Nokia E71 - obecná diskuze - nový firmware 510.21.009

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kkozi 6. 7. 2008 15:58

Zdravím všechny,

nevim, jestli blbě koukám, ale neni tady nikde téma konkrétně k NOKII E71. Jenom ten thread o první fotce nástupce...

Tenhle smartphone je teď středem mého zájmu. Má ho už někdo? Drželi jste ho v ruce...atd.

Tak ať to tady nestojí ;-)

Kdyz na to tak koukam, tak se divim, proc, kdyz uz to ma nejaky prvky z FP2, tak proc neni videt cas v horni liste vedle stavu baterky. Maj to i nechytry nokie a FP2 by to mel obsahovat. To je takovej problem, to tam naprogramovat, nebo jsou ty lidi tak hloupí?

Ja o tomto modelu dost uvazuji. Jediny co me mrzi, je ten fotak. Normalne na fotak kaslu a nezajima me nijak jeho kvalita,ale kdyz nedokazu rozlustit text u vyfoceny stranky v casopisu, tak me to dost stve. Skoro jenom k tomuhle ucelu ten fotak vyuzivam.
Naposledy upravil seterwohipikule dne 6. 7. 2008 17:37, celkově upraveno 2
Důvod: vulgární výrazy odstraněny, příspěvky sloučeny
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod machimshin 6. 7. 2008 16:40

Nokia E71 nema Feature Pack 2, ma FP1.
N3210>N3200>SamsgSGH-X100>AlcOT311>SE T200>
SonyCMD-J70>SiemS55>N8210>N6230i>N7250i>N6100>N6230>SamsgSGH-X600>N70>N6310i>N6630>E61>N93>E61i>E71>E51>E90>N95 8GB>N78>E75>N900>E52
machimshin
Junior

Odeslat příspěvekod Kkozi 6. 7. 2008 16:42

To je jasny...vsak jsem psal, ze to ma nejaky prvky z FP2. Co jsem se tak docet. Prvni screeny z FP2 maj nahore hodiny...FP1 je nema. Kdyz uz integrujou do FP1 naky funkce z FP2, mohli tam soupnout i ty hodiny.
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 6. 7. 2008 16:50

Přesně, taky jsem si ho chtěl pořídit a nahradit jím E50. Potřebuji fotit občas A4 textu, ale tímhle fakt ne, není tam skoro žádný rozdíl proti E50, čili je k ničemu :-). Jestli to byl finální FW, tak to někdo u nokie pěkně zbabral. Teď už asi jenom počkat na Samsung Omnia s jeho 5mpx
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod Kkozi 6. 7. 2008 17:31

neveceral: Trochu to tak vypada, ze tam je i nadmerna komprese tech fotek. Snad to tim firmwarem zlepsej...Redaktori si taky vetsinou stezujou na pomalost kalendare. S tim by taky mohli neco udelat.

Na http://obchod.nokia.cz nebo levněji na http://www.digipoint.cz jsou je tmava verze e71 skladem;-)
Naposledy upravil seterwohipikule dne 6. 7. 2008 20:44, celkově upraveno 3
Důvod: používej tlačítko editovat
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod Štěpán P. 7. 7. 2008 11:31

neveceral píše:Potřebuji fotit občas A4 textu, ale tímhle fakt ne, není tam skoro žádný rozdíl proti E50, čili je k ničemu :-). Jestli to byl finální FW, tak to někdo u nokie pěkně zbabral. Teď už asi jenom počkat na Samsung Omnia s jeho 5mpx

Omlouvám se za fotky v recenzi, E71 samozřejmě ostřit umí, a to poměrně dobře. Vyfocená A4 textu je dobře k přečtení, do recenze jsem dal nové fotky.
Štěpán P.
Redaktor

Odeslat příspěvekod Kkozi 7. 7. 2008 18:21

Tak už jí mám doma. Zatím to vypadá skvěle..jen se nemůžu připojit k gps, ale zase jsem v baráku,tak to možná bude tím. Fialovej nadech u fotek se da eliminovat, kdyz se fotak prepne do rezimu sepie. Nevznikne, jak jsem cekal, cernobila fotka s odstinem do sepiove,ale spis to pusobi, jakoby to zmenilo vyvazeni bile. Kdyz se k tomu prida jeste jedna nebo dve hodnoty kompenzace expozice, vypada to celkem pouzitelne. Teda jenom na displeji zatim, do pocitace jsem jeste nic nedaval.
Jen jsem zjistil hned pri prvni spusteni, ze displej ma asi dva mrtvy body..ikdyz nevim,jestli mrtvy. Jsou videt jen na tmavych plochach. Nevim, jestli to mam jeste vymenit.

Kdyztak se ptejte;-)

EDIT:
Taky jsem si vsim, ze mi blbe drzi ten zadni kovovej kryt. Ta jedna zaklapka se nejak blbe vraci do puvodni polohy,takze staci do toho zadniho krytu cvrnknout a z ty jedny zaklapky vyleti..hmm.
Asi ho odnesu zpatky. Rikali, kdyby neco, tak mi ho vymenej kus za kus.
Ale zatim dal testuju;-)
Naposledy upravil snowboarder dne 7. 7. 2008 22:07, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny, používej tlačítko upravit
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 7. 7. 2008 20:35

Odkud ho máš? A jakou barvu? ;)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod Kkozi 7. 7. 2008 20:37

Mam ten cernej z http://www.digipoint.cz
Bila verze je sice moc hezka, ale ja bych bilej mobil asi nesnes:-)
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod kcg 8. 7. 2008 09:28

AiR píše:Tak sotva je E71 ofiko, uz se hovori o dalsim nastupci:
E75 is the next e-series after E71 and E66 is a slide out qwerty with FP2.

Kde presne se o nem hovori?
Diky!
Karel
kcg
Junior

Odeslat příspěvekod Bakous 8. 7. 2008 14:28

Na nokii E71 jsem prave rozbehnul Garmin XT. Postup stejny jako u jinych symbian telefonu. Jen je u tohoto modelu vyborna rychlost pripojeni k satelitum, respektive pokud mate povolene zjistovani polohy i na bazi GPRS dat, tak je to velmi rychle a funguje i zjistovani dopravy a pocasi a funguje to i vuvnitr budovy. Fenomenalni :-) Jsem naprosto spokojen.
Bakous
Junior

Odeslat příspěvekod borland 8. 7. 2008 17:00

Gratulujem ku kupe. Vada konstrukcie, ktoru opisujes, zamrzi. Zatial bola E71 opisovana ako velmi pevny stroj.
K otazkam:
- Ako je na tom prehravanie videa? Na jednom videu som videl, ako pocas celeho prehravania boli v hornej a dolnej casti biele pasy zobrazujuce funkcne tlacidla. Podla autora videa sa tieto pasy nedaju zrusit, pretoze tam nie je funkcia "full screen".
- Zaujimalo by ma natacanie videa. Podla ukazky tu, na MM, bolo video pomerne slabe a blikali tam farby. Neviem, ci nemali finalnu verziu FW, alebo je to normalne.
- Dalej by ma zaujimal hlasity reproduktor. Ked si pustis MP3 cez reproduktor, ako hodnotis zvuk?

Vopred vdaka za odpovede.
borland
Junior

Odeslat příspěvekod partana 8. 7. 2008 20:28

Nakoniec ma iba QVGA video, 15 fps ^^
partana
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 8. 7. 2008 20:53

kcg píše:
AiR píše:Tak sotva je E71 ofiko, uz se hovori o dalsim nastupci:
E75 is the next e-series after E71 and E66 is a slide out qwerty with FP2.

Kde presne se o nem hovori?
Diky!
Karel

primo tady
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kkozi 8. 7. 2008 21:45

S tim videem je to fakt divny. Natocil jsem video v nejvyssi kvalite..ulozil ho do compu, projel Mediainfem a hodilo to tohle:

Codec : MPEG-4 Unknown Profile(0)
Bit rate : 346 Kbps
Width : 320
Height : 240
Aspect ratio : 4/3
Frame rate : 14.207 fps
(Pixel*Frame) : 0.317
PlayTime : 16s 400ms

Audio #0
Codec : AAC LC
Bit rate : 48 Kbps
Sampling rate : 48 KHz
PlayTime : 16s 341ms

Musej mít někde chlapci chybu...protoze tohle neni deklarovana nejvyssi kvalita zaznamu. Takze dalsi firmware to musi napravit. Ja ted ten mobil zas nemam, dneska jsem ho sel vratit kvuli tomu krytu a hotpixels na displeji...zitra snad bude novej kus.

Jinak, je supr, ze se do toho da narvat i jina navigace. Zkousel jsem ale i ty vestaveny mapy, navigovat se pesky... a docela v poho. auto nemam, takze to nevim, jak funguje.
Kkozi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka