Nokia 6500 slide: diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Papi 24. 10. 2007 09:57

Tak změna, a velice příjemná !!!
Co jsem si myslel, že je vada ohledně krytu, tak to není vada, ale naopak záměr, jak jsem se dozvěděl :) . A je to fakt, je to umslně dělaný ,aby pravá část o chlup přečuhovala - aby skryla tlačítko ovládání hlasitosti a hlavně, zde cituji odpověd:
protože kdyby to o tu malickou cast neprecnivalo bude vystupovat to tlacitko a telefon ztrati vzhledovou soumernost

a když se na to dívám, tak je tomu skutečně tak :wink:
Tak je to super, spadnul mě kámen ze srdce :)

Mischelinka.OK píše:Takže ta T9 zpravy nezkracuje, jo? Některé telefony umí napsat třeba dlouhe á a i když to adresátovi dojde jako á tak Tobě se to počítá jako jeden znak. Přítel má 6300 a myslím, že zrovna u ní to tak je ale třeba ž napise sice on ale mě přijde jen z....

Jinak teda vidím zatím skoro 100 % spokojenost, je to tak Papi? :)l/quote]

Nezkracuje, ale dá se nastavit, aby i zkracovala :)
Zatím spokojenost, dnes budu fotit, tak pak napíšu víc :)

//Radek E.: příspěvky sloučeny.
Nokia 3330 -> Nokia 6280->Nokia 6500 slide(4 GB)
Papi
Junior

Odeslat příspěvekod xanada 24. 10. 2007 12:48

Papi a vedel by si porovnat rychlost aj s N6230i? Tento telefon mam totiz teraz a chcem kupit 6500 slide...budem spokojna alebo nie ked na neho prejdem?
xanada
Junior

Odeslat příspěvekod Papi 24. 10. 2007 13:35

Ano,
tuto možnost mám a je rychlejší.
Jelikož se tu množí dotazy na rychlost telefonu, tak odpoledne zkusím pořídit video,aby jste viděli rychlost telefonu a měli představu :D
Papi
Junior

Odeslat příspěvekod xanada 24. 10. 2007 14:23

dakujem za odpoved,takze som rozhodnuta kupit si ho.
xanada
Junior

Odeslat příspěvekod Papi 24. 10. 2007 14:43

nemáš za co, je to do dobrý foun, snad vyladí FW na jedničku a nebude mít chybu
Papi
Junior

Odeslat příspěvekod sioux 24. 10. 2007 15:27

Zdravím, předem chci poděkovat Papimu za sdílnost ohledně zkušeností. Pár otázek: Máš poslední verzi firmwaru, neboli zkoušel jsi ho aktualizovat? Jak je to se čitelností venku? (Původně jsem chtěl napsat na přímém slunci a pak jsem se kouknul z okna. :lol:) Nedám si pokoj s SMSkami: Ta dolní otravná lišta pro vkládání prvků se ti odebrat nepodařila? Pokud ne, kolik řádků na psaní se ti tam při editaci vejde? Jinak už se nemůžu dočkat na fotky. :)
Nokia 5800 XpressMusic + 16GB microSDHC Sandisk
sioux
Junior

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 24. 10. 2007 16:03

Jsem ráda, že je rychlejší jak N6230i, protože tu má brácha a to je brzda! Foťák je dost kritizovaný takže se taky těším na fotky! :wink:
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod Papi 24. 10. 2007 16:12

sioux píše:Zdravím, předem chci poděkovat Papimu za sdílnost ohledně zkušeností. Pár otázek: Máš poslední verzi firmwaru, neboli zkoušel jsi ho aktualizovat? Jak je to se čitelností venku? (Původně jsem chtěl napsat na přímém slunci a pak jsem se kouknul z okna. :lol:) Nedám si pokoj s SMSkami: Ta dolní otravná lišta pro vkládání prvků se ti odebrat nepodařila? Pokud ne, kolik řádků na psaní se ti tam při editaci vejde? Jinak už se nemůžu dočkat na fotky. :)"/quote]

Ano, mám poslední verzi FW. Aktualizovat přes NSU ještě nejde,noboť ho tam ještě nepřidali, už jsem poslal dotaz na nokii.
Bohužel nejde odebrat :(, taky mě tam štve, ale není to tak hrozný, jelikož je to inteligentně udělaný :) - myslel jsem, že se tam vejdou jen 4 řádky,ale jakmile začnu psát na 5 řádek, tak se buňka roztáhuje a otravná lišta se posouvá o řádky dolů - začne se skrývat pod displej a okýnko se se zprávou roztáhne , takže je to paráda :), zjistil jsem to až ted :).

"b]Čitelnost je venku vynikající, ale bohužel na slunci to zatím nemůžu vyzkoušet, ale předpokládám, že to bude ještě lepší než na N6280, jelikož tady přinyl senzor.a/b]

Mischelinka.OK píše:Jsem ráda, že je rychlejší jak N6230i, protože tu má brácha a to je brzda! Foťák je dost kritizovaný takže se taky těším na fotky! :wink:-/quote]

No, jdu na to ted ale už je šero, tak uvidíme. Zatím jsem zjistil v porovnání s N73, že fotí rychleji, kolega ji má vedle mě :)

//matho83: prispevky spojene
Naposledy upravil Papi dne 24. 10. 2007 17:34, celkově upraveno 1
Papi
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 24. 10. 2007 16:17

Neviem ci si uz pisal verziu FW aku mas.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sioux 24. 10. 2007 16:34

Psal to včera: V 03.80 10-09-07 RM-240 Variant 00.00.
Nokia 5800 XpressMusic + 16GB microSDHC Sandisk
sioux
Junior

Odeslat příspěvekod Papi 24. 10. 2007 17:13

Ano, to je ta verze a měla by být aktuální.
Ted jsem přišel z focení a jdu zpracovávat fotky, a asi to nestihnu nikam umístit,jelikož za hodinu vyrážím pryč, tak max. na mail, pokud by někdo chvátal
Mé první dojmy:
Co se týká spouště, tak u N6280jsem byl zvyklí používat středové potvrz. tlačítko, tak tady je pro mě daleko použitelnější tlačítko na boku.
Co se týká kvality fotek, tak určitě nemůžu být velmi kritický, jako na nokiamanii, myslím, že kvalita je na slušný úrovni,ale je co vylepšovat - snad nový FW.
A dnes večer budu mít foto z baru, tak to bude zajímavější :).
Papi
Junior

Odeslat příspěvekod Papi 25. 10. 2007 00:12

Tak nám rozdělily téma, spíš jedno ukončily,ale asi to bude přehlednější, nechme to na MM, má stím větší zkušenosti :).

Ale k věci.
Tak jsem nafotil pár fotek, v nastavení jsem hýbal jen s vyvážení bílé a to bud na automaticky,nebo denní světlo, u pár fotek jsem fotil černobíle.
Fotil jsem v 16h30, kdy bylo pod mrakem a světelnost už horší.
Výsledky jsou zde
nokia6500slide_navecer.zip.

Dále jsem udělal pár fotek za naprosté tmy:
vecer_za_tmy_s_bleskem.zip.
- na to že byla tma jak v pytli, tak to jde,ale spíš jsem měl taky zapnout noční režim, pak by kvalita byla asi možná daleko výšše.

Fotky posuďte samy, podle mě nejsou nejhorší zvlášť za jakého počasí jsem fotil, vcelku se mi líbí a navíc, jsem si nezkoušel měnit nastavení fotek,většinou autom. focení,myslím, že by se dalo dosáhnout ještě lepších fotek, zvlášt v noci, blesk je opravdu výkonný.

A zde je slibováná ukázka rychlosti founu na videu - pozor, je to natáčeno nokií 6280, tak omluvte kvalitu a navíc jsem držel v ruce současně oba dva a současně natáčel a procházel, tak se sem tam v menu zaseknu, že nevidím kam sem to vlastně vlezl :) Celkově kvalita videa je špatná.

procházení v menu
spuštění javy
Papi
Junior

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 25. 10. 2007 09:35

Podlě mě fotky taky dobrý! Nebála bych si ji vzít na dovolenou místo foťáku!
S recenzí by si na MM mohli pospíšit, už se těším na počteníčko :)
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod Papi 25. 10. 2007 09:59

jo je to divný, že na MM tak otálejí s recenzí, když už ji mají tak dlouho, ale mě je to vlastně už jedno :).
Asi dnes večer udělám nějaký článek, který bude ucelený můj dojem za dobu používání doted.
Zatím další plus:
V případě příchozí sms, tak se na konci zaprávy objeví v přehledném rámečku inform. o sms - kdy byla přijata/odeslána,čas a datum, nemusí se lézt do menu a hledat položku detail zprávy.
Naopak zase jedno mínus:
k dodávaným sluchátkům - beru provedení, ne kvalitu poslechu, ta je podle mě dostačující. Jednak na dálkovém ovládání chybí ovládání hlasitosti, je tam jen jedno tlačítko a to skok na další skladbu,a navíc je umístěné strašně blízko sluchátku - cca 20 cm, to jsem nepochopil :twisted:

Jo, a měla by zvládnout, co jsem prolízal web a specifikace, tak by tam měla jít i 6 GB krta, která stojí zhruba 2000 Kč :wink:

Jinak přístup a procházení na pam. kartě je vcelku rychlý - rychlejší než na N6280( FW 3.60)

A jinak odpověd z nokie, proč není uvedená slide na NSU :

U vsech telefonu Nokia se neda provadet SW update pres internet. Tezko Vam rekneme proc zde nejsou uvedeny vsechny telefony, o tom my tady nerozhodujeme. V zadnem pripade nemuzete nahrat do telefonu SW jineho telefonu. Jedina moznost je obratit se na servis, kde Vam SW nahraji.

:( , ale v telefonu je přímo volba na aktualizaci FW:
Nastavení - Telefon - Aktualizace telefonu:
volby:
- Info o současné verzi FW
- Stáhnout soft. telef - poté se tel. zeptá zda přes dat. pakety nebo Bt.
Naposledy upravil Papi dne 25. 10. 2007 10:08, celkově upraveno 1
Papi
Junior

Odeslat příspěvekod traveller 25. 10. 2007 10:05

Díky za info, Papi. Jen malá otázečka - jak se natáčí video? Naležato nebo nastojato?
traveller
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka