Nokia 6230i: ptejte se, co vás k ní zajímá.

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tsfo 2. 4. 2005 21:33

Děkuji za odpověď.Další dotaz:Klávesnice u 6230 má podsvícení bílé,6230i má modré podsvícení,nemá menší intenzitu?Z obrázku uveřejněných na vašich stránkách se mi zdá,že podsvícení klávesnice ve tmě není skoro vůbec poznat.
tsfo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 2. 4. 2005 21:37

N6230i je pomalejší i pocitově. Na jBenchmark má vliv rozlišení displeje - však také měří rychlost grafiky. Čím je displej jemnější, tím telefon pro zachování stejné rychlosti potřebuje vyšší výkon.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 2. 4. 2005 21:38

Podsvícení je také bílé, resp. jen velmi málo namodralé. Za fotografie asi může špatně vyvážená bílá. Je to ale opravdu málo výrazné.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod tsfo 2. 4. 2005 21:48

Tak nevím jestli se vyplatí koupit Nokii 6230i když vlastním 6230-ku.Sice má vylepšený displej,Push To Talk,vyžší rozlišení fotoaparátu,který nemá moc dobré fotky a pár drobností na víc.
tsfo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mu.mi 2. 4. 2005 21:50

Vyjádřil jsem se ke kvalitě fotek v diskusi - co je lepší 6230i nebo 6630 a napadla mě přitom otázka, jestli je použitý objektiv u 6630 stejný jako v ostatní v series 40. Docela by mě to zajímalo. Vzhledem k použité ohniskové vzdálenosti a průměru objektivu, jsou na něj kladeny vyšší nároky než při použitém předešlém rozlišení (0.1 a 0.31Mpx).
Mu.mi
Junior

Odeslat příspěvekod iceman007 2. 4. 2005 23:04

Ještě bych měl pár dotazů, které mi o 6230i nedají spát :roll:

Takže zaprvé, dost mě překvapil výsledek Java benchmark, kde je poměrně výrazný propad oproti starší 6230 a doufám, že je novinka stále tak rychlá a že Nokia neudělala krok zpět :?:

Další otázka by byla ohledně ukládání poslaných zpráv, u 6230 mi chyběla možnost "neukládat odeslané zprávy" (používal jsem starší verzi firmwaru a nevím jestli v novějších verzích tato možnost přibyla) :?:

Poslední maličkost, jestli jdou na pozadí pohotovostního displeje použít animované wallpapery :?:

Díky za odpovědi a už nás nenapínejte s recenzí :roll:
iceman007
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 2. 4. 2005 23:06

Řekl bych, že objektiv je jiný. Nemám teď po ruce jinou Nokii s VGA foťákem, ale srovnávám 6230i s fotografiemi detailů objektivu Nokie 6230: první, druhý.

U objektivu na 6230i (např. zde) nejsou vidět dvě reliéfní mezikruží.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 2. 4. 2005 23:09

Na jBenchmark má opravdu vliv rozlišení displeje. Však u oficiálních výsledků na http://www.jbenchmark.com rovnou uvádějí i rozlišení. Telefon se mi ale subjektivně zdá být trochu pomalejší. Není to moc, ale určité prodlevy tam jsou.

V nastavení zpráv je volba Uložit odeslané zprávy.

Tapety mohou být i animované.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod goodoldalex 2. 4. 2005 23:21

Ak mozem poznamku...Pojem USB host znamena, ze sa k zariadeniu da pripojit napr. USB mys, digitalny fotoaparat, USB kluc. Toto u mobilu nehrozi, zatial iba u PDA.

Ak sa pristroj chova ako externy pevny disk, hovori sa tomu Mass storage.

Spytajte sa kolegov z Computeru :wink:
goodoldalex
Junior

Odeslat příspěvekod jv 3. 4. 2005 11:53

Dobrý den. Mám 2 dotazy, zřejmě "primitivní", ale přesto: 1. je naděje, že nokia s novým firmwarem vylepší současný výrazně nedostatečný slovník T9? 2. MP3 přehravač je skutečně stereofonní?
Díky.
jv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 3. 4. 2005 11:54

1. Je to možné.

2. Jinak bychom to nepsali.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod M@ngo 3. 4. 2005 12:11

Pane Lutonský,jaktože N6230i vydrtila ve srovnávání telefonů podle MM P910i atd.Opravdu je tak dobrá???
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod M@ngo 3. 4. 2005 12:12

Jo a ješte mně napadá,kolik má 6230i reproduktorů?A zároveň,bude mít K750i taky 64-hlasé vyzvánění,jestli to víte??? :hm Dík
Naposledy upravil M@ngo dne 3. 4. 2005 12:17, celkově upraveno 1
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod Mu.mi 3. 4. 2005 12:16

Nelze se divit, že u benchmarku budou nižší hodnoty u 6230i, když rozlišení dipleje zaznamenalo takový skok ve kvalitě.
Jsem na ni velmi zvědav.
Mu.mi
Junior

Odeslat příspěvekod lupo 3. 4. 2005 13:03

Už jsem zadával tento dotaz ve fóru k recenzi telefonu, tady to píšu jen pro případ, že by někdo četl pouze toto fórum. Pokud je to nepatřičné, prosím administrátora o smazání mého příspěvku. - Mám nokii 6230 a chci se zeptat, zda je nějaká změna při přehrávání audio a video souborů. V přehrávané skladbě ani videu se nedá přetáčet a pokud na telefon přijde sms, přehrávání se zastaví a vynuluje!! Takže když si děti třeba pouští svůj oblíbený seriál red dwarf nebo Simpsonovi a jsou třeba v půlce, při došlé sms se přehrávání zastaví a vynuluje a pokud se chtějí dívat i dál, nezbývá než třeba 20 minut koukat znovu na to, co už viděly. To samé při poslechu delších mp3 (např cimrman apod.). Pokud přijde další SMS, tak Vás přejde chuť si cokoliv pouštět.. Vůbec to vypadá, že na přehrávání videa a audia je u 6230 jen nějaká dobastlená aplikace, která nemá velkou podporu u firmware přístroje.
Ještě k velikosti zobrazených znaků - moc jsem uvítal, že na nokii 6230 přečtu celou došlou sms na jedné obrazovce, stejně tak i psanou. Takže 130 znaků u 6230i mě moc neuchvátilo. Zároveň s posledním firmwarem používám v telefonu 1GB kartu, lze to i s 6230i? Také dohrané aplikace mohou u mé 6230 mít jen velikost 128kb ale nedá se jich nahrát do telefonu víc, než do celkové velikosti 2MB. Protože si do telefonu nahrávám (pomocí aplikace BookReader) knihy (výborná věc na cesty vlakem nebo když někde čekáte) a tam je velikost jedné knihy kolem 300kb - 400kb (musí se rozdělit po 128kb), vejde se jich do telefonu jen kolem pěti, ale už nemůžete mít nainstalované žádné další java aplikace. Pokud u 6230i lze nahrát až 500kb na aplikaci, jaký je celkový prostor pro java aplikace?
lupo
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka