Vadné baterie Nokia BL-5C: Máte? Zkušenosti s výměnou...

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod nemezis1 26. 8. 2007 18:22

bol som na stránke nokia.com, vraj bateria je ok, ale nepíšu to každému, aby s tým nemali problémy??? ja som mal skôr problémy s jej výkonom jeden deň. teraz to už ide lepšie, možno vtedy ešte nebola zabehnutá
nemezis1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jannnn 26. 8. 2007 18:28

nemezis1 píše:vraj bateria je ok, ale nepíšu to každému, aby s tým nemali problémy???
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod stano.mania 26. 8. 2007 19:02

Moja batéria na N70 je vadná a teda ju treba vymeniť, nahlásil som to 15.8. Do dnes sa nikto neozval. Po kontaktovaní Nokia Sk mi oznámili, že treba čakať a doručia to kuriérom, ktorému mám odovzdať aj tu vadnú. Takže čakám :roll: dnes som sa pokúšal poslať info nanovo a oznámi mi automat, že číslo mojej batérie je už zaregistrované.
Takže čakať a čakať. :potichu
stano.mania
Junior

Odeslat příspěvekod Mademan 27. 8. 2007 15:20

moja BL-5C zo 6230i nevydrzi prehravat hudbu ani 3 hodinky. Bez prehravania hudby vyzdrzi na prijme aj tri dni po 1.5 roku pouzivania. Ale nevsimol som si ze by sa prehrievala.
Podla vas sa oplati kupit novu originalnu baterku za 900 sk, pricom neoriginalna moze vydrzat ovela viac a len za 200-400 sk .
AMD Athlon X2 4000+,2 GB RAM, GF EN8600GT 256 MB, 250 GB Seagate, LG GSA-H12L
Nokia 6230i+512 MB A-DATA
Mademan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod redmond 27. 8. 2007 16:10

Napisem ti co este moze neoriginalna baterka.
Tak ze moze:
1, zvysit vahu, mobilu ked bude mat vyssiu hmotnost
2, pokazit sa po pol roku a riesis reklamaciu
3, vytiect a hned nie je sposobila na pouzitie a pritom moze pokazit mobil

alebo sa to nemusi stat a budes mat dobru baterku za nizku cenu, no ale tu by som to tipoval 1:100. Ja osobne by som volil iba original prislusenstvo a v pripade nejakej chyby ti nemozu povedat ze si pouzil nepredpisany typ prislusenstva.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TomKQT 27. 8. 2007 17:32

To redmond:
Měl jsem neoriginální baterii v S35i a kromě toho že trochu odlézal zadní kryt (baterka bylo malinko tlustší) nebyly žádné problémy. Mobil jsem nabíjel jednou za 14 dní.
TomKQT
Junior

Odeslat příspěvekod |Mio| 28. 8. 2007 17:19

redmond píše:.............
3, vytiect a hned nie je sposobila na pouzitie a pritom moze pokazit mobil
............

Vzhledem k pouzite technologii vytect nemuze.

Co se tyce neoriginalnich baterii je to stejne jako u originalnich jen o stesti aby clovek trefil spravny kus.

U origo baterii se do 6 mesicu projevi zavada priblizne u 2 ze 100.
U neorigo to je treba i 10 ze 100.

To ale nic nemeni na tom ze dle naseho prava je zavada na baterii ktera se projevi do 6 mesicu zavada, jez tam byla i pri prodeji a mate pravo na vymenu klasickou cestou reklamace.
"Nemam rad CENZURU = nemam rad De Funese"
Motto: "Heh pry pravidla fora, ale nikdo mi nezdeli ktere jsem porusil. Kam ten svet speje"
|Mio|
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 28. 8. 2007 21:36

Nabízím lidem origo i neorigo a málokdo si vezme originál, přitom rozdíl je max. 200,- , na druhou stranu na neorigo mohu dát záruku dva roky a neměl jsem nikdy žádné problémy s dodavatelem. U těchto bateriií se reklamuje tak3-5 kusů ze 100 a to ještě kolikrát je na vině telefon.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zelych 4. 9. 2007 14:22

