Nokia E65: WiFi - žádná odezva brány v KFC

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod michalsuk 27. 12. 2007 13:13

Řeším problém s připojením Nokie E65 k veřejné WiFi... neporadí mi někdo, co s tím?

V prodejně ALZASoft se WiFi síť na mobilu zobrazí, vytvoří se acces point, spustí se prohlížec a vše běží jak má.
Pak jsem totéž zkoušel ve dvou KFC a tam jsem narazil. Síť se našla, přípojný bod se vytvořil, ale prohlížeč po zadání webové adresy po chvilce snažení vyhodil hlášku "Žádná odezva brány".

Podařilo se někomu s Nokii připojit v KFC k Wi-Fi?
michalsuk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 5p33dy 30. 12. 2007 01:33

to je mi teda problem tak ked v alze ti to islo a v kfc nie tak nebude chyba u teba a ked neni chyba u teba tak u nich a s tym nic nespravis :P
5p33dy
Junior

Odeslat příspěvekod korenisko 30. 12. 2007 08:04

možno v KFC nemajú net. Možno je to len ich vnútorná sieť. Sklad predaj kancle...
...-> Galaxy A35
korenisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalsuk 30. 12. 2007 11:29

V KFC samozřejmě mají veřejné WiFi a s notebookem se tam lze pripojit v pohodě. Kdyby se tato chyba projevovala jen v KFC, tak nad tím mávnu rukou, ale stává se mi to i jinde. KFC jsem vybral proto, že je známé a je větší šance, že se tam také někdo zkoušel s Nokií připojit.
Je možné, že mají jinak nakonfigurovanou WiFi síť? Něco, co Nokie nezkousne?
michalsuk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mtb.biker 30. 12. 2007 11:55

já byl v KFC na Nár. třídě naposledy v listopadu a připojil jsem se tam se svou E65-tkou normálně.
mtb.biker
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 30. 12. 2007 12:10

Osobně mám podobný problém s Nokií E51, na některých access pointech jedu v pohodě, na některých je to nepoužitelné, spojení padá, připojím se až na několikátý pokus. Příčinu zatím neznám, ale včera sem měl dojem, že to bude problém fw telefonu, při pokusu restartovat telefon do továrního nastavení *#7370# a odmítnutí této volby se z 90% pak telefon připojil, možná to je náhoda, ale spíš bych to viděl na fw mobilu.
dejv
PS. Připojoval sem se v KFC, na free AP v hospodě a barech.
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod michalsuk 8. 1. 2008 10:40

to dejvidek: tím to asi nebude... nemám problém, že by mi to padalo. Zkoušel jsem to včera v KFC znovu. Připojení proběhne opět v pořádku a spojení drží. Funguje ICQ přes QIP, stahnu si maily z firemního serveru přes Mail for Exchange, ale nemůžu prohlížet WWW (používám vestavěný browser)... po zadání webové adresy po chvilce snažení vyhodil hlášku "Žádná odezva brány".
michalsuk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod |Mio| 8. 1. 2008 20:15

Tak to budes mit v prohlizeci spatne nastaveny vychozi bod rekl bych.

Nebo maji na nejaka specifika pripojeni, proxy nebo tak.
"Nemam rad CENZURU = nemam rad De Funese"
Motto: "Heh pry pravidla fora, ale nikdo mi nezdeli ktere jsem porusil. Kam ten svet speje"
|Mio|
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří Kuruc 27. 8. 2009 18:01

Osobně jsem tento problém na Nokii N79 vyřešil zvýšením výkonu AP. Takže skutečně jde o problém slabého signálu. Síť mám zabezpečenou WPA2.
Jiří Kuruc
Junior

Odeslat příspěvekod Kycltov 27. 8. 2009 19:11

Ja mam taky E65 a funguje to. Ale v nekterych KFC ne, na I.P.Pavlova, v Chodove to napr. jde, ale ve Vodickove ulici ne, takze problem je u nich, bud v klidu ;-)
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý