Nokia E71 - obecná diskuze - nový firmware 510.21.009

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mirne 13. 7. 2008 19:24

Takové štěstí nemám. Půjde z domu.
mirne
Junior

Odeslat příspěvekod Levapw 14. 7. 2008 12:58

Úplně Ti rozumím.Člověk se těší na nový kousek a zrovna se trefí do nějakého problémového kousku.Mně se ten mobil také libí.Snad Ti to servis vyřeší a budeš spokojený.
Lumia 620 + paměťová karta 16GB.Nokia
Levapw
Junior

Odeslat příspěvekod Kkozi 14. 7. 2008 14:05

Tak jsem tento vikend testnul cestou na slovensko navigaci. Nutno rict, ze slapala dobre, byla i pomerne presna, kdyz ukazovala aktualni rychlost. Zkousel jsem i aplikaci minimalizovat, mezitim se pripojit na internet pres integrovanej prohlizec a do toho spoustet fotak. Jelo to dobre, jenom jednou se mi stalo,ze telefon nereagoval asi tri vteriny v prohlizeci,ale pak to jelo zase dobre.
Nainstaloval jsem si i aplikaci Slick, ktera slouzi ke komunikaci pres protokoly icq, msn, aim...
Najel jsem si na stranky vyrobce, tam si stahnul .zip soubor, kterej telefon umi bez problemu rozbalit, a nainstaloval aplikaci. Vse v mobilu..hezkej pocit:-) (Ja ho neznal:-))
Slick jede skvele a zde je znat vyhoda qwertz klavesnice a displeji vestavenym na siroko. Je to totiz dokonale prehledny, vyborne ovladatelny a hlavne se da rychle odepisovat. Na klavesnici si stale zvykam, ale i tak byla komunikace plynula a uplne o necem jinym nez na klasicky klavesnici mobilu.
O zadavani internetovych adres a vyplnovani formularu ani nemluve.

Zatim jsem velmi spokojen. Jenom me stve kvalita fotoaparatu, ze to neumi nahravat to slibovane vga 22fps a galerie by mohla byt lepsi. Ale to se da vyresit aplikaci.
Jeste jsem nezkousel sluchatka. Zkusim a dam info;-)
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod Kkozi 18. 7. 2008 15:10

Ted nevim, jestli to je v navodu nebo je to obecne znamej fakt, ale,kdyz jste v galerii a prohlizite si nakou fotku. Muzete ji lehce otacet, zvetsovat, zmensovat, posouvat se v ni pridrzenim toho tlacitka uplne dole v levym rohu a mackanim klaves s cislicema. Takze napriklad tlacitko+5 obrazek zvetsuje...naopak tlacitko+0 obrazek zmensuje. Tlacitko+1 a tlacitko+3 obrazek otaci.Tlaciko+* prepne do fullscreen. Vedeli jste to? Ja ne, a dost me to potesilo:-)

Jinak jsem si uz pomerne zvyknul na klavesnici, a ted si ji nemuzu vynachvalit.

btw. jde vam aktualizacni sluzba? Ja kdyz to spustim, objevi se hlaska, ze je sluzba nedostupna do 18. kvetna. Mam nejnovejsi pc suite i NSU, takze nechapu. Telefon mi to v poho identifikuje spolecne s veriz fw.
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod Solverino 18. 7. 2008 22:33

Zdravím všechny, taky uvažuju o tomhle telefonu, ještě jsem ale neměl Symbian, nevím jestli to nebude všeobecně pomalejší než Palm (Treo 650)? Může někdo porovnat ze zkušenosti? Funguje s věstavěnou aGPS navigace TomTom? Kolegyňka v práci má E61 a stěžuje si, že prý Symbian "vyhnívá" a zhruba každý 3 měsíce musí udělat hardreset (nebo jak se tomu říká u Symbianu), to si myslím, že bude zhruba stejný i na WinMobile (na Palmu, to poměrně není problém). Jak se na tom surfuje (asi Opera mini)?
Nebo mám radši počkat na HTC Raphael (Touch Pro)? :?:
Solverino
Junior

Odeslat příspěvekod Kkozi 18. 7. 2008 23:06

Ja mel predtim Nokii N73, ta mi vyhnivala uz po tejdnu:-) Celkove se ty symbianovy telefony, co maj feature pack, dost zrychlily. Jestli i tyhle vyhnivaj nevim. Ale mam par kamaradu, co maj e51 a ta jim jede krasne i po pul roce skoro, takze pevne doufam, ze i e71 pojede jak vino. Ja jsem zatim spokojenej, ikdyz uznavam, taky jsem vahal, jestli mam jit opet do symbianu po spatnych zkusenostech s n73, ale zatim jsem s e71 spokojen...hlavne ta qwertz klavesnice se hodi.
Internet se s tim prohlizi docela i pohodlne, ikdyz vetsi displej by bodnul. Operu mini jsem jeste nezkousel..omylem jsem nainstaloval nakou jinou jazykovou mutaci,takze jsem tam nerozlustil ani slovo:-D
S palmem porovnat nemohu, nikdy jsem ho nevlastnil.
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod Solverino 18. 7. 2008 23:10

Aha, ok. Hele a tu navigaci jsi zkoušel? Zajímalo by mě, jestli s tou vestavěnou GPS funguje i TomTom? Zkoušel jsi ty NokiaMaps? dá se to srovnat s TomTomem? dík ;-)
Solverino
Junior

Odeslat příspěvekod Kkozi 19. 7. 2008 02:16

Tomtoma jsem nezkousel,ani s nim nemam zkusenosti,takze nemuzu porovnavat. Na netu ale lidi psali,ze to do tyhle nokie narvali,nakej warez,ale ze to jelo nadherne.Nevim ale,kde jsem to cetl...neni to v tomhle tematu?:PNokia maps docela ujdou,navigace jela pomerne spolehlive.I pesi navigace me dovedla do cile,takze jde v poho pouzit.
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod borland 19. 7. 2008 09:25

Co to znamena, ked Symbian "vyhniva"? Neviem, co si mam pod tym predstavit. Pad systemu?
Inak minule som videl e71 nazivo v predajni a bol som sokovany, aky maly je to telefon. Bol som totiz rozhodnuty pre kupu iPhone 3G, ale velkost Nokie ma fakt dostala. Este budem uvazovat.
borland
Junior

Odeslat příspěvekod Solverino 19. 7. 2008 17:12

2 borland: ze nejaky OS "vyhnívá" (např. Symbian je k tomu dost náchylný) znamená, že se používáním (instalace programů, jejich používání, změny souborů jejich používáním atd. odinstalace programů...) = prostě časem, se při používání tepefonu s OS (u PC je to dost obdobné) celé zařízení (= telefon) zpomaluje. Kolegyně popisovala, jak po pár měsících trvá např. odeslání SMS i několik minut. Zvětšuje se čekání na spuštění programů apod. systém je náchylnější a více padá.... tak asi tak :-))
většinou pak pomůže návrat celého OS do předem "uložených" pozic :-)
----
jinak jsem dneska navštívil v Praze několik obchodů s telefony (různých operátorů) a nikde E71 neměli, škoda, chtěl jsem si osahat klávesnici... ;-]
Solverino
Junior

Odeslat příspěvekod Kkozi 19. 7. 2008 17:22

U operatoru e71 nemaj. Spis zkuste mobilpohotovost atd.
Ted se mi stalo, ze mi najednou nesly vibrace. Jsem takhle zmeskal hovor. Vypnul jsem a zapnul a uz to jde. Ech!
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod borland 19. 7. 2008 22:38

Vdaka Solverino. Znie to dost odstrasujuco. Telefon s OS som este nemal. Je tento jav casty? Da sa mu nejak vyhybat?
borland
Junior

Odeslat příspěvekod Martinez 20. 7. 2008 07:41

Po dvou letech používání telefonu s operačním systémem jsem tento jev teda nepozoroval, občas je pravda nutný restart (nebo byl, dnešní telefony se 128 MB RAM už ho pravda tolik nepotřebují), nevím opravdu bych se toho nebál :) ...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod k.a.e.l 20. 7. 2008 09:00

Solverino: U operátorů ji ještě neprodávají, musíš zajít přímo do Nokie na Floru nebo na Anděl.
Ericsson GF768 -> Nokia 3310 -> Nokia 6230 -> Nokia 3230 -> Nokia N90 -> Nokia N70 -> HTC Magician -> Nokia N70 -> HTC Excalibur -> Nokia E61i -> E-Ten X500 -> Nokia 6120 Classic -> Apple iPhone -> Nokia E71
k.a.e.l
Junior

Odeslat příspěvekod Levapw 20. 7. 2008 18:13

Zdá se Vám, že po určité době, ja načítání z paměťové karty pomalejší?
Já jsem si provedl "defragmentaci paměťové karty.
-Windows XP
-připojení telefonu přes USB Mass Storage
-Vlastnosti-Nástroje-Kontrola chyb nebo Defragmentovat
Je to poznat :lol:
Lumia 620 + paměťová karta 16GB.Nokia
Levapw
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka