Nokia E50: nová verze firmware - 7.36.0.0

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod redmond 1. 10. 2007 09:21

Ale to by mala byt samozrejmost, pred kazdym flashom vycistit konektor. Ja sice updatuje cez Phoenix (ktory netaha FW z netu ale z lokalneho umiestnenia) a pred flashom este odpojim net a vypnem antivirovy program. Tym sa znizuje riziko skolabovania pri flashi.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod p@p@ t. 1. 10. 2007 09:39

Na příště to pro mě samozřejmost už bude. Tehdy mě to zachránilo od blamování se při reklamaci kabelu :potichu
p@p@ t.
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 1. 10. 2007 09:59

Hmm ... takže spíš než na problémy s aktualizací FW to vypadá na problémy s pop-portem a to po ročním používání. Tak ale je zase pravda, že vzhledem k tomu, že kontakty nejsou vůbec chráněné, by bylo asi třeba je občas pročistit.
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod carnero 1. 10. 2007 11:10

ElfineSS: Nemyslím, že je to Pop-Portem. Vím, že to zlobí, ale přišel jsem na to, jak mu zabránit odpojovat se. Díky tomu se připojuji k mobilu i na dlouhé hodiny a nespadne to. A hlavně díky tomu jsem provedl už několik předchozích upgrade. Tento ne. Jinak konektor čistím (lihem sice ne, ale odrhnu ho) a antivir vypínám. Jelikož je to druhý systém, není v něm kromě toho základního (NOD32, Outlook, PC Suite, Updater a Firefox) nainstalované nic, co by dělalo problémy.

Spíše se mi zdá, že je chyba v tom softíku, který nový firmware do telefonu nahrává.

No nic, počkám až vyjde SE K850i a jdu zase od Nokie pryč.
poznal jsem Symbian... proto uz ho nikdy nechci!
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod marty_oc 1. 10. 2007 11:40

Zdar, jedu ještě na 06.41.3.0, mám upgradovat na poslední (nebo obecně nějaký novější?

V zásadě mi všechno funguje, jen mi haluzí kalendář: otevřu si den, dám novou schůzku a když ji uložím, tak se mi uloží na den o 10 dnů později :shock:
marty_oc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zelych 1. 10. 2007 14:55

Já kontakty nečistil nijak, ale když něco takového čistím, používám na to starý zubní kartáček a líh a nebo z práce isophropanol (to je neco mezi lihem a tech. benzínem asi)
Zrychlení je patrné hlavně při zapíníní telefonu, jinak se mi zdá celkově taky docela svižný (otevírání zpráv s cca 450 SMS do toho něco mailů) zabere ani ne 2 vteřiny.
Výdrž mi příjde zhruba stejná jako u 7,13 (nejlíp na tom byla ta předchozí co jsem tam měl, myslím, že to byla verze 6,41)
Správce paměti tam nemam žádného, ale mam to stejně dasekaný po obnovení ze zálohy, protože ve složce hry se mi nezobrazuje nic (hry byli před upgradem nainstalovány na kartu) a ted tam vidět nejsou a když jsem je instaloval znova tak mi instalator vyhodil, že tam uz aplikace je, jestli ji chci přepsat?
Restartovat jsem musel, ptortože jsem měl problemy se spořičem. Večer normálně funguje a ráno po tom co mi zazvoní budík už spořič nenaběhne, po restartu OK. To mi ale v jednu chvíli dělalo i na 7,13.
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Copr 1. 10. 2007 19:56

redmond píše:Ale to by mala byt samozrejmost, pred kazdym flashom vycistit konektor. Ja sice updatuje cez Phoenix (ktory netaha FW z netu ale z lokalneho umiestnenia) a pred flashom este odpojim net a vypnem antivirovy program. Tym sa znizuje riziko skolabovania pri flashi.

Hele hele !!!! :o to mně zajímá - než ho napotřetí už sežeru.
Antivirák na to padání může mít vliv ???
Běžel mi Avast, Woknový FW a blokování JavaScript.

Že by byla vada mezi židlou a klávesnicí ???
Copr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lojza_ 1. 10. 2007 20:33

:arrow: redmond: Taky by mě zajímalo, proč vypínat antivir. A jak to myslíš, že před flashem odpojíš internet, v kterém okamžiku? Jakmile se stáhne těch 64MB a začne instalace nového FW?
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mario13 1. 10. 2007 21:10

Tiez sa mi to nezda s tym vypinanim antiviru a internetu. USB je uz dost dobre zvladnuty a pocas flashovania to uz s internetom nic nema a teoreticky ani s antivirom.
mario13
Junior

Odeslat příspěvekod jindrich.E50 1. 10. 2007 21:11

Už jste někdo zjistil rozdíl mezi fw 7.13.0.0 a 7.36.0.0?
Nokia E51 Black Steel, SanDisk Premier 2GB, GPS Nokia LD-4W, Nokia 5800 XpressMusic Blue
jindrich.E50
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 1. 10. 2007 21:27

Changes/improvements made from MCU SW version 07.13.0.0 to version
07.36.0.0:
- Telephony:
- Improvement of FDN and supplementary service co-operation
- SMS:
- SMS sending and receiving improvements
- Polish character encoding
- SMSC information reading from SIM
- Automatic (IHF) speaker phone activation
- Operator name list update
- Increasing of Datamover certificate expiration time
- China dictionary, visibility of last roll of the explanation
- Chinese character conversion
- BT related translation in Estonia
- Search application translation in Serbian
- Help translation or search application in Turkish
- Email notifications in active idle
- Calling line identification
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mario13 1. 10. 2007 21:41

Ten zoznam vylepseni som uz videl, ale zaujimave by boli realne postrehy pouzivatela.

Z tych veci co su v zozname sa mi nezda, ze by tam boli nejake zasadne zlepsenia.
mario13
Junior

Odeslat příspěvekod p@p@ t. 1. 10. 2007 22:03

to lojza_ a mario13: Čtěte líp :!:

redmond píše:Ja sice updatujem cez Phoenix (ktory netaha FW z netu ale z lokalneho umiestnenia) a pred flashom este odpojim net a vypnem antivirovy program. Tym sa znizuje riziko skolabovania pri flashi.
p@p@ t.
Junior

Odeslat příspěvekod mario13 2. 10. 2007 08:40

p@p@t: cital som to dobre...

Ak som dobre pochopil, tak aj cez Phoenix to ide cez USB...
Takze ani tam by nemal byt problem... Max. nejake zdrzanie koli antiviru, ale by pri USB nemal byt problem.

Problem skor moze byt, ked by sa koli antiviru sekol stroj... napr.
mario13
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 2. 10. 2007 09:14

to: Copr, mario13
Pri update FW vo vacsine zariadeni sa v manualoch odporuca vypnut antivir.
Napr. DVD-RW, online update BIOS na MB, USB MP3 prehravace a pod
Naposledy upravil redmond dne 2. 10. 2007 09:30, celkově upraveno 1
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka