Vadné baterie Nokia BL-5C: Máte? Zkušenosti s výměnou...

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod p@p@ t. 15. 8. 2007 16:39

Jsem na tom podobně jako jannnn. Baterky mám "jen" dvě a jedna z toho je z těch "na výměnu".
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=24531&postdays=0&postorder=asc&start=1773
p@p@ t.
Junior

Odeslat příspěvekod speedy 15. 8. 2007 22:04

Baterka vadna. Telefon kupovany loni v srpnu. Ma baterce je pritom MADE IN CHINA. V materialu Nokia priom pise, ze to vyrabela japonska firma.

To, ze by se baterka prehrivala pri nabijeni jsem nezaznamenal. Jen pri delsim a aktivnim kouzivani GPRS. (myslim si, ze je to normalni...)

Necham si ji vymenit, ovsem ted jedu na 14 dni na dovolenou, tak snad to budou vymenovat trosku delsi cas. (Snad ano, kdyz jich je po svete 46mil.)

Jen me docela prekvapilo, ze chteji tu baterku poslat zpet. Bude docela legrace, pokud to budu muset na svoje naklady posilat do Finska :-). Doufam, ze v tech instrukcich co pry s novou baterkou poslou bude treba obalka atd. Jinak nevim...
Tak už je doma Nokia E51 a je moc pěkná :-)
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod |Mio| 15. 8. 2007 22:15

Mam tuhle baterku v LD-3W, fungovala normalne, nevybouchla ani kdyz jsem ji nabijel v tech vedrech v aute za oknem (vzduch okolo 50 a vice stupnu).

No ale neberte to, vymenit si ji po roce za novou :-)
"Nemam rad CENZURU = nemam rad De Funese"
Motto: "Heh pry pravidla fora, ale nikdo mi nezdeli ktere jsem porusil. Kam ten svet speje"
|Mio|
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 15. 8. 2007 23:18

Přesnej návod jak na to:

V souvislosti s mediální zprávou týkající se vadných sérií baterií Nokia BL- 5C, zasílám Vám oficiální stanovisko Local Customer Care Nokia, z kterého vyplývá, že zákazník, který má baterii z této vadné série si bude výměnu baterie vyřizovat sám přímo při ověření na netu, případně bude kontaktovat infolinku Nokia – podrobné info a link viz níže.

Servisní místa NEBUDOU tyto baterie měnit v rámci záručních oprav!!!

INSTRUKCE OHLEDNE PROVERENI BATERII BL- 5C

V pripade, ze se na vas zakaznik obrati s dotazem na zkontrolovani baterie:

1. Zakaznici najdou kompletni detailni instrukce na na http://www.nokia.com/batteryreplacement/en/ a lokalnich Nokia strankach http://www.nokia.cz a http://www.nokia.sk/ ohledne Product advisory pro baterii BL- 5C

2. Na vyse uvedenych strankach zakaznici zadaji identifikacni cislo baterie a budou dale informovani, zda tato baterie byl vyrobena spol. Matsushita v obdobi od prosince 2005 do listopadu 2006. Pro odkontrolovani identifikacniho cisla na baterii je nutne vyjmout baterii z telefonu a nacist 26 mistne identifikacni cislo ze zadni strany baterie. Jestlize identifikacni cislo neni 26 mistne, baterie neni soucasti tzv. Product advisory. Pouze 26 mistne identifikacni cislo na baterii je soucasti Product advisory a v techto pripadech muze dojit k vymene baterie

3. Jestlize kontrola po zadani identifikacniho cisla na baterii ukaze, ze baterii je nutne vymenit, zakaznik zada dale sve kontaktni udaje na stejne internetove strance a bude mu kuryrem odeslana nova baterie s tim, ze starou baterii musi predat pri prijmu nove baterie. Obe transakce probehnou zdarma.

4. V pripade, ze zakaznik nemuze zkontrolovani provest na internetove strance, mel by byt pozadat kontaktovat Nokia Infolinku, kde mu kontrolu provedou.

NOKIA Czech Republic, s.r.o.
Klimentska 46, Praha 1
GSM: +420 602 480 821
FIX line: +420 221 855 315
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tom_82 16. 8. 2007 08:30

Redmond: Vím, že se ohledně N73 nikde nepíše a není na seznamu "ohrožených", ale člověk nikdy neví a za to ověření nic nedám. Za týden se může např. objevit informace, ve které může být větší spektrum mobilů s vadnou baterií.

Jannnn: Tož já vím jaké je slunko sviňa. Sú tam všelijaké diéry... :lol:

Slávek:
Velice užitečná informace. Avšak nechápu, kdo bude baterie měnit když ne autorizovaný servis - když si má zákazník vše vyřizovat sám.
Tom_82
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 16. 8. 2007 09:07

to: Tom_82
ale na tej stranke si nic neoveris, lebo ked mas inu bateriu tak ti tym padom nesedia vyrobne kody - overenie sa tyka len toho typu.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šuhaj 16. 8. 2007 09:23

Myslím, že za několik dnů akce by mohl tu stránku nějakej povaleč od Nokie cz udělat v češtině.
šuhaj
Junior

Odeslat příspěvekod jrobert 16. 8. 2007 09:53

http://www.cdr.cz/a/diskuze/10687

a
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/sv ... ?id=485959

Každý zákazník Nokie si podle seriového čísla baterie může ověřit, zda náhodou nemá právě tu špatnou. Jde to zjistit během chvilky na internetové adrese https://www.nokia.com/batteryreplacement/en/.

"Tato stránka bude brzy k dispozici také v češtině. Zde mohou zákazníci do formuláře vložit identifikační číslo své baterie a budou okamžitě informováni, zda jejich baterie patří do rizikové série. Pokud ano, může zákaznik automaticky objednat výměnu baterie buď přímo na webu nebo s pomocí call centra (pro ČR +420 841 166 542). Nová baterie mu bude osobně doručena kurýrní službou. Té zákazník po převzeti nové baterie předá baterii původní. Obě transakce budou provedeny zdarma," říká mediální zástupce Nokie Martin Frýdl.
jrobert
Junior

Odeslat příspěvekod Breaker 16. 8. 2007 13:04

Tom_82 píše:Avšak nechápu, kdo bude baterie měnit když ne autorizovaný servis - když si má zákazník vše vyřizovat sám.i/quote]
speedy píše:Jen me docela prekvapilo, ze chteji tu baterku poslat zpet. Bude docela legrace, pokud to budu muset na svoje naklady posilat do Finska :-). Doufam, ze v tech instrukcich co pry s novou baterkou poslou bude treba obalka atd. Jinak nevim...
Čo je na tom tak ťažké pochopiť? Príde kuriér, dá Vám novú baterku, Vy mu dáte starú, niečo podpíšete a dovidenia. Ja v tom problém nevidím... ;)
#ledžendery
Breaker
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lojza_ 17. 8. 2007 07:15

Problém by mohl být např. v tom, že většina z nás pracuje a pokud kurýr přijede v době, kdy jsme mimo byt (což bude zřejmě nezanedbatelný počet lidí) tak jak to bude dál? Že by to dali na poštu k pozdějšímu vyzvednutí :?:
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Slávek 17. 8. 2007 08:08

Tak si to necháš hodit do práce nebo k někomu, kdo je na pevné adrese, proč porád hledáte nějaké problémy.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod redmond 17. 8. 2007 08:55

Lebo realita ta vyvedie z omylu , a vymena baterie nebude taka jednoducha ako si predstavujes.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod |Mio| 17. 8. 2007 10:30

Nevidim duvod proc by to proste nehodili do schranky, urcite se na to muzou vykaslat aby uhaneli lidi kteri jim nevrati tu puvodni baterku.

Oni si jeji cislo proste odmaznou z databaze aby se toho nedalo zneuzit a hotovo.
"Nemam rad CENZURU = nemam rad De Funese"
Motto: "Heh pry pravidla fora, ale nikdo mi nezdeli ktere jsem porusil. Kam ten svet speje"
|Mio|
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 17. 8. 2007 11:40

[quote="Slávek";Tak si to necháš hodit do práce nebo k někomu, kdo je na pevné adrese, proč porád hledáte nějaké problémy. /quote]
Protože do formuláře na internetových stránkách jsi vyplňoval svojí adresu. A nechat si akumulátor dovézt do práce :?: No nevím, nevím, ve firmě se zvýšenou ostrahou (třeba můj případ) by to mohlo vypadat celkem zajímavě a způsobit i nějaké potíže.

A nehledám nějaký problém, jen mě zajímalo, jak by se to řešilo v tomto případě. Když jde o poštovní zásilku, tak ti nechají ve schránce lístek o nezastižení adresáta, ale v případě kurýra ... :?:

Moc se mi to nezdá. Proč to řešit celkem komplikovaně (a draze) přes kurýrní služby, které navíc v mnoha obcích ani nejsou, když jednodušší (vzhledem k výměně kus za kus) by byla jejich výměna na prodejních místech.
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Breaker 17. 8. 2007 13:08

lojza_: Neviem, cez ktorú kuriérnu službu to bude prebiehať, ale vo väčšine prípadov (z internetu som objednával 4x a vždy to tak bolo) Vám kuriér včas pred doručením zavolá a dohodne sa s Vami na čase a mieste doručenia. S prípadmi, že nikto nie je doma sa počíta, preto sa môžete v tom telefonáte rozumne dohodnúť a stretnete sa s ním trebárs cez pauzu (samozrejme, pokiaľ daná osoba nebude kretén, čo sa niekam ponáhľa, to sa mi raz stalo). ;)

Uznávam, cez kuriérov je to prinajmenšom ťažkopádne, možno na to príde neskôr aj Nokia. :)
#ledžendery
Breaker
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka