Nokia E50: nová verze firmware - 7.36.0.0

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zelych 28. 9. 2007 08:35

Zdravím, koukal jsem, že Noka vydala novou verzi FW pro E50. (i když NokiaMania tvrdí něco jiného)
Nevíte náhodou, co všechno je v ní vylepšeno? (jestli to stojí za to, provádět update?) :hm

Obrázek

EDIT Tak jsem se do toho s obavou pustil (ve foru někdo psal, že se mu na 80% telefon odpojil)

Obrázek

Naštěstí jsem dopadl takto:
-nejdřív se mi na displeji ukázalo tohle:
Obrázek
Anakonec na monitoru toto :-):
Obrázek
Dám pak kdyžtak vědět, jaké změny (doufám, že jen k lepšímu) jsem postřehl.
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zelych 28. 9. 2007 13:10

Tak bych řekl, že telefon se docela slušně zrychlil, uvidím jak na tom bude s výdrží, která se mi zdála u 7.13 menší.
Máte už někdo taky zkušenosti s upgradem na 7.36?
Jen mi nejde do hlavy, ze kdyz jsem si predtim udelal zálohu a pri jeji obnově mi zmizeli aplikace, ktery jsem mel nainstalovany v telefonu. Ze se nezazálohovali taky. Ikdyz podle místa v telefonu mi tam nejspis 30 MB zabíraj, jen v menu nejak nejsou videt!
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod carnero 28. 9. 2007 15:10

Nepovedlo se a mam telefon mrtvý :D
poznal jsem Symbian... proto uz ho nikdy nechci!
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod p@p@ t. 28. 9. 2007 15:17

Zelych: Že se mi obnoví instalace aplikací ze zálohy po přehrání FW jsem si myslel taky (při aktualizaci na 7.13). Leč skutečnost byla jiná :( Proto bych s tím ani na příště nepočítal. Ale že by Ti zabíraly místo v paměti mobilu i nenainstalované :shock: :?: Tak to bude asi problémek malinko jinde. Typoval bych to na chybu PC Suite :|

carnero: To jako vážně :?: To jsi už druhej, o kterým to čtu.
p@p@ t.
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 28. 9. 2007 15:27

p@p@ t.: Zjistil jsem, že vyšel novější firmware na svojí Nokii E50, verze 7.63. Nedalo mi to a zkusil jsem upgrade podle svého vlastního návodu, který se již několikrát osvědčil.

Tentokrát ovšem výsledek nebyl zrovna ideální. Nokia Software Updater stáhl firmware, začal nahrávat a po chvíli oznámil, že ztratil spojení s telefonem. Kabel byl připojený správně, na displeji byla ikonka aktivního spojení s počítačem a nic. Bohužel se ukázalo, že telefon již nereaguje na stisk žádné klávesy. Chvíli jsem jej nechal a pak usoudil, že vytažení baterie je jediné řešení. Po vytažení a opětovném vrácení baterie se stav nezměnil. Telefon už nejde ani zapnout. Jediná možnost, která mi asi zbyla, je autorizovaný servis. A také pár stovek za opravu. Ne vždy se vše daří jak má.

Telefon je teď nepoužitelný a jediné moje štěstí je, že mám ještě firemní Nokia 6070.

---
Zkopirovano z meho blogu, at to nemusim psat znovu (lenost rulez).
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod Dave_1984 28. 9. 2007 15:33

Tak teď jste mě pánové definitivně odradili od přehrání na novou verzi a ještě víc utvrdili v tom, že pokud to funguje, tak se do toho hrabat prostě nemá :mrgreen:
Dave_1984
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p@p@ t. 28. 9. 2007 15:39

Někde jsem psal, že mám problém s datovým kabelem, kterým nemám stabilní spojení s telefonem. Dostal jsem radu, abych očistil Pop port na mobilu. Vzal jsem ho lihovou vodou po holení a rázem bylo propojení kabelem reálně bez problému použitelné. Můj první nápad byl, že tyto problémy jsou způsobené zaneseným Pop portem.
p@p@ t.
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 28. 9. 2007 15:55

p@p@ t.: Problem s kabelem mam stejny, ale vzdy to vyresilo to, ze jsem dal mobil na podlozku aby byl nasikmo. Navic jsem vzdy poznal, ze pripojeni spadlo. Jenze ted zustalo spojeni bez problemu a selhalo neco v Updateru nebo telefonu. Zdalo se, ze se behem upgrade telefon zahryznul.
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod jindrich.E50 28. 9. 2007 16:24

Bezva. Takže Tvoje rada zní raději ne upgrade na 7.36.0.0.?
Nokia E51 Black Steel, SanDisk Premier 2GB, GPS Nokia LD-4W, Nokia 5800 XpressMusic Blue
jindrich.E50
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 28. 9. 2007 16:32

Ne, moje rada zni spise najdi si dalsi ohlasy. Pokud jsem jediny, je to asi chyba moje nebo meho mobilu (ackoliv jsem to delal stejne jako uz nekolikrat neco se podelat mohlo). Ale pokud je nas vic, radsi bych to nezkousel.
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod jindrich.E50 28. 9. 2007 16:37

Svědí mě ruce do toho jít, ale zatím jste tady dva a je to 50 na 50. Dával jsem link i na dalšího neštastníka. Takže asi dám večer vědět, jak jsem dopadl. :oboze :-P
Nokia E51 Black Steel, SanDisk Premier 2GB, GPS Nokia LD-4W, Nokia 5800 XpressMusic Blue
jindrich.E50
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 28. 9. 2007 16:39

No, je to na Tobe. Pri nejhorsim budes dalsi odstrasujici pripad. A treba to budes mit bez problemu s novejsim firmware :)
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod Zelych 28. 9. 2007 18:35

p@p@ t. píše:Někde jsem psal, že mám problém s datovým kabelem, kterým nemám stabilní spojení s telefonem. Dostal jsem radu, abych očistil Pop port na mobilu. Vzal jsem ho lihovou vodou po holení a rázem bylo propojení kabelem reálně bez problému použitelné. Můj první nápad byl, že tyto problémy jsou způsobené zaneseným Pop portem.n/quote]

Tak to ale neni problem s FW ale spis mechanicka zavada konektoru (nebo kabelu). Taky mi origo (ten co byl v krabici) kabel zlobi, ale ten co tu mam jeste po 9300 (nebo 6800) tak s nim bez problemů.
Tohle byl muj uz asi 3. nebo 4. flash E50ky tak jsem se toho tolik uz nebal, ale i tak jsem behem flashovani chodil okolo PC po spickach.
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod carnero 28. 9. 2007 18:54

Zelych: Ja kolem PC radsi nechodim vubec pri flashovani. Jen sedim a tise se divam. Ale bohuzel, ted uz nemam na co koukat :D
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 28. 9. 2007 20:45

Aha ... :hm No, řeknu to takhle. Počkám do neděle. To už tu bude mnohem víc ohlasů od lidí, co to zkusili a pak to zkusím třeba i já, protože znatelné zrychlení přístroje za to myslím stojí. Ještě to chce zkušenost se správou paměti.

Pokud se něco nepovede, zajdu hned v pondělí do servisu. Zatím jsem ale flashoval 3x a vždy bez problémů. Ale jak se říká - všechno je jednou poprvé :wink:
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Další stránka