Tak dnes mi baterky dorazili! :tleskani
Volal mi člověk z DHL, kdeže mě najde. Měl jsem 2 vadné baterky a každá mi přišla zvlášť zabalená ve velký obálce DHL. "Objednával" jsem je někdy zhruba před 14ti dny (plus mínus 3 dny - spíš teda +)
Ten člověk, co mi je předával říkal, že jich toho tam má hrozně moc, tak si myslím, že dneska byla asi doručená zásilka pro ČR.
Mimochodem odesílaná byla asi z místa Woluwelaan 151 (nebo to bude spíš ulice) asi v Belgii. :nenapadne
EDIT: Teď jsem velkou obálku rozdělal a v ní byl pytlíček se zabalenou baterkou aještě dopis, kde mi děkují, že sleduju instrukce o produktu.
Pak se tam ještě píše, že mam starou (vadnou) baterii zabalit do původní folie a vložit do připravené (předtištěné) obálky a poslat jim ji zpátky, aby ji mohli správně zlikvidovat. Prej to je předplacený pro poslání poštou.
Ale moc se mi nechce to posílat, těšil jsem se, že budu mít 2 záložní baterky pro případ nouze, že mi dojde baterka a já nebudu mít u sebe nabíječku. (jednu třeba v práci a druhou v autě) :hm
EDIT2: Nové baterie mají trošku jiný polep na zadní straně. Na staré je jen BL-5C 3,7V na nové je na víc ještě uvedená kapacita - 1020mAh. Navíc tam dole vedle popelnice je ještě jakési logo skládající se z písmen PCT s textem ME 83.
Po prozkoumání obou obálek ve ketrých bych měl baterie poslat k likvidaci jsem zjistil, že nemůžou nijak zjistit, že jsem je neposlal právě já! :nenapadne (tak že bych přeci jen měl 2 záložní baterie? :mrgreen: )
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Slávek 4. 9. 2007 14:36

Tak se stav, dám ti jich třeba 10.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zelych 4. 9. 2007 14:39

Dík za nabídku, ale tolik granátů firmy Nokia s nedořešenou rozbuškou zase nepotřebuju. Co kdyby rozbuška zrovna zafungovala?! :-D
Ale je pravda, že když jsem nabíjel E50 tak se zadní kovový kryt baterky docela hodně zahříval!
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod p@p@ t. 5. 9. 2007 08:00

Skvělá zpráva od Zelycha a navíc není sám: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=24531&postdays=0&postorder=asc&start=1902
Tak snad už zbývá jen pár dní a dostanem své nové baterky :tleskani
p@p@ t.
Junior

Odeslat příspěvekod TomKQT 5. 9. 2007 19:53

To by mě teda zajímalo, kolik procent baterií se jim vrátí :)
Myslím jako ne kolik procent z celkového počtu vadných (to bude určitě dost malé číslo, ne každý o tom bude vědět a ne každému se to bude chtít měnit) ale procenta z lidí, co dostanou výměnou novou, tedy ti co si nechají jak vadnou tak novou 8)
TomKQT
Junior

Odeslat příspěvekod jrobert 7. 9. 2007 10:08

Zelych píše:Tak dnes mi baterky dorazili! :tleskani
Volal mi člověk z DHL, kdeže mě najde. Měl jsem 2 vadné baterky a každá mi přišla zvlášť zabalená ve velký obálce DHL. "Objednával" jsem je někdy zhruba před 14ti dny (plus mínus 3 dny - spíš teda +)
Ten člověk, co mi je předával říkal, že jich toho tam má hrozně moc, tak si myslím, že dneska byla asi doručená zásilka pro ČR.
Mimochodem odesílaná byla asi z místa Woluwelaan 151 (nebo to bude spíš ulice) asi v Belgii. :nenapadne
eb]EDIT:[/b] Teď jsem velkou obálku rozdělal a v ní byl pytlíček se zabalenou baterkou aještě dopis, kde mi děkují, že sleduju instrukce o produktu.
Pak se tam ještě píše, že mam starou (vadnou) baterii zabalit do původní folie a vložit do připravené (předtištěné) obálky a poslat jim ji zpátky, aby ji mohli správně zlikvidovat. Prej to je předplacený pro poslání poštou.
Ale moc se mi nechce to posílat, těšil jsem se, že budu mít 2 záložní baterky pro případ nouze, že mi dojde baterka a já nebudu mít u sebe nabíječku. (jednu třeba v práci a druhou v autě) :hm
_b]EDIT2:[/b] Nové baterie mají trošku jiný polep na zadní straně. Na staré je jen BL-5C 3,7V na nové je na víc ještě uvedená kapacita - 1020mAh. Navíc tam dole vedle popelnice je ještě jakési logo skládající se z písmen PCT s textem ME 83.
Po prozkoumání obou obálek ve ketrých bych měl baterie poslat k likvidaci jsem zjistil, že nemůžou nijak zjistit, že jsem je neposlal právě já! :nenapadne (tak že bych přeci jen měl 2 záložní baterie? :mrgreen: )i/quote]

přesně takhle mi došla i mi včera
Nokia 6230
jrobert
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 7. 9. 2007 13:58

Tak já furt čekám - vzhledem k tomu, že jsem ten dotazník vyplnil, když to ještě nebylo přeložený do češtiny doufám, že se to někde neztratilo :oops: ...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka