekod EviL2k 25. 5. 2007 09:57

muzes to udelat jak ja - galerii telefonu vubec nepouzivam, je docela nesikovne provedena, misto toho pouzivam na prohlizeni obrazku Resco Viewer a na hudbu LCG Jukebox, tyhle 2 aplikace spolehlive nahradi galerii, a rychlost je nesrovnatelna ;)
Nokia N70 + 2GB RS MMC Dual-Voltage + Nokia AD-41/HS-20 Music Headset
EviL2k
Junior

Odeslat příspěvekod Coyotte 25. 5. 2007 11:11

Co se týče toho LCG Jukeboxu (mám verzi 2.14), mám s ním takovou nemilou zkušenost. Po instalaci funguje normálně, ale po nějaké době se mi objeví modrá smrt, podobná jako ve windows a aplikace neustále restartuje telefon a pomůže jedině odinstalace a nová instalace. Má někdo podobnej problém ??? Nokia N70 FW 5.0616.2.0.3. Dík za názory.

Tak sem zjistil že 2.14. je pro symbian 9.1, takže jsem nainstaloval 2.12 a uvidím co to bude dělat.
Samsung Galaxy S4, White + Kingston 8GB

Winner never quit, quitter never win.
Coyotte
Junior

Odeslat příspěvekod dcjutty 25. 5. 2007 17:21

:D :wink: :wink: Přesně tak taky si myslim n70 je nejhezčí
dcjutty
Junior

Odeslat příspěvekod EviL2k 26. 5. 2007 14:24

LCG Jukebox 2.14 mi delal uplne to samy (BSOD) na FW 5.0638.3.0.1...
EviL2k
Junior

Odeslat příspěvekod ousteen 27. 5. 2007 11:40

Škoda jen že když změníte product key na čistou N70 tak příjdete o záruku. Jinak ale fajn mobilek. :roll:
ousteen
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 27. 5. 2007 21:19

ousteen: a proč potřebuješ měnit product key? myslím, že dokonce FW od Vodafone je nejnovější (doufám, že nekecám) a za druhé není nijak "omezený", funguje na něm úplně všechno... :)

Jinak těch přehrávačů, které nahrazují standardní je spousta, stačí si jen vybrat. :) A Resco taky doporučuju místo interní galerie. Tento prográmek se mě drží už od dob N-Gage... :D

Mě na N70 mrzí jen to, že nemá A2DP stereo profil přes BT, protože mám od SE HF sadu do uší a bohužel ji nemůžu plně využít. :(
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dcjutty 28. 5. 2007 16:40

dolnajs: to by mě ani nevadilo nějakou repasovanou sadu si můžeš koupit i za 500Kč
dcjutty
Junior

Odeslat příspěvekod mmarek26 29. 5. 2007 00:30

De Funes píše:To torosar:

Mám takový pocit, že nám tu směšujete dvě různé paměti. Volnou paměť uživatelského disku C s pamětí RAM, pro současný provoz několika úloh (položka FreeMem v záhlaví programu). Čistá Nokia N70 (což je Váš případ) musí mít po startu kolem 30 MB volné RAM.
Více zde: ourl=http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=338600#338600][b]Informace o velikosti RAM modelů S60 (Symbian))/b][/url]

Obrázek

mam N70 brandovanou od VFcz, nejnovejsi FW, nicmene mam pocit ze mi ten telefon beha strasne pomaly. Snad je to stejne pomale jako n3650 s kterou jsem skoncil po 3 vicemene spokojenych letech pouzivani. Mam teda na C: free cca 25MB, ale to by melo behat jako bic, ne? Jenze otevreni kontaktů, nebo jednoho konkretniho kontaktu trva i 9sek. coz mi prijde u takovehoto telefonu dost nanic. Je pravda ze u toho kontaktu mam ulozene 3 mobily (UK, CZ, SK), 3 pevne linky (2x UK, 2x SK), 2 e-maily, 7 poznamok. Ale obecne je ten telefon dost pomaly. Treba od neho vic nemuzu chtit, kdyz to ma jen 220MHz, koukam ze N95 ma taky "jen" 314, takze radsi si asi budu muset koukit nejaky TyTN z 600MHz.

Ptam se ale, kdyz ma mobil 20-30MB RAMky, tak to musi litat jako z praku - prace z kalendarem, nebo spravami, kontaktama, WAPem, WEBem, poznamkama - TXT. A ono to beha dost jako snek. Neni nahodou velikost RAMky tech 18xxKB co se ukazuje u D:/ ?

Nicmene dalsi problemy - blbne mi nastaveni pripojeneho bodu MMS, bylo to 2x c Cellnetu na Skalce (PHA) a ty jen prehrali FW a nic z tym neudelali. Bid je nastaven OK, pri tvorbe MMS to napise ze neni definovat bod, tak mu ho jeste jednou potvrdim, MMS odeslu (treba sam sobe) a ona se pak jiz zadynm zpusoben nedokaze stahnout. Byl jsem z tym na prodejne VFcz, taky z tym nevedeli hnout, takze pujdu asi jeste 2x do servisu a telefon jim hodim na hlavu at si to resi, je to pomale zarizeni, nebezi tomu urcite fce, take me to velmi casto vypadava pri BT GPRS pripojeni (nevim je mozne ze je chyba i WIN XP, nebo BT cipu v NTB SIE S7020) nicmene kdyz to fest poradne vytuhne, tak musim restarstovat NTB i mobil.

mate nekdo podobne problemy?
Treba mi blbne automaticka uprava casu - prehazuje se to i pres den hore dole o hodinu, coz je nanic - casto jezdim PHA-LOND a rad bych se o presny a AKTUALIZOVANY cas nestaral (je znamo ze S60 spomaleju cely tel a pak bezna fce casu je za den pozadu i o minutu, dve, takze fce autoamticka uprava casu je dobra, dokud Vam to nezacne blbnou - men to blbne tak od velikonoc - myslim ze je to fce zavisla na nejake fci od operatora - nejako jako MICROSOFT TIME SERVER)
Dale problem z tym ze kdyz mam spravy z n3650 pretahnute z klasicke MMC na RS-MMC, tak mi nejde vytvorit e-mailovy kaslik, coz je fakt zavazny problem.
Jen tak se zeptam, jde u nejake Nokie pouzivat VPN pripojeni pro e-maily na EXCHANGE?

Tesim se na Vase odpovedi - kvalifikovane :-)) - prosim ne vykriky "z-bla"
mmarek26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 29. 5. 2007 14:46

také se začínám zabývat podobnými problémy:
1) automatická úprava času se pohybuje o hodinu sem tam jak se zachce, proto jsem ji musel vypnout, s jiným telefonem to funguje v pořádku, tedy chybu u VF vylučuji

2) pomalé menu, galerie, vše, oproti čisté N70 je to katastrofální, zkusím změnit product code, ale moc si neslibuji.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mmarek26 29. 5. 2007 23:27

To snowboarder:
no a z kterym jinym telefonem ti to funguje OK? Mne to totizdoted taky fungovalo OK, ale zacalo to blbnou posledny tyden co jsem v CR. A take dalsi vec. Hlasi mi to ze mam plnou pamet na SMS. Treba mi to oznamilo nejak vecer kolem 21:00, pritom jsem psal kolem 14:00 asi 10-15 hromadnych SMS,pak jeste nejaku 1-2 kolem 18:00-19:00, Tak to kolem te 21:00 vypnu/zapnu a nabehne mi ze tam mam 11SMS a to presne od te 14:00, tak to co je? Jakych 25MB volne RAM? Nejak mi to nehraje .....

K cemu mi bude zmena product code?
mmarek26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mmarek26 30. 5. 2007 14:58

proc to hadze ze je pamet plna, kdyz tady vsichni rikaj ze RAMky je 25MB? Ja osobne si myslim, ze realne RAMky je mnohem min . asi ten D:/ je RAMka a proc to pada a blbne je podivne - ja osobne potrebuji fukncni telefon a ne padajici rachotu. Co si mam teda poridit? SNad sehnat starou dobrou n6310i, nebo co?

Zajimalo by me co na to FUNES a pod odbornici na S60 system
mmarek26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EviL2k 30. 5. 2007 15:56

kdyz se s S60 telefonem naucis zachazet a udelas si v tom poradek, neni co resit, nejsou to ale telefony pro kazdyho, to je pravda...pokud se v tom nevyznas a nemas nervy se to ucit, ruce pryc...:)
EviL2k
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 30. 5. 2007 20:21

mmarek26: huh, tak to teda koukám. :) s problémy, které popisuješ bych ten telefon asi hodil do kanálu. :D ale k věci. :)

ohledně rychlosti už tady na fóru bylo napsáno dost, ale zkráceně musím reagovat, že to opravdu rychlík není. nicméně, pokud ho pořád nevypínám a nezapínám, tak po prvním spuštění kterékoliv aplikace již další spouštění probíhá daleko rychleji. další věcí je kapacita a s tou také problémy nemám. chodí mi přes 100 sms denně a žádný problém se zaplněním paměti jsem nezapsal. žádné hlášky, žádná plná paměť - nic takového se nekoná. o galerii se vyjadřovat nebudu, tam je to opravdu pomalejší (proto mám taky Resco)

další problém, který jsi popisoval je automatická úprava času. a ani v tomto směru jsem nezapsal žádný problém. je pravdou, že po prvním zapnutí, kdy jsem neměl zapnutý letní čas, mi to zobrazilo taky o hodinu míň, ale po nastavení již vše funguje jak má.

ohledně MMS si taky nemůžu stěžovat, ani sem to nemusel nastavovat, nechal sem to přednastaveno od Vodafonu, tak jak přístroj byl a opět bez problému. příjem i odeslání.

ohledně synchro s MS Exchange Ti bohužel neporadím, s tím teprve laboruji a zatím mám doma zkušební server se kterým si hraju, takže to ještě bude chvíli trvat než budu moci erudovaně pomoci a poradit s nastavením.

asi to vypadá jako bych byl reklama na tuhle Nokii, bohužel mi všechno funguje jak má. dokonce i připojení přes BT s notebookem i s GPS mi funguje bez jakéhokoliv zaškobrtnutí. zkusil bych to asi uhrát na výměnu desky, jestli není neco pamětí nebo nějaký jiný HW problém.

držím palec.
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Radek E. 30. 5. 2007 23:08

mmarek26 píše:... mam pocit ze mi ten telefon beha strasne pomaly. Snad je to stejne pomale jako n3650 s kterou jsem skoncil po 3 vicemene spokojenych letech pouzivani. Mam teda na C: free cca 25MB, ale to by melo behat jako bic, ne? Jenze otevreni kontaktů, nebo jednoho konkretniho kontaktu trva i 9sek. coz mi prijde u takovehoto telefonu dost nanic. ..../quote]
Ověřte, zda nemáte spuštěnu realtime antivirovou kontrolu. Antivirové řešení Symantecu (aplikace Security), které je defaultně spuštěno, neobyčejně zpomaluje systém. Především pak spuštění menu, galerie atp.

To co popisujete (devítisekundové načítání kontaktu), bych se Symantecem ale nespojoval. Krátce před tím, než jsem přestal Nokii N70 používat, se mně s telefonním seznamem stalo totéž. Jakýkoliv kontakt se načítá neúměrně dlouho. Protože jde o Symbina OS, řešením je pochopitelně ourl=http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=443315#443315]záloha kontaktů
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka