Vadné baterie Nokia BL-5C: Máte? Zkušenosti s výměnou...

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jannnn 15. 8. 2007 08:35

Vzhledem k problémům baterií Nokia (BL-5C, vyrobené mezi prosincem 2005 a listopadem 2006) by mě zajímalo, kolik lidí ji vlastní a jestli si ji necháváte vyměnit, případně jak to probíhalo, jestli jste si všimli přehřívání dříve, atd...

Já ze svých 3 baterií mam vadnou pouze jednu (co byla v LD-3W). A je pravda, že občas se mi gpska zdála horká, takže jsem ji při nabíjení třeba dával i stranou s baterkou naoru, aby lépe dýchala, ale nikdy jsem to nepovažoval za chybu baterie...spíš jsem si myslel že je tam víc namačkaná, kryt líp těsní a tak se to víc zahřívá...

Jesli je vaše baterie vadná zjistíte zde: http://www.nokia.com/batteryreplacement/en/ po zadání kódu (jak je vidět z obrázků).
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eLzyx 15. 8. 2007 09:09

Máme
v Nokia E50 - kupovaná v listopadu 2006
v LD-3W - kupovaná v na začátku roku 2006

nechám je vyměnit, obě při nabíjení poměrně dost hřejí.
eLzyx
Junior

Odeslat příspěvekod Anik 15. 8. 2007 09:19

eLzyx:

aby Ti je vymenili musi byt vadne. Zjistis to na http://www.nokia.com vpravo nahore je odkaz,pokud vadne nebudou, tak ti jej nevymeni.
Samsung Galaxy S25
Anik
Junior

Odeslat příspěvekod EviL2k 15. 8. 2007 09:21

moje BL-5C z N70ky taky pri nabijeni dost hreje, ale nepochazi z vadny serie, takze si ji necham, ikdyz ted pouzivam jinou baterku, takze bude jako nahradni :)
Nokia N70 + 2GB RS MMC Dual-Voltage + Nokia AD-41/HS-20 Music Headset
EviL2k
Junior

Odeslat příspěvekod Well-being 15. 8. 2007 09:52

Uvedené baterie mám dokonce ve dvou svých Nokiích 1100, které používám pro akční simky. Ani jedna baterie nevykazuje při nabíjení zvýšené zahřívání a obě poskytují uvedeným mobilům vynikající výdrž. Zatím neuvažuji o tom, že bych požádal o jejich výměnu.
~ dubium est initium sapientiae ~
Well-being
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 15. 8. 2007 10:25

Kupoval jsem telefon v prosinci 2006. Zadal jsem kód a není z vadné série.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jannnn 15. 8. 2007 10:41

Well-being: Já bych neváhal...dostaneš fungl nový baterky a vyvaruješ se problémů v budoucnu...když je to zadamo :)
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Anik 15. 8. 2007 11:43

jannnn: pokud nepochazi z vadne serie,nikdo mu nic nevymeni :wink:
Samsung Galaxy S25
Anik
Junior

Odeslat příspěvekod Glimmer Man 15. 8. 2007 11:44

ta moje z 6680 není vadná ale přesto se taky zahříva

:oboze :oboze :oboze
Glimmer Man
Junior

Odeslat příspěvekod jannnn 15. 8. 2007 12:05

Anik píše:jannnn: pokud nepochazi z vadne serie,nikdo mu nic nevymeni :wink:
Tak to je mi uplně jasný, ale když psal: "Uvedené baterie mám dokonce ve dvou svých Nokiích 1100", tak předpokládám že myslí tu vadou sérii.
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Tom_82 15. 8. 2007 12:14

Mám N73ME, baterie se nezahřívá, vše v pořádku, po zadání kódu není z vadné série.

Ale i tak si myslím, že jelikož měla Nokia velice dobré obchodní výsledky a navíc když je teď ta "okurková sezóna", tak novináři a podobní pisálci to trochu nafukují a dělají z baterie atomovou bombu.

Kdyby bylo riziko tak velké, tak bychom v tisku a TV v jednom kuse poslouchali výbuchy či vznicení baterií po celém světě. Majitelů s "vadnými" bateriemi musí být na světě několik stovek tisíc a zatím žádné větší problémy..
Tom_82
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 15. 8. 2007 12:42

Asi preto ze N73 pouziva inu bateriu, konkretne BP-6M.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lojza_ 15. 8. 2007 12:53

Hned včera jsem si to zkontroloval a mám baterii, z vadné série. Vlastním E50 zakoupenou vloni 9.8., nebrandovaná. Přehřívání jsem si všiml ani ne tak moc během nabíjení, ale spíš při větším zatížení. Např. při hraní her nebo psaní SMS či e-mailu spolu s puštěným hudebním přehrávačem. To se teplota vyšplhala celkem vysoko (nedokážu to odhadnout, ale na dotek to bylo poměrně hodně).

Obrázek

Odpověď z Nokie zatím žádná.
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannnn 15. 8. 2007 13:49

Tom_82: Tak víš co, sice to teď ničemu nevadí, apk ji ale někdo nechá při nabíjení třeba na slunci a průser je ne světě :)
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod moody_e50 15. 8. 2007 13:58

ja sice nemam baterku z tej serie, no aj tak sa mi zda dost horuca, snad niekedy zmeriam teplotu...napr. vcera som asi hodinku pocuval hudbu cez HS sadu (mobil som NEMAL v ruke) a na konci bol horuci ze az..takisto pri nabijani..no tam sa mi celkom dost prehrieva aj samotna nabijacka (asi je to tym, ze je to "rychlonabijacka")...cez leto som ho nabijal bez krytu :lol: pri 16" ventilatore :lol:
moody_e50
Junior

Další stránka