od lupo 3. 4. 2005 13:03
Už jsem zadával tento dotaz ve fóru k recenzi telefonu, tady to píšu jen pro případ, že by někdo četl pouze toto fórum. Pokud je to nepatřičné, prosím administrátora o smazání mého příspěvku. - Mám nokii 6230 a chci se zeptat, zda je nějaká změna při přehrávání audio a video souborů. V přehrávané skladbě ani videu se nedá přetáčet a pokud na telefon přijde sms, přehrávání se zastaví a vynuluje!! Takže když si děti třeba pouští svůj oblíbený seriál red dwarf nebo Simpsonovi a jsou třeba v půlce, při došlé sms se přehrávání zastaví a vynuluje a pokud se chtějí dívat i dál, nezbývá než třeba 20 minut koukat znovu na to, co už viděly. To samé při poslechu delších mp3 (např cimrman apod.). Pokud přijde další SMS, tak Vás přejde chuť si cokoliv pouštět.. Vůbec to vypadá, že na přehrávání videa a audia je u 6230 jen nějaká dobastlená aplikace, která nemá velkou podporu u firmware přístroje.
Ještě k velikosti zobrazených znaků - moc jsem uvítal, že na nokii 6230 přečtu celou došlou sms na jedné obrazovce, stejně tak i psanou. Takže 130 znaků u 6230i mě moc neuchvátilo. Zároveň s posledním firmwarem používám v telefonu 1GB kartu, lze to i s 6230i? Také dohrané aplikace mohou u mé 6230 mít jen velikost 128kb ale nedá se jich nahrát do telefonu víc, než do celkové velikosti 2MB. Protože si do telefonu nahrávám (pomocí aplikace BookReader) knihy (výborná věc na cesty vlakem nebo když někde čekáte) a tam je velikost jedné knihy kolem 300kb - 400kb (musí se rozdělit po 128kb), vejde se jich do telefonu jen kolem pěti, ale už nemůžete mít nainstalované žádné další java aplikace. Pokud u 6230i lze nahrát až 500kb na aplikaci, jaký je celkový prostor pro java aplikace?