Nokia N81 je tady: hrajte si

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod saboter_po 6. 11. 2007 23:33

Podla mna v nom okrem SW nieje ziadna zásadna inovácia,a ak je ta klavesnica ako hovorite cely telefon stoji za houby
saboter_po
Junior

Odeslat příspěvekod playmaker 7. 11. 2007 17:08

Foťáku je opravdu škoda, kdyby tam byl lepší, tak je to supr telefon, dobře vybavenej.
Chci se zeptat jak je to s lesklostí telefonu? Jestli není až moc a není na něm vše vidět?

jannnn: Myslíš že to s tou klávesnicí není "jen" o zvyku? Než si pořádně zvykneš na umístění. Numerická je aspoň teda v pohodě? Je podobná jako u 6280? Co ty dotykové klávesnice, reagují dobře na dotyk? A ty herní?
Mobil: N85 v.30.101 + 6280(1GB MiniSD) v.05.92 ; Foťák: Panasonic TZ1(1GB SD)
playmaker
Junior

Odeslat příspěvekod jannnn 8. 11. 2007 09:50

Ta ovládací část asi o zvyku není. Prostě pokud se člověk nesoustředí, často se přehmátne. To samé jsem koukal že kritizují i v prvním pohledu na MM. NaviWheel funguje perfektně. Herní klávesy - no tam není nic, co by se mohlo pokazit :-)

Numerická je vpoho, jen nula je moc nízko. Tady se ale dá zvyknout a taky si pomalu zvykám a píšu rychleji a rychleji. Porovnání s 6280 si už nevybavuji (a to sem jí měl taky na testování), bohužel. Ale jinak ty tlačítka mají minimální zdvih, dobrou hmatovou i zvukovou odezvu.

Ale teď příjde něco, co hodně lidí asi potěší. A tím je výdrž. Telefon jsem nabil včera ráno, přes den jsem schválně simuloval "běžné" používání, tzn asi 10min hovoru, několik sms, pár fotek, cca půl hodiny poslouchání hudby, chvíli na internetu přes wifi, chvilka hraní n-gage her. A výsledek? Nyní ukazatel ještě stále ukazuje plně nabitou baterii!
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod playmaker 8. 11. 2007 17:57

A co ta lesklost, jsou na tom dost vidět šmouhy?

Nějaké info o verzi na paměťové karty, bude tady vůbec?
playmaker
Junior

Odeslat příspěvekod Revealman 12. 11. 2007 20:26

No vypadá to jako volba pro mě, protože K850i je nic moc, 6500slide/classic mě taky moc neuspokojují, pro tohle dost mluví ty ngage hry :).

Nevidíte někdo do "zákulisí", kdy bude ta verze bez 8GB s microSD paměťovým slotem? Protože 8GB by se sice hodilo, ale za tu cenu...
Díky
Revealman
Junior

Odeslat příspěvekod xsoft 14. 11. 2007 14:04

Tak to by me taky zajimalo (Stejne jako cena). Kolik tak muze stat 11.5k?
.: Xsoft :.
xsoft
Junior

Odeslat příspěvekod forrest 14. 11. 2007 15:17

To xsoft:
Těžko odhadovat kolik bude stát verze bez 8GB. N81 GB stojí cca 16000,-, takže na klasickou verzi to vidím tak na 12-13 tis. ale klidně to může být i 14 000,- jak znám Nokii...
forrest
Junior

Odeslat příspěvekod playmaker 7. 12. 2007 16:27

Někde jsem četl jakou max kapacitu paměťovky bere, nemůžu to ale teď nikde najít. Nevíte někdo?
Díky
playmaker
Junior

Odeslat příspěvekod M. 7. 12. 2007 16:30

Na Mobile-Review pisi, ze zvladne 4 GB a i vetsi, jen co pry prijdou na trh.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod playmaker 8. 12. 2007 19:00

To M.:
Myslel jsem si že tak max 4GB.
Na trhu už jsou, už jsem ji našel v prodeji ve dvou obchodech.
playmaker
Junior

Odeslat příspěvekod jfkx 13. 12. 2007 10:52

tak mi vcera dorazil a chci se podelit o par poznatky a taky se na neco zeptat... co me teda prvni zarazilo je fakt ta vule vrchniho dilu kdyz je telefon vysunuty, ale po chvili uz sem si toho nevsimal, zasunuty drzi perfetkne.
vytykaji se tu prehmaty na tlacitkach, zatim ten telefon mam den, ale muzu rict ze bez problemu, nemam palce zrovna z nejmensich a nevim jestli si proste nedavam moc pozor, ale zatim s prehmatnutim na hudebni klavesy nemel vubec problem, co mi trochu vadi jsou na boku zelena a cervena klavesa na telefonovani...
upatlavat se upatlava, ale to neni zrovna vec ktera by mi na telefonu nejak extra vadila pokud to neni primo na displeji.
co me trosku dneska rano zarazilo kdyz jsem dosel do prace a vytahoval telefon z kapsy tak jsem trosku zavadil o kapsu a telefon jsem vyndal vysunuty, jeslikoz mam zaple pri vysunuti prijmou hovor a kdyby zvonil a treba bych to nechtel vzit tak by me to docela vadilo...

a ted dotaz, kdyz telefon "usne" tak mi blika bile kazdy 5 vterin naviwheel (ten sem zatim vypl, nejak sem si jeste na nej nezvykl ;) ) sem si rikal ze treba nova smska, neprijaty hovor ale nic takoveho, blika porad, tak nevim jesli je to schvalne nebo proc blika? :)
it's nice to be important, but it's more important to be nice
jfkx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jannnn 13. 12. 2007 11:16

blikání je asi jen zajímavý vedlejší efekt :-) niz neznamená.

ty tlačítka - je možné, že to upravili. Na testování byly uplně prní kusy (např na NokiaManii (mnou testovaný) a na mobil.cz jsme měli dokonce ještě verzi bez českého firmwaru), takže to pak třeba upravili. Protože jinak by jim to lidi omlátili o hlavu :-D
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jfkx 13. 12. 2007 11:47

nj, vedlejsi efekt naprd ;) kdyby to fakt bylo ze prisla nova sms nebo neprijaty hovor tak to chapu ale takhle je to na nic ;))
it's nice to be important, but it's more important to be nice
jfkx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jannnn 13. 12. 2007 11:52

na to je to zase moc malo výrazný :-). Ale hodilo by se, to ano.
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod playmaker 19. 12. 2007 12:07

jfkx: Jak jsi s telefonem spokojený po pár dnech užívání?

Má ho ještě někdo? Včera jsem ho zkoušel v Praze na Floře v Nokia shopu a uvažuji nad ním.
Myslíte, že existuje na Symbian nějaká aplikace která nahrazuje zabezpečenou klávesnici(zamek kláves s kódem) jak to maj klasické Nokie?
playmaker
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka