Nokia 6500 slide: diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hoborobo 27. 10. 2007 21:05

Mám ho z agora.sk za 12 200 Sk
. Ale ja ho mám po známosti bez dph. Ináč by bol okolo 14 500

A ináč som chcel kupiť manželke 7390 ako si chcela aj ty, ale nakoniec som sa rozhodol pre tento.

//Radek E.: příspěvky sloučeny. Pro editaci Vašeho předchozího příspěvku použijte prosím tlačítko s nůžkami Obrázek
hoborobo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dr. Goblin 28. 10. 2007 17:07

Zdravím vás.

chci se zeptat uživatelů 6500, jestli mají v telefonu ve Sbírce aplikaci Hledaní? Brácha si 6500 (ale classic) pořídil a tu aplikaci tam měl, ale prý ji vymazal nebo co a teď jí tam zase chce :-).

Můžete mi ji, prosím, hodit někam na net, popř. poslat mailem.

Díky moc,
Dr. Goblin
Dr. Goblin
Junior

Odeslat příspěvekod Papi 28. 10. 2007 23:02

Tak zase pár postřehů po víkendu :)
Jsem rád , že hoborobo potvrdil konstrukci i rychlost.
To Dr. Goblin je tam, zkusím to nějak ztoho dostat.

Mám pár plusů a zase mínusů po víkendu:

Plusy:

+ TV-out - je opravdu senzační,připojí se bez nejmenších problémů a je to fakt bomba ! Zvlášť pro pařany her,hra se vám zvětší na obrazovku ! Naprosto celkově unikátní věc, a když vám někdo zavolá, tak ho slyšíte z TV, celkově dost dobrá frajeřina :)

+ jako spořič jde navolit adresář s obrázky, nebo dokonce více spořičů za sebou!

+ znovu musím pochválit vzhled - nikoho v okolí nenechla v klidu, kdo ho viděl, začínám litovat, že stojí jen "11 300" :lol:

+ kvalitní fotoaparát

Mínusy:
- bohužel musím dát mínus na stranu konstrukce.
Telefon ve vysunutém stavu pod navigační klávesou vykazuje nepatrnou vůli směrem dolů - a sem tam zaskřípe :(.
Říkáte si, jak to, že jsem si toho nevšimnul dřív ? A je to kvůli tomu, že to nedělá pravidelně naštěstí, ta asi 0.3 mm vůle, což je téměř nepostřehnutelný, většinou neskřípe a pak ani o ničem nevíte a jednak tam málokdy tam budete šahat při vysunutém stavu - není důvod,, tak to zas tolik nevadí, ale to jsou ty nedotažený detajly z Nokie. Naštěstí se skřípání ozývá minimálně, skoro nikdy, proto jsem to zjistil po delší době.
Vzavřeném stavu je to ok, nezaskřípe nikdy, ještě že tak :oboze

- telefon má občas chuť odpočívat - někdy jakoby naoko zamrzne, a když se nechá vklidu, tak pak jede zas, jako když má počítač málo paměti a chrousty, chrousty. Ale tohle naštěstí není často a nemá to s rychlostí founu nic společného - tohle je vyloženě chyba FW a doufejme, že ji napraví v novým FW.

A zde konečně slíbené fotky, bohužel počasí nebylo stejně ideální, ale myslím že jsou ok, ale to nechám na Vás.
Telefon ostří rychle, pokud je zaostřeno, rámeček zezelená a pokud není, tak je červený,pak nečekejte ostrou fotku. Někdy je bílý, což je asi někde mezi tím.
Stahujte zde:
foto

Pak jsem bohužel už odzkoušel , jaký pád vydrží, a docela mě tuhne krev v žilách ještě ted. Telefon mě spadnul na dlažbu z 1,7 m ! Nevím, na jakou hranu,na co spadnul sundlaval jsem si bundu přes hlavu a měl jsem telefon v kapse a jak jsem přetahoval bundu přes hlavu, tak vypadnul. Krom nepatrné rýhy 1 cm viditelné pouze jen z určitého pohledu telefon neutrpěl žádné zranění :oboze A to 2x poskočil.
Konstrukce opravdu něco vydrží !

Ještě k recenzi na MM:
Nevím proč všichni kritizují zámek klávesnice :twisted: !
Mě by naopak nevěřitelně vytáčelo, když by se telofon po zasunutí automaticky zamknul !Podle mě to Nokie vyřešila dobře, že nechá pár sekund zobrazen výběr, zda chcete zamknout klávesy,popřípadě nechat odemnuté !!!
Naposledy upravil Papi dne 5. 11. 2007 20:47, celkově upraveno 2
Nokia 3330 -> Nokia 6280->Nokia 6500 slide(4 GB)
Papi
Junior

Odeslat příspěvekod traveller 29. 10. 2007 10:30

jen se připomínám :) Jak se točí to video? Když je telefon na výšku nebo naležato?

PS: ten zámek mi přijde logický. Mám to tak i na svém telefonu (nastaveno na 15 sekund) a je to super
traveller
Junior

Odeslat příspěvekod š.ť.á.p.i 29. 10. 2007 11:08

video se točí normálně naležato :wink:
nokia 5110,3310,3510i,philips530,alcatel756, nokia n-gage,6230i,6630,6233,N73ME,6500slide,N78, 5530xm, 5800xm, C7, lumia 820, LG G Flex2, honor 9, huawei nova 5T, Apple Iphone 15Pro, Google pixel 9Pro..
š.ť.á.p.i
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 29. 10. 2007 11:38

redmond píše:
Mischelinka.OK píše:...
Papi: zajímalo by mě jestli telefonek umí stát, jestli nepřepadává na čumák nebo na p*delku. Zjistila jsem totiž, že mám telefon v práci "nastojáka" :)
.....s/quote]
No tu to tak nevyznelo, ze by sa jednalo o fotenie samospustou.

Teda promiň ale když mě něco zajímá tak se na to zeptám. A Papi má pravdu při použití autofocusu je to potřeba vědět, což se přiznám mě hned nenapadlo, ale autofocus používám.
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod hoborobo 29. 10. 2007 13:36

Podle mě to Nokie vyřešila dobře, že nechá pár sekund zobrazen výběr, zda chcete zamknout klávesy,popřípadě nechat odemnuté !!!

S tymto Papi úplne súhlasím. Čo som pisal tú volu na lavej strane krytu baterie, ty nemáš? Je to len náhoda pri mojom kuse? lebo pravá strana sedí úplne pevne.
hoborobo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Papi 29. 10. 2007 16:15

TO hoborobo

Zadní kryt mě drží pevně ,nehýbe se, pokud myslíš zadní kryt, co je pod ním baterie a nápis Nokia. Minimální vůli mám spíš na tom krytu z boku,jak je dírka na poutko, asi tak o 0.1mm se prohne dovnitř, pokud se na něj zmáčkne, ale je to zanedbatelný.
Papi
Junior

Odeslat příspěvekod hoborobo 29. 10. 2007 18:00

Ano ten kryt myslim. tak je to len na mojom kuse. Na pravej strane drži pevne ale pod fotakom je ta vola. Je to len minimálna vola ale predsa je a hlavne pri pisaní sms to cítiť. Ale manželka nie je taká hákliva ako ja na mobily takže to nebude problem.
hoborobo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dr. Goblin 29. 10. 2007 19:43

Papi píše:...To Dr. Goblin je tam, zkusím to nějak ztoho dostat..../quote]

Díky moc, snad se zadaří :)

Jinak mám vyzkoušeno, že aplikace je nejpelší zkopírovat na paměťovku a pak je zkopírovat do compu přes Správce souborů v PC Suite... to jen kdyby s tím byly problémy :)

Díky.
Dr. Goblin
Junior

Odeslat příspěvekod mar72 29. 10. 2007 20:57

Mohl by ste nekdo upnout original temata z N6500 :oops: ?
mar72
Junior

Odeslat příspěvekod Papi 29. 10. 2007 21:26

To Dr. Goblin
Aplikace nejdou zkopírovat ani přesouvat :pozor2
Aspoň ne s PC Suite :twisted: A správce souborů mi nic nedělá - kliknu a nic, zkusím zítra v práci.

Jedna dobrá zpráva:
funguje NSU, koukněte sem na obrázek :tleskani

A zde jsem udělal zálohu z z telefonu, jde o to, jestli to ztoho půjde vytáhnout:
stahujte zde
Naposledy upravil Papi dne 5. 11. 2007 20:55, celkově upraveno 1
Papi
Junior

Odeslat příspěvekod Dr. Goblin 30. 10. 2007 09:17

Papi, brácha mi tvrdí, že když v telefonu vleze do Sbírky, označí si danou aplikace a dá Volby - Přesunout - Paměťová karta... tak potom stačí připojit telefon v Režimu Nokia a pomocí Správce souborů v PC Suite vyhledat soubory .jad a .jar na paměťovce. Z karty by měly jít do počítače zkopírovat bez problému.

Alespoň podle bráchy :)

Když to nepůjde, tak se s tím netrap :). Přesto díky za snahu.
Dr. Goblin
Junior

Odeslat příspěvekod Papi 30. 10. 2007 10:44

Takto bohužel nejde , dělal jsem to přesně, jak jsi psal a když dám přesunout a najdu pamět. kartu, tak to napíše:
položky s copyrightem nelze přesunout ! Ve správci souborů při jakémkoliv pokusu o kopírování, přesunutí to napíše:
chráněno autor. právy, nelze kopírovat.
Myslím, že to jde ale udělat jiným programem, zde by samozřejmě byla Nokia sama proti sobě, když by ve vlastním software umožnila kopírování svého originálního obsahu.
Papi
Junior

Odeslat příspěvekod Dr. Goblin 30. 10. 2007 10:49

No nic, stejně děkuju za snahu. Jen by mě zajímalo, jakým podivným způsebem se to bráchovi podařilo vymazat :hm

Ještě jednou díky.
Dr. Goblin
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka