Nokia N95 [diskuze]

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rk747 10. 7. 2009 14:49

to Tomas2196:
Ještě před rokem jsem používal N95 také, s přehrávačem muziky bylo hned několik problémů:
1) ŠUM: došel jsem k názoru, že toto není problém softwaru, neboť telefon šuměl od koupě až do poslední mnou nahrané verze 30.0.015. Bohužel se jedná o vlastnost zvukového výstupu, ...
Jinak souhlasím, že po ostatních stránkách je zvuk velmi dobrý
2) PROVOZ S PAMĚŤOVOU KARTOU: přehrávač fungoval i se zaplněnou 8GB kartou, od cca 3.verze firmware zpět však nastaly problémy při přehazování karet ve slotu. Při téměř každém vložení karty a spuštění přehrávače vše skončilo chybou "Obecné, chyba systému!". Pak se telefon musel restartovat. Vše fungovalo relativně dobře, načítání knihovny při cca 1.800 skladeb je však velmi pomalé, trvá i několik 10 sekund! Až do okamžiku vložení jiné karty, ...
3) Jednoho dne jsem opět pustil muziku, tentokrát se objevila hláška "Soubory jsou poškozeny, počkejte, dokud systém neopraví knihovnu!"

Tou dobou přišel na trh iPhone 3G. Zpočátku jsem váhal, nakonec jsem jej koupil, a je po starostech. V rychlosti, funkčnosti, kvalitě zvuku je rozdíl skutečně propastný!

Domnívám se, že u Nokie jsou problémy s přehrávačem způsobeny nesprávnou metodou správy knihovny hudebních souborů. Pokud bude uživatel provádět editaci souborů pouze v telefonu přímo v aplikaci přehrávače, pak při velkém počtu skladeb nastanou chyby. Tyto editace totiž nejsou standartními ID3 tagy, po překopírování těchto souborů jsou všechny změny ztraceny a může se začít od znovu. Řešením problému dle mého soudu je spravovat knihovnu výhradně přes aplikaci NOKIA MUSIC MANAGER, která je součástí PC Suite Nokia, nebo přes novější OVI SUITE. Takto připravená hudební knihovna by se teprve měla nahrát do telefonu, pak by to již mělo běžet bez chyb, ...
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SilverSurfer 10. 7. 2009 15:01

ok dakujem, a este by som sa chcel spytat ci je niejaky velky rozdiel medzi FW 30 a 31. Cital som ze 31 je ovela rychlejsie. Je to pravda?
SilverSurfer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 10. 7. 2009 15:03

Není. Pokud je tam rozdíl v rychlosti, tak sotva znatelný
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SilverSurfer 10. 7. 2009 15:08

aha lebo cital som ze po updateovani FW sa N95 ovela rychlejsie zapina etc. mal som FW 21 (myslim alebo 20? nieco tak) a presiel som na 30 a nic som nepostrehol. Takze dik este raz :)
SilverSurfer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 10. 7. 2009 15:12

Rychlost se zvyšovala, včetně výdrže u nižších firmwarů, tam to alespoň trochu znatelné bylo
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SilverSurfer 10. 7. 2009 16:21

aha. No a este by som sa chcel opytat ci ide nejak upravovat plochu. t.j. napr pridat nejake ikony etc.
SilverSurfer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dukemb 14. 7. 2009 09:00

Přemýšlím zda se vyplatí nahrát nový firmware. Chtěl bych se zeptat těch co mají nejnovější na dvě věci k foťáku. Zlepšila se kvalita nahrávaného videa? Mam V21.0.016 a při rychlejším pohybu se obraz na určitejch barvách rozkostičkuje. Dále by mě zajímalo zda u fotáku upravila funkci serie snímků? U mého fw je min snímek každých sekund, nepřidali třeba 5 sekund? (10s je dlouha doba:),dál mě štve po každém puštění telefonu spuštění instalace. Předem díky za info, zda v novém fw se něco ztoho vylepšilo:)
dukemb
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 14. 7. 2009 11:18

SilverSurfer píše:aha. No a este by som sa chcel opytat ci ide nejak upravovat plochu. t.j. napr pridat nejake ikony etc.

Po instalaci Handy Shell ano.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod Kniter 14. 9. 2009 20:16

Ahojte. Neviem prist na to ako otvarat fotky jpeg vstavanym prehliadacom.

Odfotim fotku. Idem do vstavaneho spravcu suborov a otvori sa fotka v resco viewer. Posuvat na dalsiu nejde, lebo je to vstavany spravca. Aj ked to resco dokaze. Ak potom este zapnem aplikaciu resco, tak v tasku sa zobrazuju 2 ks resco.

Ak resco odinstalujem, foto sa otvara vstavanym. Nastavenie cim spustit som nasiel len v x-plore. Vo vstavanom nie. Obnova nastaveni nepomohla. Formatovat nechcem. Zacalo to robit nedavno. Instaloval som pred tyzdnom len temu zo zedge.net. Nainstalovalo mi to hned aj nejake ine aplikacie hi chat, a s ikonkou certa, ktore som neskusal a odinstaloval.
Aktualny f-secure virus nenasiel. Inak je mobil bez chyby.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kniter 21. 9. 2009 18:40

Vyriesene. V resco viewer treba v nastaveni zrusit default viewer pre subory konkretne typy suborov. Teda jpeg.

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jujik 8. 10. 2009 14:49

Měl bych dotaz, je normální, že se N95 nabíjí s orig. nabíječkou cca 4 hodiny. Samozřejmě v ní mam originální baterii
T2288R>3210>5110>3310>3410>C55>T630>CX65>CX70>M65>K700I>6230>K750I>6300>N95>N82>N97 mini>N86 8MP
jujik
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 8. 10. 2009 16:20

Ja mam AC-5E 5V 800mA A nabije skor. Mozno do 2 hodiny. Pri 6300 mam inu nabijacku kde je output asi 350mA. Nabija dlhsie.

Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod redmond 8. 10. 2009 21:40

jujik píše:Měl bych dotaz, je normální, že se N95 nabíjí s orig. nabíječkou cca 4 hodiny. Samozřejmě v ní mam originální baterii

Originalna nabijacka ma svoje oznacenie tak ze napis typ, mobil mas novy alebo po niekom?
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jujik 9. 10. 2009 16:52

po někom, ale nabíječka je 100% originál
T2288R>3210>5110>3310>3410>C55>T630>CX65>CX70>M65>K700I>6230>K750I>6300>N95>N82>N97 mini>N86 8MP
jujik
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 9. 10. 2009 16:58

No ještě je důležité co v tom telefonu je při nabíjení spuštěné. Pokud při tom nabíjení si třeba pouštíš film tak to nabíjení potrvá déle.
Mám zkušenost že třeba autonabíječka při spuštěné navigaci sotva něco dobije, spíš tu udrží aby se to nevybíjelo.
Jen pro pořádek dodám že mám N96, ale rozdíl v tom až tak nebude.
myšpulín
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka