Nokia 5310 XpressMusic - diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mobil-man 1. 2. 2008 22:44

_maty_ píše:
carreaum17 píše:Oplatí rozdíl oproti 6300 je

b]Novější prostředí 5th edition
Lepší výdrž
Lepší hudební přehrávač - vzhledy, možnost obrázkum/b]
3.5 mm jack
Hudební chipp/b]
[b]Fm rádio s RDSS/b]

no takhle to zni zajimave... popravde se mi libi ta vyssi vydrz... tu mam zalostnou... a pak to prostredi kua... 5th edition... nejaky vyraznejsi rozdil? me prijde jakakoliv edition uplne stejna..

hele uz mam par dni i 6300, takze mohu posoudit.
[b]Lepsi vydrz... pri testovani mi 5310 ka vydrzela opravdu hodne, realne bych to videl na 5 dni v pohode (pri stejnych podminkach 6300 da tak 2-3). Urcite to bude mimojine dano tim, ze 5310ka ma svetelne cidlo, ktere reguluje jas displeje, kdezto 6300 zari naplno porad (v noci az moc => zbytecne se snizuje vydrz)
Novější prostředí 5th edition - tady mi to prijde vicemene stejne; jsou to jen detaily
Lepší hudební přehrávač - vzhledy, možnost obrázku- jo to je pravda, u 6300 jsem se divil, ze u ni nelze menit skiny prehravace.
+ dalsi jsou ty tlacitka na boku u 5310, ktere jsou opravdu uzitecne

Hudební chip- je znat, ze v tom mobilu je neco lepsiho, protoze zvuk na repracich logitech Z-2300 s thx byl z 5310ky temer dokonaly; u 6300 pres redukci uz takovy dojem nemam, kvalitou zvuku vyhrava 5310 urcite, ALE zase se u ni objevuje to praskani :D

BTW co se tyce konstrukce, tak jsou obe vyborne
5310 : lehoucka, krasne tenka a ten plast velice odolny, neklouze ani ve spocenych rukach
6300: telo castecne kovove, tenka, konzervativnejsi design, mekkci klavesy

Sam bych 6300 za 5310 vymenil, ale urcite ne za cenu, ktera dela tedka rozdil asi 1,5tis.
Naposledy upravil Mobil-man dne 1. 2. 2008 22:48, celkově upraveno 3
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod booroo 1. 2. 2008 22:45

no tak to at si ten "hudebni" cip nechaj,jestli to neopravi tak to bude docela predrazenej telefon s mizernym 2MPx fotakem:-(, to radsi budu pouzivat muj prehravac za Hypernovy za 350,- ,ten nepraska :-)
booroo
Junior

Odeslat příspěvekod Anonymni 1. 2. 2008 22:51

mobil man: jeste bych dodal ze 6300 desne klouze... no uz mi kolikrat vyletela z dzin jak namornicke lano ( kdo zna babicku ve sprostem podani zna :-) ) ale zatim pohoda, bez skrabnuti a vyditelneho poskozeni.. ja nevim fakt mi neprijde ze bych mel kvuli tomu menit mobil... nejvic me dojima ta vydrz, to teda uprimne cumim.. 5 dni na QVGA je celkem vykon :tleskani ... sem chtel napsat jakou tam mas baterku ale pak sem cetl dal a je tam nejaky ten svetelny chip tak to neovlivnim, zas na druhou stranu ocenuju ze display 6300 je za kazde situace perfektne citelny.. pokud se ti reguluje display sam tak v to duveru moc nemam ale pripoustim ze fungovat tomuze... hudebni tlacitka chybi ale no neni to nic co by se nedalo prekousnout asi tak jako ty skiny ;) povazuju ten co mela 53/6300 za podareny :-) a hlavne nic nelupe...
Anonymni

Odeslat příspěvekod booroo 1. 2. 2008 23:03

_maty_:s tim klouzanim u 6300 souhlasim,taky mi pripadl ze me vypadne i z ruky raz dva...
booroo
Junior

Odeslat příspěvekod cardi 1. 2. 2008 23:03

hosi zitra pisnu co jsem se rozhodl koupit no :) vsak co zaruka 2 roky je ze, tak tam budu litat furt, kdyz se to bude casto kazit uvidime :)
Panasonic GD67, Samsung C100, Nokia 6230i, Nokia N73, Nokia 5800, Nokia N8, Lumia 720, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S7, S8+, S10+ ? ? ?
cardi
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod aaronCZ 1. 2. 2008 23:12

tak ty plasty. ze jsou nejak extra kvalitni bych nerekl. cekal sem opravdu lepsi. nicmene bych to srovnal as nejakyma notebookama a ty sou an nejakou zatez (stejne jako mobily) staveny. ale ze by to byl nadprumer bych ja osobne netvrdil.

kvalitni reprak ? tak to ne. dost lidi na to nadava a nadava i na nizkou hlasitost repro. zvukovej cip je dost dobrej a je slyset pri zapojenych kvalitnich sluchatkach. ty repraky maj jeste nevyhodu - jsou na spodni strane telefonu. takze treba kdyz telefon lezi na perine a nekdo vám vola tak je vyzvaneni slyset dost tlumene a muzete tak spoustu hovoru promeskat. nicmene vyzvaneci melodie se daji softwarove na kompu zesilit a pak je to vyzvaneni (alespon pro me) dostacujici. ale taky zalezi v jak hlucnym prostredi se pohybujete a na jakou hlasitost jste zvyklí :)

edit: ale aby to nevyznelo tak ze si porad stezuju. ten telefon je dobrej, nejspis, ale ma sovje mouchy na ktery sem chtel upozornit protoze me to nikdo pred koupi nerekl :) ale designove a tim "privetivym" uzivatelskym prostredim me prekvapil. jeste vychytat ty chyby a budu spokojenej, snad :P
Nokia 5310 XpressMusic + 8GB microSD + Sony MDR-EX51LP
aaronCZ
Junior

Odeslat příspěvekod cardi 1. 2. 2008 23:24

no vidim to na SE :D
Panasonic GD67, Samsung C100, Nokia 6230i, Nokia N73, Nokia 5800, Nokia N8, Lumia 720, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S7, S8+, S10+ ? ? ?
cardi
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Anonymni 2. 2. 2008 09:35

no s tim reprem na zadni strane je to fakt zoufaly no.. presne ten pripad s perinou znam... zacne zvonit mobil a slysis to jak kdyby po chvili az se to rozjede... resim to dost hlasitym songem od slipknotu :-)
Anonymni

Odeslat příspěvekod marecek.now 2. 2. 2008 09:41

no ale da se to prezit... navic nevim proc bych mel mobil nechavat na perine....
HTC, Canon, Asus, BMW :)
marecek.now
Junior

Odeslat příspěvekod cardi 2. 2. 2008 10:51

kurna to nevyresili vubec no to fakt ne neni jak mam tedka 6230i repracek z boku :) akorat by me zajimalo proc davaji repraky ze zadu to je dmnc velka :/Jinak tedka koukam na SE k770i
cardi
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod marecek.now 2. 2. 2008 11:22

SE hodne setri na velikosti displeju... a taky ty data... sice uz se to v par modelech objevilo vse dohromady (EDGE a UMTS), ale porad to neni ono... nechapu je... :hm
marecek.now
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 2. 2. 2008 11:40

_maty_ píše:mobil man: jeste bych dodal ze 6300 desne klouze... no uz mi kolikrat vyletela z dzin jak namornicke lano ( kdo zna babicku ve sprostem podani zna :-) ) ale zatim pohoda, bez skrabnuti a vyditelneho poskozeni.. ja nevim fakt mi neprijde ze bych mel kvuli tomu menit mobil... nejvic me dojima ta vydrz, to teda uprimne cumim.. 5 dni na QVGA je celkem vykon :tleskani ... sem chtel napsat jakou tam mas baterku ale pak sem cetl dal a je tam nejaky ten svetelny chip tak to neovlivnim, zas na druhou stranu ocenuju ze display 6300 je za kazde situace perfektne citelny.. pokud se ti reguluje display sam tak v to duveru moc nemam ale pripoustim ze fungovat tomuze... hudebni tlacitka chybi ale no neni to nic co by se nedalo prekousnout asi tak jako ty skiny ;) povazuju ten co mela 53/6300 za podareny :-) a hlavne nic nelupe..../quote]
to klouze mrska jedna, ale mam ji v pouzdru CP-142.
Vydrz bude urcite dana zdokonalenim spotreby urcitych komponent a i tim displejem, jelikoz kdyz jede naplno jako u 6300, tak si to bere nemalo. U 5310 zari vzdy idealne (ten senzor je vedle reproduktoru na predni strane)
Jinak uz 5310 doma nemam, ale tedka mam nastalo 6300 a myslim, ze s ni budu spokojenej :nenapadne
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod cardi 2. 2. 2008 11:59

ta 6300 je takove nic se mi zda nevim :) ale ta 5310 me stve tolik chyb na novy telefon je to dojeb :/
cardi
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod marecek.now 2. 2. 2008 16:00

:lol: jeste mam jednu otazku: da se na tomhle telefonu zapnout rezim letadlo? :hm
marecek.now
Junior

Odeslat příspěvekod Anonymni 2. 2. 2008 16:24

marecek.now píše:no ale da se to prezit... navic nevim proc bych mel mobil nechavat na perine....

jednoduse... kdybys byl na vysce tak pochopis... vetsina vysokoskolaku totiz nema to stesti a bydli na kolejich v jednom pokoji, ti stastlivejsi (ja) bydli na private s pritulkou... ale opet v jednom pokoji, tudis mas par mist kde muzes behem dne mobil pohodit... jeden je postel, a druhej je stul kde mam notebook.. jelikoz se nekdy ucim v posteli tak mam mobil u sebe a kdyz pak nekam odejdu treba do kuchyne nebo tak a mobil klidne muze zustat na perine :-D ja vim, pro cloveka co zije jen u rodicu a do pokojiku chodi vyjimecne jen na noc tak je to jasny... prave proto jsem ti to vysvetlil jak to mame my... ¨vysokoskolaci ;
Anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka