Nokia N81 je tady: hrajte si

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 5. 11. 2007 17:52

Nokia N81 se pomalu opravdu dostáva do prodeje, mě však dnes okolo čtvrté jedna do ruky přišla. Podívejte se na pár fotek, ptejte se, do osmi mne, pak ji předám jannnnovi.

První dojmy v rychlosti: telefon je docela velký, těžký (působí težší než N95 8GB), má příšerně špatnou klávesnici. Jak ovládací, tak numerickou, klávesy jsou tuhé, kloužou a blbe se mačkají. Ale kvalita provedení je na jedničku, vysouvaní super, nikde se nic ani nehne. A zbytek nechám na jannnna.

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod eRiper 5. 11. 2007 19:37

Hey man. You don't know how I'd like play but I havn't enought of money ;-)
Jinak mobil je to krásný. Má N82 stejné funkce(hry)? Jestli jo, tak je za 2 roky moje :-)
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 5. 11. 2007 19:41

Jinak jsem objevil výbornou vychytávku: na vrchní straně je maličká posuvná klávesa pro za/odemknutí klávesnice :)

Na YouTube můžte shlédnou video, jak pracuje NaviWheel
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod vizitix 5. 11. 2007 20:43

K.K.: Myslíš něco jako u W550i???
Unknown Pleasures
vizitix
Pokročilý

Odeslat příspěvekod forrest 5. 11. 2007 20:59

Jak hodnotíš displej oproti N95 8 GB? Zákonitě by měl být jemnější, když je menší. Nemohl bys sem hodit fotku N81 a N95 8 GB vedle sebe?
forrest
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 5. 11. 2007 21:18

Displej opravdu jemější je, fotku bohužel už ne, telefon už nemám... ;)
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod jannnn 5. 11. 2007 22:09

Už ho mam já, tak se ptejte :-)
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kudli3 5. 11. 2007 22:16

Je opravdu ta klavesnice tak tuha a tak spatna i z tveho pohledu?
Kudli3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannnn 5. 11. 2007 22:24

S numerickou není problém. Zato ovládací část je docela špatná. Pletou se dohromady tlačítka na ovládání hudby a okolní na ovládání telefonu. To je asi o zvyku, narozdíl od šíleně tuhého ovládacího čtyřsměrného rámečku. Střed je vpohodě, ale do stran je to děs. A pak ještě červené tlačítko je umístěno dost nešťastně na hraně a mačká se tím pádem špatně...
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod forrest 5. 11. 2007 22:35

jannnn píše:Už ho mam já, tak se ptejte :-)-/quote]

Jakou máš verzi? 8 GB nebo se slotem pro paměťové karty? A netušíš, zda budou u nás dostupné obě varianty?
forrest
Junior

Odeslat příspěvekod jannnn 6. 11. 2007 00:04

S 8GB pamětí. Právě tam kopírují nějaké mp3ky a rychlost je nějaká pomalá. Asi něco dělám špatně, proto neuvedu čísla :-) Ještě si s tím pohraju a pak dám vědět, jak to lítá či ne...

To bohužel nevím.

Edit:
Tak jsem v rychlosti sepsal první dojmy. Telefon mám sotva 2 hodiny, nečekejte proto nějaké sáhodlouhé pojednání o všech možných i nemožných vlastnostech :-)

Pokud máte dotaz, jsem vám zde k dispozici :-)
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannnn 6. 11. 2007 01:12

No tak teď sem zjistil jednu věc, která mě donutila zapnout opět PC a podělit se o to.

Dál jsem telefon testoval a tak jsem si k tomu pustil na pozadí hudbu. Jenže! Tlačítko STOP je tak blízko levé směrové klávesy, že zhruba jednou za 5 zmáčknutí levé klávesy stisknu i stopku. Takže písnička se stopne a můžu začít od začátku. To v Nokii vymysleli geniálně, takle to na sebe namačkat. :roll: Tím pádem je téměř nemožné při poslouchání s telefonem smysluplně pracovat. A to podotýkám, nemám nijak velké prsty! Aby se to nestávalo, je nutné neustále myslet na to, jak tlačítko mačkat...jak komfortní.

Snad se ve Finsku chytnou za hlavu a buďto změkčí stisk směrových tlačítek, nebo celkově klávesnici upraví. Oboje by pomohlo. Nynější stav je děs.

Jinak by to byl tak dobrý telefon, nebýt té pokažené klávesnice. :?
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tomopk 6. 11. 2007 20:04

No dufam ze to vylepsia, N81 je telefon mojich predstav tak snad to nepokazia klavesnicou... Navyse je to herny mobil :?
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jannnn 6. 11. 2007 20:14

No ještě k tý klávesnici. Je mi to líto, ale musím na ni jen nadávat. Dneska například trapas na přednášce. Řekl jsem si, že se mrknu přes wifi na net. Chvilku jsem surfoval, když v tom najednou telefon začal na plný kule vyhrávat. Hádáte dobře, omylem jsem stisknul při mačkání šipky vpravo i tlačítko PLAY a tak jsem spustil přehrávač.

Numerická se mi zdá stále normální, možná jen nula je moc u dolního okraje a hůř se mačká. To je ale určitě jen o zvyku, v tom problém nevidim.

Za moment sem přidám nějakou fotku z foťáku..

Tak tady. Druhá focena za tmy s bleskem, vzdálenost asi 1,5m.
Obrázek Obrázek
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod forrest 6. 11. 2007 22:19

Fotky podle očekávání katastrofa :) Štve mě, že do N81 nedali alespoň stejný foťák jako do N73. Jinak bych si ji určitě koupil. Takhle stále váhám mezi N81 a N95 8 GB...
forrest
Junior

Další stránka